Bridgestone 2010 Hedeflerini Açıkladı

yazar:

kategori:

Yakıt ikmalinin yasaklanmasıyla takımların lastikleri verimli kullanabilmesinin artık daha büyük önem taşımasıyla, resmi lastik tedarikçisi Bridgestone bu sezon için planlarını açıkladı.

Bridgestone tıpkı 2009’da olduğu gibi bu sezon da yarışlara iki çeşit kuru hava lastiği getireceğini; lastik tiplerinin de sert, yumuşak, orta sert ve süper yumuşak olarak açıkladı. 

Hangi yarışlara handi lastiklerin getirileceğinin deneyimleri ve takımlardan alınan bildirimler sonucunda Bridgestone tarafından belirleneceğini söyleyen Tetsuro Kobayashi, Valensiya testleriyle ilgili de konuştu.

Kobayashi, yakıt ikmalinin yasaklanmasıyla araçların yarışa daha ağır başlayacak olmasının lastikleri üzerinde etkisinin büyük olacağından bahsetti ve yeni lastiklerde yeni kurallara uyumun en iyi şekilde olması için çalıştıklarını söyledi.

2010 sezonunda araçlarının downforce seviyelerinin giderek gelişeceğini kaydeden Kobayashi, kış testleri boyunca takımlardan gelen verileri dikkatle inceleyeceklerini belirtti.

Kobayashi son olarak bu sene de lastiklerde farklı tip iki lastiği ayırt etmek için yeşil boyalı çizgilerin yer alacağını açıkladı.

“İki lastikten yumuşak olanını yeşil çizgilerle işaretleyeceğiz her yarışta. Daha farklı alternatifleri denedik ve en iyi görünürlük sağlayan çözüm buydu.Yeşil rengi seçmemizin bir nedeni de FIA’nın çevre koruma kampanyasının da etkisi oldu.”

 


Yorumlar

  1. Ahmet DEMİR avatarı

    Bence tek lastik üreticisi rekabeti azaltıyor.Önceden olduğu gibi michelin veya başka lastik üreticileri F1 e girmeli kendilerinide takımları da geliştirmeli..

  2. Pistin durumu ve şartlara göre süper yumuşak lastik fazla tercih edilmez hale gelebilir.

  3. trt3'te gp2 yarışı var.. duyurayım haberi olmayanlara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir