Webber Yeni Red Bull ile Piste Çıkan İlk İsim Olacak

yazar:

kategori:

Yeni araç RB6’nın fabrikadaki gelişim düzeyini en yüksek seviyede tutmak için Valensiya testlerine katılmama kararı alınmıştı.

Ancak takım Jerez’deki ikinci grup testlere katılacak. 33 yaşındaki Avustralyalı pilot Webber testlerin ilk iki gününde RB6’nın kokpitinde olacak ve üçüncü günde de Sebastien Vettel kokpite geçecek.

Takım patronu Christian Horner, Valensiya’da izlediği rakiplerinin kendilerini endişelendirmediğini belirtti.

 


Yorumlar

  1. En çok eleştirdiğiniz yerinde başkası olsun dediğiniz webber bence bu sene elinden geleni ortaya koyacaktır iyi bir koltuk kapmak için savaşacaktır…

  2. alonsomassa avatarı

    vettel den kuşkumuz yokta,geçen sene 4 ü içinde en zayıfı webber dı.bakalım neler yapacak.

  3. tek handikapları renault motoru.geçen yıl brawna karşı iyi iş çıkardılar.yarışda kazandılar bu arabaya iyi bir difüzer konduğunda rekabetçi olur.kaldıki tasarımı newey tapıyor.buda rekabetçilikte büyük bir etken.

  4. burak bocek avatarı

    Kuşkusuz kopya olmasada tasarımda büyük takımlar kendinlerinden feyz aldılar bu inkar edilemez.Şu ana çıkan araçları azıcık incelersek bunu rahatlıkla görürüz.Redbull kaynak sıkıntısı çekmeyen bir takım.Geldikleri günden bugüne kontrollü bir şekilde büyüdüler.Hiç abartıya kaçmadan ve adım adım.Şimdi meyvesini alıyorlar oturmuş sistemleri sayesinde.Kadrolarını güçsüz görmek asılsız.Geçen senede aynı kadroyla neler yaptılar ve bu sene biraz daha tecrübeliler.Bmw ve Jordan gibi hata yapıp hedeflerini şaşırmadılar.O yüzden ben bu yılda zirvede mücadele edeceklerine inanıyorum.Yine gelişim hızı belirleyecek kimin en önde bitireceğini.Kurallar artık daha sabit kalırsa yani araç yapıları sil baştan değişmezse zaten eskiden olduğu gibi sezonu önde kapatan takım sonraki sezona önde başlıyordu.Bunu yıllarca Ferrari-Mclaren savaşlarında gördük.Eğer bu 2 takım yapıyorsa Redbull neden yapamasın?Önlerinde bir engel mi var yada bu işi onlar bilmiyor mu?

  5. murat levent avatarı

    Bence redbull geçen sene iyi olduğu için değil, diğer takımlar beceriksiz olduğu için ön plana çıktı, mclaren 2.yarıda bariz üstündü diğer takımlardan bişey yapabildimi redbull.

    Sonra bir araba benzetmesi aldı başını gidiyor, burunda gördüğünüz 3 santimlik çıkıntı için aha redbull dan kopya derseniz çok yanılırsınız. Geçen sene de o burunu deneyen bir çok takım oldu, başta ferrari sonra brawn, hatta olan buruna bant ile yapıştırıp deniyolardı testlerde, ama sonradan bir işe yaramadığını görüp eski buruna döndüler.

    Belki o zamnki araçlarının tasarımı sebebi ile o burun bi işe yaramıyordu, bu sene ona göre dizayn etmişlerdir, öyle kullanmayı uygun görmüşerdir, bu demek değildirki o burunu kullanacaklar, son anda yine değişebilir araçların şekli. Nitekim ferrarinin tanıtımdaki ön kanadı ile testlerdeki ön kanadı farklıydı, reno nunda öyle.

    Kısaca geçen sene meydan boşu biraz..

  6. ben abarttığımı falan düşünmüyorum bakın bu redbullun 6. yılı olacak ve 2007 en iyi 5.takım oldular 2008 de renault motoruna rağmen harika bir şasileri vardı ki bunu Str nin kazandıklarından cıkarabılırdık 2009 a gelince redbull bu şaside bana göre en iyi oldugunu kanıtladı ki bknz difüzör olayına karısmadan en az brawn kadar hızlıydılar sen şimdi bana mclaren ferrari diyorsun bende sana diyorum ki ferrari ve mclaren bukadar kısa sürede bukadar basarılı oldumu ve diyorumki bak F10 a bak mp4 25 e RB5 ten cok parca goreceksın ve eklıyorum senın fenerbahce ve galatasaray olarak nıteledgın benım ıse katılmadgı dusuncen fenerbahce ve galatasaray asla anadolu takımlarına benzemeye calısmaz ama senın fenerbahce ve galatasaray redbullun aracına benzetmeye calısıyor aracını bu kosullar altında soyle kım ıstanbul kım anadolu takımı ha redbull basarısız olamaz mı elbette bu sezon olablr ama bu genede redbullun buyuklugunu gölgelemez

  7. alonsomassa avatarı

    webber yerinde kimi olsaydı çok farklı olabilirdi.marka olarak zor ama vettel de en az button ve rosberg kadar aday

  8. Reb Bull belki güçlü olacak ama Ferrari,Mclaren ve Mercedesde güçlü olacak ve pilotlara baktığımızda Red Bull biraz geride kalır gibi görünüyor..

  9. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    Romain GROSJEAN kardeşim, bence sende fazla abartıorsun… bir McLaren Ve bir FERRARİ gerceğini kimse göz ardı edemez…redbull guclu olabilir ama diğer bahsettiğim o iki takım onları cok rahatlıkla tecrubeleri birikimleri guzleri ile rahatlıkla yenebilirler… senin ki tam bir abatıdan ibaret… Formula1 in ana damarları Mclaren ve Ferraridir… Galatasaray ve Fenerbahce gibi düşün… her zaman anadolu takımlarında biri her sozun parlıor ama sonuc belli…şampiyon belli…

  10. Red Bull'un rekabetçi bir araç çıkaracağından hiç şüphem yok.Ferrari, Mclaren gibi büyük takımların 2010 araçlarında Red Bull'un 2009 tasarımından ne kadar yararlandığını gördük.Horner'ın kendine bu kadar güvenmesinin nedeni geçen seneki aracın tasarıma bağlı sorunlarını çözmede diğer takımlardan bir adım önde olmalarından kaynaklanıyor.Ferrari ve Mclaren yeni araçlarının daha sorunlarını analiz ediyorlar 😉

  11. Bana öyle geliyor ki Red Bull öyle sanıldığı kadar ahım şahım bir araç ortaya çıkaramayacak.F1 de herşey olabilir, çıkarttı diyelim; ama geçen seneki gibi tek rakip bulamayacaklar.Bu sezon en azından onları zorlayacak 3 tane daha takım var ki bu takımların neredeyse bütün pilotları Red Bull'un pilotlarından daha iyi.Bunun içindir ki onlar için çok zor olacak.

  12. emiko emiko avatarı

    Şu anki araçların çoğunun redbula benzediğini görürsek.Redbul tasarımcısı Newey'in nasıl bir araç çıkaracağını merak ettim doğrusu…

  13. havlayan köpek ısırmazmı aynı şeyi geçen senede yaptı adrian newey sen suna kısaca çekememe var bnde desene arkadasım =)) redbull son bıkac senede yaptıklarına yenısını eklıyecek merak etme suan bile en buyuk takımlar diye tabir ettiğmiz mclaren ve ferrari redbull aracından parçalar alıyor merak etme adrian newey diğer araçlara 2011 de kullanabıleceklerı redbulun ıse 2010 aracında kullancagı parcaları uretmekle mesgul artık alıssanız ıyı olur redbull cok güçlü

  14. alonsomassa avatarı

    4üncü atlı olacakları kesin.

  15. bnce hawlayan köpek ısırmaz bu kadar kendine güwn sağlıksız red bull şampiyon olamıcak bnce

  16. Çok güçlü bir araçları olabilir ama pilotlarının istikrarsızlıkları sonucunu düşünmek lazım.Vettel i severim ama MSC ve Alonso gibi istikrarlı ve Kubica gibi gözüpek değil.Belki deneyimsizlikden öyle görmüş olabilirim ama mevcut bu.

  17. Güçlü geldiği gibi uzun sezonlar boyunca bu performanslarını yitirmeyeceklerdir.Red Bull ismiyle ve misyonuyla bu spora tam anlamıyla uygun bir takım.

  18. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    redbull güclü geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir