Ferrari, F10'un Hızı Konusunda Temkinli Konuşuyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa ve Fernando Alonso’nun Valensiya’da üç günde de zirvede yer almış olsa da, Ferrari takımı yeni araçları konusunda ilk izlenimi elde etmek için temkinli konuşuyor.

Yeni aaerodinamik güncellemeler için bir test daha beklemeye karar veren takım, aracın rekabet seviyesinin kısa süre içinde ortaya çıkacağını söylüyor.

Teknik direktör Also Costa, yaptığı açıklamada, “Hızlı olduğumuzu gördük ama diğerlerine oranla ne kadar hızlı olduğumuzu bilmiyoruz. İyi olan şu ki; aracın üretimi ve tasarımı sürecide yapılan tüm hesaplamalar ve değerlendirmeler pist üzerinde iyi sonuç verdi.” diye konuştu.

Costa,F10 ile ilgli beklenmeyen bir sorun yaşanmadığını ve takımın, Massa ve Alonso’nun da mevcut durumdan memnun olduğunu söyledi.

“Genel izlenim iyi. Aracı gelecek testler için geliştirmek adına iyi bir adım oldu.”

Ferrari, önümüzdeki hafta Jerez’de yapılacak olan testlerde birkaç mekanik gelişim yapacak ve ardından Jerez’deki ikinci testlerde yeni aero parçalar getirilecek.

Ayrıca Costa, aracın çift katmanlı difüzörünün etkisini arttırmak için yüksek ve konik biçimli vites kutusu kullandıklarını doğruladı.

Çift katmanlı difüzör endişelerinden de yeniden bahseden Costa, FIA’nın kontrollere devam ettiğini ve kuralların yorumlamalar yapmaya açık olduğundan bahsetti.

 


Yorumlar

  1. alonsomassa avatarı

    🙂

  2. f1'i futboldan ayıran şey bu olsa gerek:)))) büyük dostluklar kavgalarla başlarmış…

  3. alonsomassa avatarı

    eh umarım rosberg ve button takımlarına yakıştıklarını kanıtlarlarda ordan teselli buluruz.

  4. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    bende iyi geceler.

  5. alonsomassa avatarı

    kimi dönebilirde.mika zor.istemiyordur belki.memnun oldum tenıştığımıza.iyi geceler görüşürüz.

  6. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    valla düşünsene mika,kimi,alonso,massa,schumacher,vettel,hamilton, eğer iki finimizde olsaydı 😀 yarışlarda ozaman tadından yenmezdi

  7. alonsomassa avatarı

    eskişehirde ersin var biliyormusun?schumi cidir kendisi fanatik 🙂 ya şu gridde mika-kimi de olsaydı 🙂 2 eski şampiyon 4 yeni nesil şampiyon, 2 şampiyon olma hasreti çeken…..şimdi bu gridi bulduk ama işte extradan dilek 🙂

  8. alonsomassa avatarı

    schumacher deki f1 tutkusu gerçekten inanılmaz.massa ya selam vermesi çok hoştu testlerde 🙂 alonso nun ferrari de olduğunu ve lewis-massa-vettel gibi pilotların iddalı olduğunu bile bile döndü.eğer araç hızlı olmassa bazıları schumi ye demediğini bırakmayacak.hızlı olursa diğerleri için hayat dahada zorlaşacak.ama bence onla yarışmaktan zevk alacakalar.özellikle lewis-vettel bunu ilk kez tadacak.mika da dönseydi diyeceğim-kimi yle ama malesef rekabetçi araç yok.

  9. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    tamam kesinlikle buluşalım gidelim ben eskişehirden geleceğim malesef çevrem ilgi duymuyor ve sıkılıyorum mutlaka ayarlayalım hatta trf1 severler olarak bir organizasyon olsa çok daha iyi olur.

  10. alonsomassa avatarı

    AArank dostum.ben lewis i sevmem ama eğer sevseydim muhtemelen sonuna kadar savunurdum.zevk veren bir pilot.açıkçası 2005 teki kimi yi andırıyor yada 2003.alonso farklı yönlerden zevk veriyor massa da öyle.schumi ye zaten söylenecek laf yok.vettel i de sevsemde karar veremiyorum.tam bir kapalı kutu.ama onunda kanıtlayacağı çok şey var.

  11. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    mclaren ferrari çekişmesi olmadan tadı tuzu yok zaten f1 in birde mercedes eklendi tmm tadından yenmez bende mclareni kiminin f1 i sevdirdiği takım olduğu için tuttum. ama şimdi kimi yok bali içimde heycan uyandıran üstad ross brawn ve schumacher olduğu için mercedeste buldum kalbimi.

  12. alonsomassa avatarı

    aslında çok güzel olur.burdan birlikte gidecek bir grup bulursak veya buluşursak.niye olmasın.umarım bu sene o tribünler dolu olur.en azından 2006 gibi olsa yeter.ama tarihi benc eyanlış.keşke nisan olsaydı yağmurlu olurdu.yada ağustos.ama gidebilirsek biye olmasın.

  13. Sezgin bey kardeşim ,belki McLaren taraftarı olduğumuda yaptığım eleştirilerden sonra anlamamış olabilirsin.Çook uzun bir zaman o görevimide zevkle yerine getirdim. Artık Hamilton un kazandığı yarışlardan zevk almamaya başladığımı hissettim ve bıraktım.

  14. alonsomassa avatarı

    ben açıkçası bekliyorum bazı gerginlikler 3 takımdada.ama pilotlarında dediği gibi,politikası çok kötü f1 in.olaysız kazasız,tartışmasız heyecanlı bir yıl olsun.benim için ferrari nin bu çekişmenin içinde olması önemli.yoksa kazanır kaybeder bunlar normal.2008 de o kaybettiğimizdeki duygular bende 10 yıl götürdü.ama inan 2009 da mclaren,ve renault un 18ncilik için yarışmasındansa yada ferrari nin puansız seçma bir şekilde son sırada,varsın hersene 2008 gibi olsun.

  15. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    alonsomassa arkadaşım eğer istanbul gp sine gideceksen senle izlemekten onur duyarım…hiç olmassa iki saygılı rakip değerlendiririz.

  16. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    sizn gibi insanlarla tanışmak çok güzel f1 sevdalısı arkadaşlar olduğu sürece ferrari kazansada burda mutluluk içinde yarış sonu değerlendirmesi yaparım mercedes kazansada virgin kazansada. ama massa geldi ya o yeter massayı severim ama korkum alonsonun onun başını yemesi yönündeydi umarım uzun süreler ferraride yarışır. massa şampiyonluk kazansın isterim. bunu çok fazlasıyla hakeetii

  17. alonsomassa avatarı

    açıkçası mercedes i de tebrik etmek lazım.ferrari-mclaren çekişmesine yeni bir boyut getirdiler.williams ın artık küllerininde soğuduğu,renault un zayıfladığı bir dönemde buna ihtiyaç vardı.

  18. alonsomassa avatarı

    umarım kimsenin bşına gelmez öyle birşey.insanlar duygusal yorum yapıyor.hemen ferrari burnu kullanmış,mclaren şunu kopyalamış.çoğu arkadaşım mclarene bakmadı bize ne dedi.ama benim için öyle değil.ferrari yi nasıl merak ettiysem,mclareni ve mercedes i nasıl merak ettiysem,virgin gp yide öyle merak ettim.bende isterdim gridde kimi ve nick te kalsaydı.özellikle kimi.ama insan kaderini kendi çiziyor bazen.umarım çok güzel bir sezon olur ve herşeyiyle birlikte takip eder harika zaman geçiririz.2009 dan sonra buna herkesin ihtiyacı var.

  19. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    AArank arkadaşım mercedes taraftarı olduğunu hiç tahmin etmezdimXD

  20. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    Evet massa olayı tamamen herkesi derinden yaraladı o gün kim kazanmış kim kaybetmiş önemi yok hatta o sezonun önemi kalmadı kazalar f1 den uzak olsun:(

  21. alonsomassa avatarı

    sezgin arkadaşım.ferrari benim için bir yaşam biçimi.nasıl diyim insanlar hangi takımı tutuyorsun diye sorunca ferrari diyorum.schumi ile başlayan bu sevdam 1996 ve sonrasında pilotlar değişsede değişmedi ve değişmez.luca yı hiç sevmem mesela.vefasızdır.ama ben ferrari nin rengine,spora başlamasına ve bazı etkenlerden dolayı kendisine bağlıyım.takıma kim gelse onu desteklerim.kimi gibi şampiyon yapmış.irvine gibi direkten dönmüş pilotları anmayı unutmadan,lewis gibi,schumi gibi rakibimiz olan pilotlara sevsekte sevmesekte saygı duyarak.f1 in farkı burda bence.

  22. 88 de McLaren taraftarıydım… o gitti bu geldi,motorlar patladı,araç yarı yolda kaldı,değil şampiyonluk yarış kazanamadığımız zamanlar oldu amma hiçbiri beni taraftarlıkdan alıkoyamadı.Bir Hamilton tutkusu ve Alonso ya yapılanlar soğuttu beni takımdan sonrasında kraldan çok kralcı olanların yüzünden McLaren den soğudum.Şimdi safkan Mercedes taraftarıyım ama ALonso nun başarılarınıda alkışlamak istiyorum.

  23. alonsomassa avatarı

    arkadaşlar seversiniz sevmessiniz.ama macaristan 2009 u hatırlayınca o massa yı…ömrüm boyunca unutamayacağım.bunu hiç kimse için istemesken,en sevdiğim pilotlardan biri olan birinin başına geldi.umarım kazasız,politikadan uzak,heeycanlı,bol yorum yaptığımız ama daha iyi olanın son virajda kazandıpı bir yıl olsun.açıkçası 2009 daki gibi bir domine zaferdense,2008 deki gibi kaybetmeyi tercih ederim.iyi geceler.herkese başarılar.

  24. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    alonso massa yeter artık biz kısacık yaşadığımız ömrümüzde yeterince ferrari şampiyonluğu izledik artık biz olalım birazda :D:D 😀 bu senede istiyosunuz artık yeter diyin.

  25. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar bekleyeceğiz ve sezon sonu herşeyi göreceğiz ama sezon sonunda kim iyi kim kötü bilemeyeceğiz çünkü bu mümkün değil ama hak eden kazanacak.alınterini en çok döken kazanacak ve şans ta hakededinin yanında olur örnek 2007 ferrari benim takımımım hırsızlık yaptı büyük avantaja rağmen kaybetti.

  26. alonsomassa avatarı

    kimi kendine yazık etmiş bir f1 pilotudur.3 4 şampiyonluğu olacakken1 l le yetinip gitmiştir.alonso mclarende kriz kontrol yapabilse,,takımda lewis ve ron la arasını bozmasa alonso 2007-2008 de en büyük adaydı.aynı şekilde lewis te bunu 2007 de yaşadı.ama inanıyorumki 2006 brazilyadaki schumi olsa bence 2007-2008 i kazanırdı.yani bunlar birbine yakın pilotlar.kimi beni en son heyecanlandırdığında 2008 fransaydı malesef.oda yarış dışı kalmasın diye.bence alonso kendini f1 daha fazla adamış.lewis ve massa da öyle.schumi de.neyse farklı görüşler olacak.aman ölme.umarım daha nice dünya şampiyonlukları izleriz ömrümüzün sonuna kadar.

  27. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    ayrıca bende ferrariye teşekkür ederim çünkü ferrari olmadan mclaren veya mercedes sin hiç bir anlamı olmazdı.nasıl fb siz gs gs siz fb nin anlamı olmayacağı gibi umarım gene jentilmenlik kazanır ve birbirimizi tebrik etmekten öte kalmayız çünkü eminim bu sene keyif alacağım bir sezon izliyeceğim.

  28. emiko emiko avatarı

    Bekleyip görecez ama son 9 yıl içinde 5 pilotlar ve 6 markalar şampiyonluğu kazanan bir takım ferrariden bahsediyoruz.Mutlaka çok iyi olacaklar.Geçensenede bu seneki araç üzerinde çalışmaları bir avantaj.Belkide ilk başlardan itibaren Alonsoya yoğunlaşacaklar.Massa nın antlaşması daha yenilenmedi.Ferrari performansını görmek istiyor.Santander le birlikte Alonso takımda daha büyük şansa sahip.Massanın arkasında hangi sponsor var.Bu kriz ortamında.Ferrari şu an çok hızlı ve dayanıklı.Ne kadar hızlı olduklarınıda mclaren ve mercedes belli edecek.

  29. Benim yada herhangi bir kimsenin çıkıp Hamilton a kapasitesiz yada kötü pilot yakıştırmasını yapabilmesine imkan yok ama takımın desteğinde olan bir pilota karşı Alonso nunda savaşma imkanı yoktu.Hamilton un başarı sınırının sonucunda sponsor desteğinin dahi hangi pilot lehine oluştuğunu dahi bilmiyoruz.Bir kutlama sırasında elini sırtına koyup seni kutlayan patronuna omuz silken pilotun duygusu ne olabilir.25 yaşlarında duygularıyla yaşayan bir insanında acemilikleri olabilir.50 li yaşlardaki patronun hataları varda 25 yaşındakinin olmazmı?

  30. alonsomassa avatarı

    haklısın.terbiye ve saygı sınırları içinde kalmalı.ben açıkça söylüyorum,lewis i hiç sevmem.ron dennis ide.ama bu ikisine teşekkür ederimki beni takımıma daha da bağladıkları için.mclaren,mercedes ve diğerlerine teşekkür ederim böyle bir sporda rakibimiz oldukları için.her pilotun ve takımın hatası olmuştur.ama burdaki pilotlara kötü dememiz,jason tahincioğlunun silverstone da 18inci olduktan sonra şumakır,raykının hata yaptı alonzo yavaş demesine benzer.ben lewis olsun,schumi olsun,kimi olsun ne kadar iyi pilotlar oldukalrını ve mclaren ve mercedes in potansiyelini biliyorum.bazen sinirleniyorum ve en iyisi biz olalım diyorum ama içimdende 10 yıl unutulmayacak bir sezon olsun 7-8 pilot çekişsin omu bumu daha iyi tartışması bitsin diyorum.biz testlerle şampiyon olacağız demiyoruz,kim derdi alonso yu destekleyeceğiz,schumi yi seven mercedes ciler olacak.f1 bu.diğer sporlardan farkı.ben sadece takımım için en iyisini diliyorum.sizde dileyin.ama herşeyden önce saygı.

  31. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    he kimiyi bu kadar seviosun ferrariyide tutmussun dersiniz yalan değil. mclaren 2007 de kaybettiğinde kimi kazandığında içimde buruk bir sevinç oldu . kimiye saygı duydum. ve destekledim ama sadece onun adına çünkü o bana f1 i sevdiren genç,sarışın ve vurdumduymaz kimiydi. hepinize iyi geceler D:

  32. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    peki tamam sezon başladığında göreceğiz herşeyi ama unutmayın schumacherin bu kez alonsoya meydanı bırakacağını hiç sanmıyorum o bir efsane ve şimdi biz mercedesçiler dünkü takımı tutuyor olacağız ama iş öyle değil geçen sene brawnıda tutmadım mclaren evet ama yanında mercedes ismi olduğu içindir. ama şimdi mercedesçiyim ve öyle öleceğim . buna eminim.

  33. Sezgin bey kardeşim şartların eşit olduğunu kim söyledi… Alonso nun baskılardan bıkıp… ewet eşitti dediği kelimelermi yoksa gerçek eşitliklermi?

  34. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    ben alonsoyu küçük görmüyorum. nede olsa ferrari üstünlüğüne o son verdi ama bana kimi kadar heycan veremiyor. umutlandırmıyor. altına iyi bir araç verildiğinde rakiplerinin araçları ona yetişemediğinde önde ama rakipleriyle eşit şartlarda herzaman bir adım geride.

  35. Alonso,normal şartlar altında Hamilton un arkasında kalmadı.Yavaşlatıldığı için o seviyede kaldı.Hamilton a üstünlük kurduğu anda neler olduğunu hepimiz ii biliyoruz(sadece bunu söylemek isteyenler açıkladı).Rosa nın açıklamaları bu durumu gayet ii anlatıyordu fakat fazla konuşabilmesine imkan olmadığından üstü kapalı bahsetti.

  36. alonsomassa avatarı

    ron dennis utanmadan lewis i destekleyip onun şampiyon olmasını istemedimi?olayların fitilini ateşleyen lewis tir.sevemedim ve sevmiyorum.ama kötü pilot demem.sende dilini içerde tut laf etme.saygı görmek istiyorsan.umarım bu sene gerçek anlamda mücadele olur bizde görürürz.

  37. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar her bişey bir yana burda saygı çerçevesinde tartıştığımız için hepinize teşekkür ederim. önemli olan bu rekabet herzaman olacak. ama sunuda unutmayalım 2007 sezonunda kimi son yarışlarda hem alonsoyu hem hamiltonu hem massayı geçti.. bunlarıda saymalısın. ozaman alonsoda vardı son yarış bir pozisyon kazansa şampiyondu schumacher olsaydı eminim onun için savaşırdı

  38. alonsomassa avatarı

    her takımda işini bilen pilot ta takımda var.sen o hamiltona monza 2007 dede süper çaylak diyormuydun?kimi yidalga geçer gibi geçmişti.2008 spa daki.2009 malezyada kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı.biz lewis e de kimi yede kötü yakıştırmasını yapmayız.ama sende şampiyon olmuş birini küçük görmeye çalışma.ah umarım hep en iyi biz oluruz.ve hep öyle kalır.

  39. Bu gün Jordan güzel bir açıklamada bulunmu ama tam anlamıyla açık söylememiş…
    Hamilton un kazanma ihtimali olduğu bir yarışda takımın ,Alonso nun kazanması için özel bir çalışma sergileyeceğini kim söyleyebilir…

  40. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    evet hatırlıyorum acaba alonsonun hiçmi suçu yok. onlarmı hep suçlu olanlar altına rekabetçi bir araç verdiler.o hamiltonu piste durduramadı.başka yollara başvurdu macaristan 2007 yi hatırlıyormusun …

  41. alonsomassa avatarı

    kimi iyi pilot olsa f1 de kalırdı.pardon arkasına bakmadan kaçan montoya ve yarım sezonluk de la rosa yı yendi.birde mclarende ne yaptığı belli olmayan dc yi.f1 de olsaydı etseydi yle olsaydı glockta yavaşlamasaydı derim ben sana.ben burdayım arkadaşım.kaçacak saklanacak halim yok.ben takımın için en iyisini diliyorum.en iyisi biziz demiyorum ama olmalıyız.sende kendin için dile.cola ? 😀

  42. Sezgin bey kardeşim… aracının üzerine aydınlatma platformunu düşüren bir takımın neferi olmak istermisin??

  43. Patronunla konuşmasığın bir yerde kalırmısın;mekanikerlerin sana küfür ettiği bir yerde kalırmısın;çalışma zevkin kalmadığı bir yerde kalırmısın;kazanmanı engelleyecekleri bir yerde kalırmısın??? Alonso ne diyerek McLaren de kalacaktı. Monza 2007 podyumunu hatırlıyormusun?

  44. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    alonsomassa seni hiç unutmıcam. her yarış sonu seni beklicem burada ve emin ol ben yanılmıcam çünkü bizde işini bilen insanlar var…..

  45. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    alonso iyi pilot ????? tam bir soru işareti 2005 te ve 06 da çok iyi ve istikrarlı bir araçla şampiyon oldu 2007 de süper çaylak hamilton la bile baş edemedi 2008 de skandallarla bir yarış kazandı. aa doğru nelsona üstünlük kurdu demi he bide fisicella yı geçti. alonso iyi pilot olsaydı mclarende kalırdı renoya geri dönmezdi.şimdi diceksiniz 2005 te kimiyi yendi eğer kiminin altında dayanıklı bir mclaren olsaydı 5yarış kala şampiyon olurdu.

  46. alonsomassa avatarı

    siz ancak kaybedenlerin en iyisi olabilirsiniz.bize aracı geliştirecek hırslı adam lazım.sorulara bakarız bilmiyoruz dünyanın sonu değil cevapları verecek birisi değil.sen pinokyoyu biliyormusun?yalandan burnu uzayan.sende bu yalanla burnunu uzatma.umarım bizim arabamız en hızlı en dayanıklı olur.umarım başarısız bir yıl geçirirsiniz.en ufak sorunlar bizden uzak size yakın olsun.aracımız geliştikçe gelişssin.sizin yaptığınız hiç birşey işe yaramasın.sonra şu cevap yankılansın kulağında:bakarız.dünyanın sonu değil.(coke cola+wall's magnum) afiyet olsun.

  47. bir şey sorcam f1 dünyasında sadece ross brawn ve adrian newey mi akıllı? sn o işleri o kadar kolay mı sanıyorsun 'sezgin' git o zaman takım patronu ol da görelim

  48. Hani olurya… gün gelir ve çok başarılı bir ALonso lu Ferrari ortaya çıkarsa ne yazacaksınız.Helal olsun Ferrari ye Kimi yi gönderdilerde Alonso yu aldılar.

  49. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşım biz vurmayız merak etme. sizin gibi büyük ümitlerle beklemiyoruz.çünkü biz en iyisiyiz sonunda söylettiniz bana siz kafanızı taşlara kimi gibi bir adamın başını yiyip alonsoyu getirdiğiniz için vuracaksınız.

  50. alonsomassa avatarı

    umarım bizde bu sene kafasını taşlara vuran açık ve koyu griler görürürüz.siz istemedikçe daha iyi olalım.en pozitif en ler bizde olsun.

  51. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    ah tifosi arkadaşlar sizin sorununuz araba tasarlamakta değil. ekiple ve stratejiyle ilgili sorunlar gene peşinizi bırakmıyacak eminim bu düz görüşlü mühendisler. ama mercedesimizin başında en hızlı ve kararla sonuca giden teknik adamlar var.mclarendede öyle ben çok gördüm saç baş yolan tifosileri. sizin işiniz dominicalli ile olmaz:D

  52. alonsomassa avatarı

    niye çekişme istemiyormuyuz?al sana alonso al sana massa. daha ne. 2 aday.2008 dede ikiydi 2009 dada (kısmen)

  53. BUTTON yazacaktım elim bir yana gitmiş kusura bakmayın:)))

  54. Arkadaşlar mütevazi olmak zorundalar tabiiki.Aracımız çok hızlı mı desinler.2004 aracında bile temkinli konuşmuşlardı.Sonuç belli neredeyse f1 tarihinin en iyi otomobilini üretmişler:).BUrada Ferrari nin hızlı olacağı aşikar asıl soru diğerleri ne alemde.Benim fikrime göre Schumi nin elindeki istikrar kozu Mercedesi bu yarışa sokacaktır.Ferrari ile Mercedes işampiyonluk yolunda önde görüyorum.Ama tabi Mclareni de unutmamak lazım.Mclaren in belli olan en büyük handikapı Burron dur.Kovalienenden pek farkı olacağını sanmıyorum.Çünkü Lewis çok hızlı

  55. mercedes parça getircekte ferrari duracakmı ferrarinin yeni bir difüzör hazırladığını sağır sultan duydu ayrıca 360 turda dayanıklılık sorunu çıkmaması da güzel yine anti ferrariciler konuşur

  56. ferrari takımı F10'un performansını, (2009 sezonu hariç) önceki sezonlarda yarıştığı araçların performanslarına göre daha fazla arttırmasa da olur; yalnızca dayanıklılık anlamında bir şeyler katabilsin, yeter. 3 günde atılan arızasız 353 tur beni çok etkiledi. son 3,5 yılda bu denli dayanıklı bir ferrari görmeyi bekliyorduk hasretle.

  57. alonsomassa arkadaşım, bende elbette anlattığın gibi en lerle dolu bi aracımızın olmasını isterim. ama; eğlenceli olmaz.

  58. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar sanırım bu sezon büyük takımlar çok idaasız mercedes ferrarinin dilinden hızlı olamayabiliriz lafı düşmüyor. mclaren zaten konuşmuyor valla sauber podyum beklemiyor.redbullu herkes abartıyor ama onlar işin eğlencesinde şampiyon olmayı geçen sene beceremedilerse ikinci yarıda brawn nın hali malumdu.ferrari mclaren yarışa ortak olunca hiç beceremezler. yeni takımlar kendi aralarında pozisyon savaşı vercekler. reno aynı reno. sanırım force india şampiyon olacak 😀 en olumlu baktığım takım :DD:D:D:D

  59. alonsomassa avatarı

    bende en hızlı aracı istemiyorum.ben en hızlı ve en dayanıklı ve en çok gelişen ve güncellemelere en çok açık olacak olan ve bundan max fayda alacak olan ve pilotlara en rahat sürüşü sağlayacak ve pilotları en çok mutlu edecek ve yakıtı en verimli kullanacak+en güzel görünecek aracı istiyorum.

  60. Dengeyi tam sağlayan Mercedes in daha hızlı olacağı açıkdır.Aero paket ile kazanacakları hızdan daha önemlisi dengeyi sağladıkdan sonra ortaya çıkacak hızdır.Geçen sene KERS yüzünden başarılamayan denge sorunlarından ötürü KERS ci takımların yaşadığı problemlerdir.McLaren in daha ii bir KERS yeni ağırlık merkeziyle kazanmış olduğu hızın altında yatan başarı gerçeğinin denge olduğunu biliyoruz.
    Ferrari de Costa nın söylemlerine dikkat etmek gerekli ne derse o olur.

  61. elif çivici avatarı

    Evet Costa doğru söylemiş.Ferrari hızlı ama ben Mercedes ve Mclaren ikilisinin artı Redbull faktörünün çok büyük tehlike oalcağını düşünüyorum.Henüz piste bile çıkmadılar.Artı Mercedes in kullanamdığı pek çok parça da var.Ama Ferrari gecen sezonu harcayıp bu sezona odaklanmalarının meyvesini toplamaya başlayacak gibi duruyor.

  62. şahsen bende rekabetçi bir araç olsun istiyorum 2 senedir alonso yu şampiyonluk mücadesi dışında görmek beni üzüyor..şampiyon olur olamaz o önemli değil ama en azından şampiyonluk mücadelesi versin isterim…

  63. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali. bu sene takımlar iddiadan uzak, oldukça temkinli konuşuyorlar.
    kendi adıma konuşuyorum; ben ferrariden en hızlı aracı yapmasını istemiyorum. alonso ya rekabetçi bir araç versin yeter. alonso şampiyon olamasada, çekişmeli bir sezon seyredebiliriz. saygılar…

  64. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    güzel güzel herşey ferrari için iyi gidiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir