Horner: "F1, Bir Üreticisini Daha Kaybedebilir"

yazar:

kategori:

Motor dondurma kuralına rağmen Mercedes’in V8 motorunun 2009’da rakiplerinin önüne geçtiği gündeme gelmişti. Bunun üzerine de FIA’nın, performansları eşitlemesi için baskı uygulanmıştı.

Ama FIA, zayıfların güçlenmesine yerine, 2010 için en iyi motorun diğerlerinin seviyesine inmesini öne sürmüştü.

Bununla birlikte Mercedes ve Ferrari motorları kadar güçlü olmayan Renault’unkinin bu sezon belki de bir avantajı olacak: o da verimli olması.

Auto Bild’e konuşan Horner: “FIA, motorların ayarlanması kararını vermek için elinde bütün bilgilere sahip.”

Motor dondurma kuralı aslında ünitelerin performanslarının eşitliğini şart koşuyor ama Honda, BMW ve Toyota’nın ayrılığının ardından F1’de sadece 4 motor üreticisi kaldı. Bunlara geri dönen Cosworth de dahil.

Horner: “Sene sonunda bir başka motor üreticisini daha kaybetmek felaket olacaktır. Çünkü diğerleri ile rekabet edemeyiz.”

“Şasi gelişimi için kurallar çok kısıtlı ve motorlar daha da önemli bir rol oynuyor.”


Yorumlar

  1. az kaldı böyle giderse f1 namına bir şey kalmayacak bi tutkumuz f1 var onunda içine edip duruyorlar

  2. Yok diyenler bana kalırsa yanlış düşünüyorlar.

  3. Üreticileri kaçırmak için elinden gelenleri yapıyorlar.Amaçları buysa az kaldı.Sadece Ferrari ve Mercedes'in motor üretici olarak kalması çok mu iyi olacak.Cosworth'ün bile buna sınırı bir yere kadar olur.Renault da aynı şekilde.Masrafları kısma konusunda yerinde kararlar alınmazsa gelecek için iyi sonuçlar doğmayacak ya hayırlısı bakalım.Honda,BMW VE Toyota'nın ayrılması kim ne derse desin F1 için iyi olmadı.Sporun bu markalara ihtiyacı var…

  4. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar bugün f1 alemi için çok sakin geçti nedense tek haber vardı hornerın açıklaması.

  5. alonsomassa avatarı

    hepsi geri dönecek.er yada geç.yada yenileri.yeterki ferrari-mclaren-mercedes kalsın.

  6. gelişim tamamen sınırsız bırakılmasa bile en azından belli bri seviyede serbestlik saglanabilir, her sene max devir sayısı yada motor gücü bir miktar arttırılabilir. bir miktarda olsa rekabet getirilmiş olur ve FIA da kısmen kısıtlama uygulamıs olur.
    tek lastik olması ap ayrı bir saçmalık. michelin i geri istiyorumm…

  7. MagicAlonso avatarı

    çok doğru konuşmuş son 5-6 yıldır uygulanan saçma aero kısıtlamaları ve motor dondurma kuralı ile aslında F1 özlenen çekişmesinden uzaklaşmıştır.Motor gelişimi serbest bırakıldığı takdirde tıpkı eskiden olduğu gibi takımlar motor perfermans farklı neticesinde aero geliştimelerini azaltacak buda geçişleri daha kolay hale getirecektir.Ayrıca geçmiş yıllarda taraftarlar sadece aero gelişimleri değil bunun yanında motor ve lastik gelişimini ve savaşını da takip ediyordu ama öyle bir hale geldi ki sadece araçların karoserlerine bakar hale geldik.Umarım bu konuda yeni bir düzenlemeye gidilir

  8. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    yakında sanırım sadece mercedes ve ferrari motorlarını göreceğiz..

  9. Remzi Ersoy avatarı

    sonunda horner bu konuyu güdneme getirerek iyi bişe yaptı.çünkü büyük üreticilerin bu motor konusunda rekabete girememesi blkide ayrılmalarında pay sahibi olmuştur.toth ve fotanın bu konuyu çözmesi lazım çünkü renault un f1 de çekilmesi çok şey kaybettirir f1 e.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir