2015 Japonya GP Sıralamalar – Kvyat Kaza Yaptı, Rosberg Pole’de!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 14. yarışı olan Japonya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Singapur’da şaşırtıcı bir şekilde gerilerde kalan Mercedes, Suzuka’da her zamanki yerine geri döndü.

Son bölümdeki ilk denemelerde 1.32.584 yapan Rosberg en hızlı isim olarak pole pozisyonunu kazanırken onu  takım arkadaşı Lewis Hamilton takip etti.

Sıralamaların son dakikasında Red Bull pilotu Daniil Kvyat’ın korkutucu kazasıyla birlikte kırmızı bayraklar sallanınca seans sona erdi ve böylece Rosberg polü kazandı. Rosberg, İspanya GP’den sonra bu sene 2. kez polü kazanmış oldu.

Bu senenin pole pozisyonu kralı olan Hamilton, ilk haklarda çok az farkla geride kalınca 2. sırada yer aldı.

Mercedes’in ardından en güçlü takım Williams oldu. Valtteri Bottas 3, Felipe Massa 5. sırada yer aldı.

Son yarış Singapur’un kazananı Ferrari’de Sebastian Vettel 4. olurken Kimi Raikkonen 6. sırada yer aldı.

Red Bull’da Daniel Ricciardo sıralamalarda 7. olurken onu Lotus’tan Romain Grosjean takip etti.

Son seansta zaman turu atamayan Sergio Perez 9. sırada yer alırken kaza yapan Kvyat 10. sırada kalmış oldu. Yüksek hızda aracının kontrolünü kaybederek bariyerlere vuran Kvyat’ın iyi olduğu açıklandı.

Sıralamaların 2. seansında son seansı kıl payı kaçıran isim bir kez daha Force India’dan Nico Hulkenberg oldu. Onu Carlos Sainz ve Pastor Maldonado takip ettiler.

2. seansa geçmeyi başaran McLaren pilotu Fernando Alonso 14. olurken ilk seansta araçta sorun yaşayarak pist üstünde kalan ancak daha önceki derecesiyle 2. seansa geçmeyi başaran Max Verstappen 15. sırada kaldı.

McLaren’de Jenson Button 16. olarak ilk seansta elenirken ilk seansta kalan diğer isimler Sauber ve Manor pilotları oldular.

Sezonun 14. yarışı olan Japonya GP yarın sabah 08:00’da başlayacak.

CPz8eEYWsAAjZi5


Yorumlar

“2015 Japonya GP Sıralamalar – Kvyat Kaza Yaptı, Rosberg Pole’de!” için 179 yanıt

  1. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Ferrari ye laf söyleyip duran arkadaşlar FORMULA 1 demek FERRARİ + MCLAREN+WILLIAMS DEMEK bu üç takım kazan salarda kazan masalarda burda diğerleri gelip gecici

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Nasılız arkadaşlar burda ? İzleyemedim tempo iyi mi ? Millet ne kadar takmış Ferrariye değil mi ? Sanki Ferrari tek başına yarışıyor. Acaba Ferrari burda iyi olacğaını belirtti mi ? Millete ne oluyor bu kadar anlamadım. Arkadaş 4-6 olmuşuz araya Williams girmiş yine nerdeyse en hızlı 2. takım. Zaten sert lastik ve pist yapısıyla burda geri kalması pek olasıydı ve aynen oldu. Biz her sene 2. oluyoruz da senin adamın kaç yıldır kaçıncı oluyor be adam ! Hani akıl ve mantıkla hangi duygularla yorum yazıyorsun. Adamının durumuna hiç bakmıyor musun ? Artık siz de alıp gitseniz kendinizi şu takımdan.

    Mercedesi tebrik ederim. Dediğim gibi eski yerlerine döndüler herkese farkı takarsınız demiştim. Tam onların dişine göre bir pist. Hakeden kazansın ve zevkli bir yarış olsun.Ama ben şunu anladım bizim millete bayram syeran yaramaz arkadaş içimizdeki bu kin duygusuyla ne diyelim Allah ıslah etsin.

    Son olarak inşallah Vettel ve Raikkonen yarın kirli taraftan olabilecek en iyi startla yarışı en iyi yerde bitirirlerde bu her kötü sonuçtan sonra ortaya çıkanlar, başarılı sonuçtan sonra ortadan yok olanlar bir sesini keser. Ayıp yahu. Şu sporu nasıl izliyorsunuz ?

    1. Ferrari veya başka bir takım açısından bakmadım da, eskisi gibi bir durum var. Singapur’la alakası yok vaziyetin. Bu bir.

      Sıralama turlarında iki seans da kazalar veya yolda kalmalar yüzünden kesildi, kimse doğru düzgün tur atamadı. Mercedes pilotlarının turları bile sıkıntılıydı. Bu yüzden sıralama sonucundan çok fazla bir şey okumak mümkün değil. Bu ikiiii.

      İlk iki antrenmanda yağmur yağdığı için kimse kuruda uzun sürüş filan yapamadı, nasıl olacaklarını takımlar bile bilmiyordur. Bu üüüçççç.

      Pirelli’nin bu sefer lastik basınçlarında aşırıya kaçtığını söylüyorlar, (bkz Button haberi.) tek tur bile dayanmıyormuş, hemen ısınıyormuş lastik. Bu da işleri bazı veya tüm takımlar için patlatacaktır. Ama Mercedes mi patlar, Ferrari mi patlar, Minardi mi patlar bilemiyoruz. Onlar da bilmiyor. Bu da dööörtt 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Dostum bu söylediklerine bir şey demiyorum. Ben izlemedim zaten. Ancak bir bak ya yorumlara. Adamlar Ferrarinin aldığı sonuçlara göre yorum yazar hale geldiler. Belli bir kitle var ; Ferrari en ufak kötü gününde geri kalmasında düğün derken yapıyor. Ben bunu anlamıyorum 🙂

        1. Ben ilk iki cümlendeki sorularına cevap olarak yazdım. Vatandaşın ne yazdığından, kimin kimi trollediğinden bana ne, sana ne. Boşver ne diye takılıyorsun adamlara.

          Alonso’nun da, Vettel’in de, Ferrari’nin de, Raikkonen’in de trollü eksilmiyor. Bi de ben varım 😀

          Sen yarışa bak boşver sıkma canını.

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            aynen günay neyse.umarım yarın yarış bizim için güzel geçer.abuk subuk tiplerle uğraşmam normalde.epeydir böyle gergin ve yoruma yorum cevap yazmazdım ama dayanamadım artık 🙂

        2. Bence sen önce geçen haftanın yorumlarını bir daha oku da bak bakalım kimin
          kötü gününde ne yorumlar yazılıyor.
          Yok efendim lastik hilesi yapmışlar yakalandılar, süspansiyonlarda birşeyler var yavaş kaldılar falan filan.
          3-5 tane troll var Ferrarici diye geçinen ondandır bu yorumların sebebi emin ol.
          işleri yok “iftira,komplo teorisi” kuluçkasına yatmışlar da sürekli yumurtluyorlar:D

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            ben kimin ne yorum yazdığını biliyorum birader sen rahat ol. yıllardır burda yorum yazıyorum.fanboylar gittikleri yerde rahat durmaz.çünkü onlar iyi gün taraftarıdır.3-5 trole bugün 35 trol olmuş benim sitemim buna.ayrıca sadece ferrari trolü değil o elemanlar tüm gruplardan insanlar yazıyor.biraz adil olun

            1. Ben sadece Ferrari trolu var demedim kardeşim.
              Bugünkü tartışmanın nedeni “onlar” dedim. Saygılar.

              1. burak karaküdük avatarı
                burak karaküdük

                bugünkü tartışmanın nedeni hem onlar hem diğer fanboylar hadi Allahaısmarladık

  3. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    mclaren baya gelişmiş 7. Ricciardo ile arada 0.632 fark var. biraz zor olacak ama yarın bir sorun yaşamazlarsa 2 sürücüde puan alabilir umarım yağmur yağar. yarışıda vettel kazanmasını çok isterim kazanamıyorsa rosberg kazansın şampiyona biraz hareketlensin. Mclaren biraz daha gelişirse gerçekten son bir kaç yarış düzenli ilk 10’da olabilirler. araç farkı azaltmış gibi görünüyor ama hala mercedes’le arada tam 2 saniyelik fark var seneye zor kapatmak.

  4. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Lastik basıncından polu aldık galiba.

    1. lastik basıncından değil kuralları erkenden bilmeniz sayesinde aldınız.

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        🙂

  5. Yarışları konuşup düzgün yorum yapmaktansa, bazı arkadaşlar durmadan 1.Takıma(RBR-Mercedes-Mclaren fatketmez) çamur atıyorlar da kavga hep ondan çıkıyor.
    Suzuka sıralamalarda herşey belli olur dediler, şimdi de çark ediyorlar.
    – Lastiklerde hile vardı yakalandı, Merco bitmiştir 😀
    – Süspansiyonda illegal bişeyler vardı yakalandı, ceza vermediler ama yavaşladı vs vs vs.

  6. Orta sert ve sert hamur arasında kaç ondalık fark var ? Bu konuyla ilgili birisi bilgilendirirse sevinirim.

    1. Ferrari sert hamurda zorlanır.

      1. Hamilton’ın Q1’de turuna nazaran Q3’de attığı tur bana biraz yavaş gibi geldi. O yüzden hamurlar arasındaki farkı sordum.

  7. Kvayt a büyük geçmiş olsun bugün bir gariplik vardı Kvayt a 3.antremanlar dahi aracı kontrol edemiyordu sorun neydi acaba.Rosberge tebrikler sıralama tamamlanabilseydi farklı bir tablo ortaya çıkardı kesinlikle ama buda F1 süprizlerinden bir tanesi

  8. ertugrulsaid avatarı

    Neyin Kavgasını Yapıyorsunuz Anlamadım ki Bayram Günün de. Hayırdır Fazla Şeker Toplama Kavgasına Girdiniz. Töbe Töbe. Yorumların Hepsini Okuduğum da Bu Kadar Güleceğimi Düşünmedim. Allah’da Sizi Güldürsün… 🙂

  9. olaya farklı bir bakış açısı..))

    son sıralardaki takım taraftarları 2.liğe oynayan takım ile dalga dahi geçmemeli

    neden komikmiş..

    peh pehh

    birde admin dokunuşu ve sarmalaması varki zannedersiniz ferrari sütten çıkmış ak kaşık

    herkesin tarafı belli ama bu kadar belli etmeyin.

    1. meşrubatçılar alonsoyu alırsa belki podyum şansı olur dostum ne dersin? :))))

  10. Beyler bayanlar bu McLaren geçen sene Mercedes motorunun yapılanmasını, inceliklerini hiç mi göstermedi Honda’ya? Ya da gösterdi de çok mu kompleks geldi Japonlar için? En azından benzer bi motor yapsa bile şu halinden 1sn daha hızlı olurdu. Koskoca takım ne hale geldi yav!

  11. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Alonso taraftarlarının sürekli bir Ferrari ve Kimi taraftarlarına sataşma gayesi var sürekli görüyorum bu sezon bunu. Yazdıkları da hep aynı şeyler. Bence şuan klasmanda 2.olan takımın pilotuyla ; klasmanda 9. olan takımın pilotunun taraftarları dalga geçmemeli biraz komik kaçıyor.

    Özellikle o şerefli 2.lik olayı çok yanlış. Geçen sene bırak yarış kazanmayı puan almaya oynayan takımın 1 sene sonra 10 yarış kazanması beklenemez ki kurallarda değişiklik bile olmadı. Buna rağmen o takım gelip bu sene 3 yarış kazanmış ve her yarışta podyuma çıkmış nerdeyse.

    Başarı zamanla gelir ve bence Ferrari bu motive olmuş takımıyla seneye , şimdiki pozisyonundan daha iyi olacaktır.Belki Mclaren de güzel bir gelişim yakalar bilinmez ancak geçen sene Ferrari’yi bırakıp oraya giden bir pilot bu yıl Ferrari sürücülerinden tur yiyor eleştirilerinizi yaparken aklınıza bunu getirirseniz iyi olabilir.

    Herkese hayırlı bayramlar. Bayram seyran dinlemeden haberleri en güncel şekliyle bizlere aktaran adminlere de teşekkürler.

  12. Onur Gentas avatarı

    Öncelikle Rosberg’i tebrik ediyorum. Kvyat ciddi bir tehlike atlattı büyük geçmiş olsun. F1’in güzelliği bu tür beklenmedik olaylardan sonra sıralamanın beklentilerden farklı ortaya çıkması. Seansın bitirilmesi de gayet normal ve olması gereken bir uygulamaydı.

    Geçen yarıştan sonra Mercedes’in yarışı özellikle verdiği yolunda yorumlar vardı. 25 puanlık sistemde hiç bir şeyin garantisi yokken bilerek hiç bir takım yarış vermez. Pist uymadı belli ki bunun üstüne laf söylemeninde anlamı yok açıkçası.

    Ne o yarıştan sonra bazı Ferrari taraftarlarının şampiyonluk hayalleri kurması ne de bugün ki sıralamalardan sonra o yorumlarla dalga geçilmesi gereksiz yapılan yorumlardan öte değil. Öncelikle Alonso ayrıldı diye Ferrari’ye diş bilenmesi ve başarısız olması için neredeyse dua edilmesi diğer taraftan McLaren başarısız oldu diye Alonso ile dalga geçilmesi son derece yanlış. İşte bu yüzden takım taraftarlarını daha çok seviyorum. Çok daha objektif yorumlar yapıyorlar ve pilottan çok spora önem veriyorlar.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Bugün Mercedes olduğu yere döndü bi sakinsin onurcum 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Geçen hafta da sinirlenmedim. Sadece Hamilton’a sürekli saydıranlara tepki verdim. Açıp bakarsan geçen hafta Ferrari ve Vettel için de oldukça olumlu yorumlar yazdığımı görebilirsin.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Bir şeye kasıt etmedim,takılıyorum sadece..

          1. Onur Gentas avatarı

            agresif diye diye en sonunda olacagim bak ona gore:)

            1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Haha

  13. O değil de millet Mercedes’in tekrar öne geçmesi, Ferrari’nin geride kalmasının ardından zil takıp oynuyor resmen. Çok komik. Ferrari ve Vettel taraftarları geçen hafta sonu burada şampiyon oluyoruz, artık biz lideriz gibi şeyler mi söyledi de bu yorumlar yapılıyor anlamadım.

    Hele hele eski Ferrarici, pardon daha doğrusu Alonsocu arkadaşlar galibiyetin ardından gelen 4.lükle havalara uçmuşlar 🙂 Öyle ya da böyle Ferrari bu sene 3 kez kazandı, bilmem kaç kez podyuma çıktı. McLaren’e geçerken Alonso büyük umutlarınız vardı. Ben de aynısını umuyordum ve güzel, rekabetçi bir sezon umuyordum (McLaren ve Honda’nın yaptığı anlamsız, yersiz, temelsiz şişirmesiyle) ancak olmadı. Şu anda görünen o ki bu sene olmasa dahi gelecek senelerde Mercedes’i zorlayacak bir takım varsa o da Ferrari’dir. Ya da cidden rekabetçi bir motor verirse Ferrari, Red Bull’dur.

    Daha önce de söylemiştim. Evet Honda gelecek sene gelişim haklarını kullanıp iyileşecek ancak her sene gelişim hakkı sayısı da azalıyor. Mevcut gelişim hakları aradaki farkı kapatmasına yeterli olmayacaktır. Çok ciddi fark var ortada. Minimum 2 saniyeden bahsediyoruz. Yer yer 3 oluyor bu fark. Sene başıyla kıyaslarsak, çok büyük bir gelişme yok. 4-5 sn yedikleri zamanlar motor ve araç hepten daha yolun başındaydı.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ben de anlamadım,durduk yere nerden çıktı bu meret şampiyon olma olayı.Aşağıda da yazdığım gibi burada ki bazı arkadaşlar Mercedesin egemonyasından zevk alıyorlar sırf Ferrari geride kalıyor diye.

      1. Bazı Ferrari çalışanları ve Ferrari fanları yüzünden oluyor bu. Durduk yere polemik çıkartmasalar kimse Ferrari düşmanlığı yapmaz. Alonso ve Mclaren üzerinden kargaşa çıkarmasalar herkes gül gibi geçinip gider.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Ferrari çalışanları derken

          1. Medyaya açıklama yapanları bahsediyorum

            1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Kısaca söylesen şu şu şu diye çıkaramıyorum şimdi kafamı yormam gereken bir sürü işim var hatırlıyamıyorum yani.

            2. burak karaküdük avatarı
              burak karaküdük

              Ya sen Ferrari çalışanına göre miş yorum yazıyorsun kardeşim ? Ferrari fanları ve çalışanıymış. Bir kaç genç hevesli kanı kaynayaan Vettel fanı makarasına bir şeyler yazıyor sen diyorsun ki durduk yere. Sadece Ferrari fanları yada patronları mı konuuyor. Bir bak bakalım şu Arai ve Red Bull neler dedi son zamanlarda. Bence sizin kırmızıya alerjiniz var birader.Adın Honda ama patronunun söylediklerini okumuyorsun herhalde. Adam şaka gibi açıklamalar yapıyor. Ne yapalım şimdi. Her yarış McLaren Hondaya giydirelim mi ?

      2. Japonya’da Mercedes’i süpüreceğiz diyen sen değil miydin?

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Benim ki galibiyetimize gölge düşüren bazı arkadaşların yazılarına sinirlenip temenni söylemim.Beni durduk yere saçma şeye çekmeye çabalama.

          Ben:Süpüreceğiz Mercedesi Suzukada’da inşallah.Ben inanıyorum.
          Antrhax:Komik olma kuzen Larry
          Ben:Yer çekimsiz ortam de çilek yiyeyim avakado tadi gelsin gibi oldu 🙂
          Konuşma budur.

    2. Bu arada ben hiçbir zaman Ferrari’ci, Renault’cu ya da McLaren’cı olmadım. Alonso neredeyse ben de o takıma destek verdim. Geçen seneki Redbull’cular gibi. Bu sene Ferrari’ci oldular ya işte öyle bir şey 🙂

      1. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        Onlar Vettel taraftarıydı dostum yani seni gibi pilot taraftarıydılar takım değil o yüzden Ferrari’ci oldular. Ben halâ Redbull’dayım istisnalar var yani sıkıntı olmasın da 🙂 Bir arkadaş daha var benim gibi ikimiz öyleyiz.

        1. Benim o 🙂 aslında ben daha çok F1 i seviyorum. RBR spor için yaptiklari dan dolayı seviyorum. Hani çekişmeli ve 1.kim oldugu belli olmayan bir yarış mı yada sıkıcı ama RBR 1.olduğu bir yarış mı diye sorsalar 1.seçeneği tercih ederim. Ben rekabet, mücadele ve güzel bir F1 i her zaman tercih ederim

        2. Benim lafım size değil zaten kardeşim. Onlar kendilerini biliyorlar 🙂

  14. Hamilton, Massa ve Raikkonen derecelerini kesinlikle geliştirebilirdi. Rosberg yine balına polü kaptı. Yarın Hamilton Rosberg’i her türlü geçecektir. Kvyat’ın iyi olmasına sevindim, korkuttu sabah sabah.

    1. vettel rosberg tur atıp geliştiremezmiydi derecelerini
      vettel bir iki bile olabilirdi

  15. geçen sene ilk dörde giremeyen ferrari
    geçen sene polde ilk dörde giremeyen ferrari
    vettel riccardo,ya madara oldu ferrariye gelse ondan bi halt olmaz diyen ferrariciler.
    şimdi bakıyorum ayranınız kabardı
    mercedes hamilton severler
    redbullu yıllarda ortalıklarda yoktunuz acap neden
    bakın uçan mercedesle bir adım ötedesiniz vettel ve ferrariden
    daha ilk sezonda 3 galibiyet 1 pol daha dolu yarış var

    1. Sanarsın ki vettel ve Redbullun domine ettiği yıllarda başka pilot galibiyet alamamış.. Bazıları var kasıtlı trollük yapıyor ama sen harbi ciddi yazıyorsun şunları. Gülünç duruma düşürme kendini

  16. Kazanırken illegal testtir şudur budur söz etmeyenler, neden yenildiklerinde hemen bunları gün yüzüne çıkarıyorlar?

  17. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Geriye giden bir Red Bull var, geçen yarış için özetlemiştim durumu. Mercedes 1 haftalık tiyatrodan sonra kaldığı yerden devam ediyor. 1 pist için araç 1,8 gelişip geri gidiyor herkes bunu evet o pist için normal diye geçiştiriyor. Bu araç geçen seneden beri domine etmediği pist yok neredeyse, aynı yer ,benzer şartlara rağmen ne hikmetse devasa fark oluşup kapandı yine.

    Mercedes’in bu sene şampiyon olamaması tamamen beceriksizliklerinden olur, yönetimde çanak tutuyor netice itibariyle bu yüzden hayat kurmamak gerek, geçen hafta söylemiştim kaldıkları yerden devam ederler. Red Bull geçen sene iyi olduğu pistlerde yine iyiydi ama burada bu sefer uzaklar ön tarafa. Ferrari bu durumda öne çıkmış görünüyor ve kandırmamak gerek birbirimizi Mercedes’in ve Hamilton’ın şampiyon olacağı sene başından belliydi.

    1. Singapur kasıtlımıydı bilemem ama 2014 Monza-Singapur sıralama turlarında Mercedes’in
      Redbull-Ferrari farklarına bak bence.

  18. şu sitenin ferrari fan kitlesine hayranım..)
    mevcut durumlarını hep 2.lik şerefli 2likler şeklinde olmasına karşın..
    hemen yorum yapan üyenin pilot ve takım durumu ile tolere edip mutlu oluyorlarya tarifi mümkün olmayan
    bir durum..
    hatta sorsanız takım almış yürümüş durumları oluyorda sağolsun merdecedes patronun kim olduğunu
    gösteriyor nazikçe.
    bu kırmızılı takıma alt sıralarda yarışan takım ve pilotların izleyici grubu yorum yapamaz yapmamalı
    hakları yok mevki ve pozisyonları kurtarmaz
    çünkü en kral 2. takım oldukları için
    nokta.

    1. Adamlar geçen sene sürünürken bu sene üç galibiyet kazandılar ve birisinde rakiplerinin hiçbir hatası olmadı. En kral 9. takım olmak da kariyerin en iyi turunu atmaya engel olamıyor ne yazık ki. Polde minardi göremedim ama?

      nokta 😀

    2. Yakın zamandaki en büyük başarıları sözde Alonso’yu takımdan kovmak olmuş. Şerefli 2.lik ahaha 🙂

      1. 1.olmak için fazla şerefliler 😀

      2. ismail fatih alkan avatarı
        ismail fatih alkan

        Sizce bence durumlar farklı olabilir. Alonso gerçekten mükemmel bir insan süper ötesi bir pilot olabilir. Buna kimsenin itirazı yok ama ya değilse gerçekten vasat yarış performansı olan teknik kısıma çok kötü geri dönüşler yapan ve aracı yanlış yöne yönlendiren Alonso ise ve takım onu gönderdiyse. Şimdi diyeceksiniz ki eee bu adamın önceden de şampiyonluğu var. Ne yapalım Mclarende Hamiltonun Jaguar bozması red bull dada vettelin şampiyonluğu var. Honda testlere devam ederken puan alacağız 2. 3. Olacağız vs. Vs. Diyordu bende bir yorumda bulunmuş ve günah keçisi ilan edilmiştim. Siz bilirmisiniz hakkinen zamanı Ilmor ne bulmuştu. Al/Be pistonları bulmuştu. Ama yasaklandı neden çünkü diğer takımlar bu teknolojiye yatırım yapmamışlardı ve yapmaya da Ferrari hariç güçleri yoktu. Yani deme o ki eğer takım ilginç ve muhteşem mühendislik becerisi ile birşey geliştirirse kullanan pilotunun sadece gaza basması ve şampiyon olması gerekir. Şimdi geriye dönük olarak takımına mükemmel geri besleme yapabilen günümüz mühendisliğinden ve araç dinamiklerinden anlayan nadir pilotlardan biri M.Schumacher dir. Arabayı sürdüğü her virajda nasıl tepkiler aldığını ve ne tepki alması gerektiğini söyleyebilecek kadar mükemmel bir pilottu anlatılanlara ve yaptıklarına bakınca. Ama şimdi sen de Alonso ben diyeyim Verstappen. Geçmişlerinde hep iyi üreticilerle çalışmış günümüz pilotları. Bak takım kötüydü şampiyon olamadı Alonso Ferraride diyoruz ama şampiyonluğu kaçırdığı sezonlardan birinde fark 3 puandı. Takım petrov un arkasında kalacağını öngöremedi diyor herkes mesela sende ama işin sonu kazın ayağı öle değil belkide. Belkide kendi beceriksizliği tuttu. Midesi bulandı karnı ağrıdı sebepleri çoğaltabiliriz ama şimdi çıkıp Ferrari tu kaka demekte ekmek yediğin kaba etmektir bence noktalı virgül

    3. ismail fatih alkan avatarı
      ismail fatih alkan

      Ee ne yaparsınız sayın üyeler. Hala daha Ferrariye laf atıp profilinde tuttuğu takım Ferrari yazan nadir üyelerdendir arkadaş. Ben Schumacher önceside Schumi zamanıda Alonso zamanıda Ferrari takımını destekleyen bir adamım. Öyle alonso alonso diyerek o nereye ben oraya olmam olamam. Takımlar vardır. Ve araçlarını süren pilotlar vardır. 1 artı 1 eşittir 2. Ayrıca yukarıdaki yoruma verilen cevabın üzerine sadece züccaciyeciden kapak alınır noktalı virgül

  19. Q1 ve Q3’ün yarıda kalması iyi olmadı. Sıralama çok daha değişebilirdi. İlk seansta Button düzgün tur atamadı, üçüncü seansta da neredeyse hiçbiri iyi değildi. Arkadaşlar da demiş, bir ara böyle durumlarda tur atamayanlara 2dk daha zaman vermek düşünülüyordu, ne oldu bilmiyorum.

    Olaylar sebebiyle yorum yapılacak çok bir şey yok, tek söyleyebileceğimiz geçen haftaki olayların lastikler ve Singapur’la ilgili olduğuydu. O zaman da yazmıştım ama vatandaş heyecanlı olduğundan işine gelmemişti.

  20. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    öncelikle polü alan Mercedes ve Rosberg e tebrikler, yok arkadaş insanlar kazanınca da sevinmemeli artık geçen seneki o rezil sezondan sonra 3 kez yarış kazanmışız adam gelmiş buraya dereyi görmeden paçayı sıvamışlar yazıyor çünkü biz Formula 1 den anlamıyoruz geçen yarışı biz kazandık diye geri kalan bütün yarışları biz kazanırız sanmıştık oysa, sevinmek için burda ki paşalardan icazet almak gerekiyor,daha sezon başındaki testlerde belliydi Mercedes in açık ara en iyi araç olduğu ve pilotlarınında sezonu büyük bi mucize olmazsa şampiyon tamamlayacağı ona rağmen Ferrari 3 yarış kazanmış beğenmediğiniz Vettel altında açık ara en iyi araba olan Rosberg in yalnızca 8 puan gerisinde, adam sanırsın yıllardır Mercedes fanıda biz bilmiyoruz, tuttuğu takım pilot en sonlarda gelmiş burda Ferrariye pilotlarına laf ediyor demiyor ki bi benim tuttuğum pilot takım sıralamalarda nerelerde geçen haftaki Singapur yarışı 10 defa yapılsa 9 unda Ferrari Mercedesi yenerdi ama şu sezonun tamamı 10 defa yapılsa bu seferde 10 unu Mercedes şampiyon olur biraz insanlara takımlara hakkını vermeyi öğrenin Ferrari geçen hafta Singapuru kazandıysa o gün için en iyi araç/pilot ikilisine sahip olduğu içindi anlamadığım biz kazanırsak şans bal talih yada Mercedes kötü ama kendi tuttukları takım pilot kazanırsa yetenek, buraya gelirken zaten belliydi Mercedesin favori olduğu sezonun en hızlı aracı olduğu üstüne burada onların avantajı bizim dezavantajımız olan sert hamurlar var üstüne hava soğuk bu şartlarda bu sonuç sürpriz değil normal şartlarda Williamslarla podyum mücadelesi verebilecek hızdayız ama burası Japonya, şartlar değişken bakalım yarın neler olucak…

  21. Yarın hava yagmurlu görünüyor acaba yagmur ayarları üzerinde kurulu uzun sürüşler yapan ferrari. yarın parlak bişeyler çıkarabilirmi…!

    1. Dün yağmur gözükmüyordu.Ama şuan kısa sağnaklar şeklin de hava olabilir diye gözüküyor.İllaki yağmur ayar verileri kaydedilmiştir.Yağmur yağmadan bilemeyiz ne olacağını

  22. Bitime daha vardı denmiş, 40 saniye var arkadaşlar??? Sıralamaları izlemedim,kaza videosunda gördüm zamanı, yorumlardan zannettim daha en az 2-3 dakika varken iptal ettiler seansı falan.

  23. singapur rüyası biter..
    acı gerçekler herkesi derinden yaralar şampiyonluğun kokusunu aldığını iddia edenler
    aslında şampuanın kokusunu aldıklarını sonrasında farkederler..)

    ey ferrari sevenler uyanın kendinizi kandırnmayın ve yerinizi bilin
    hep 2
    diğerleri tökezlemediği sürece

    1. ismail fatih alkan avatarı
      ismail fatih alkan

      Hangi takımı ve pilotu destekliyorsun çok merak ettim? Acaba Mclaren den alonso olabilir mi? Çünkü alonso kardeşi destekleyenler nedense Ferrari ile kelle yemiş durumdalar da ondan dedim.

  24. Sıralama sonucu için şu olsaydı bu olsaydıya gerek yok ben ham fanı olarak ah vah etmiyorum ilk hakta rakibine üstünlük kuramıyorsan burası f1 her an herşeye hazırlıklı olmalısın. Yalnız bazı arkadaşların dediği gibi seansın sonlandırılması banada biraz adaletsiz gibi en azından birer kez tüm pilotlara hak verilmeli diye düşünüyorum. Yarışa değineyim Rosberg %70 avantajlı artık ham baskı kurarsa belki sapıtır ama geçen yılki şartlar yok yağmur beklentisi yok dilerim Lewisin kazanacağı eğlenceli bir yarış olması ha bide mclarenim duble puan alsın ?

  25. Kvayt çok kötü yerde yaptı kazayı allahtan birşeyi yok. Mercedes tahmin edildiği gibi eski yerine döndü. Bizim takim beklediğimden daha kötüydü yarış hızı iyi olur umarım. Son haklarda o olurdu bunu geçerdi konuşmanın anlamı yok. Yarın mercolar uzar, podyumun son basamağı için mücadele olur. Tek umut bir yağmurun yağması

  26. Arkadaşlar üç beş troll var şu sitede her haftasonu aynı sazı çalan onları ayrı tutalım tüm ferrari fanlarına maletmeyelim olayı. Çoğu olgun ferrari fanı takımlarının konumunu ve gelişme durumunu biliyor ümitliler ama hayalde görmüyorlar ayakları yere basan tüm f1 fanlarına müthiş saygım var.

    1. Haklısın ama bazıları da o trollere coştukları zaman destek veriyor.
      ayakları yere basan tüm f1 fanlarına müthiş saygım var. +1

  27. Bugün bizim açımızdan iyi olmadı.Son turları da atamadık.Herkes Raikonenin Bottas ile Vetteli geçeceğine inanmış.Yanlız onların yine tur atacaklarını unutuyorlar.Yarın 1 ve 2 kopması arkalarındakilerin rekabetini izleyeceğimizi düşünüyorum.

  28. Monza’da ezici üstünlüğü olan Mercedes’in şampiyonluğu vereceğini mi zannettiniz ? Singapur bir rüyaydı ve bitti. Adamlar lastikleri kullanamadı ve araç pist yapısına uygun değildi. Şimdi eşit şartlarda yine eziyorlar.

    1. Sanane ruyadan sen son siradaki pilotuna baksana kovuldu diye zoruna gitti heralde

      1. Kovulmadı kendi ayrıldı. Baktı Ferrari’de iş yok ben kaçıp doğrusunu yapayım dedi. Ne oldu şampiyon olabiliyor musunuz bari Alonso yokken ? Yoksa şampuan olma yolunda mı ilerliyor takımınız ? 2 yarış kazanıp zafer ilan edenlere çok güldüm. Mercedes belki acır size 1-2 yarış daha bırakır 🙂

        1. Hadi bize aci birakirda size butun padok aciyip biraksa anca o zaman yaris kazanirsiniz ondada sure sinirindan yarisi tam turunda bitiremeden yaparsiniz.

        2. ismail fatih alkan avatarı
          ismail fatih alkan

          İlk önce bi yeri ısınmadan patlamadan yanmadan su koyvermeden adam gibi giden bir araba yapında öyle yarışalım. Gören duyanda derki ulan bu honda mercedesle kafa kafaya gidiyorda hondayı yani alonsoyu tutanlar ferrari fanlarına nanik yapıyor diyecekler. Len yanlış seriyimi seyrediyorsunuz. Varmı mercedes ve ferrariden başka kazanan bu sezon he. Honda hayat onda diyen dostlar. Bende bu yorumlarınıza çok güldüm hemde sesli.

  29. Bu Raikkonen’in olayı bayağı bir tartışma konusu olmuş, şanssızlık diyen var kendi hatası diyen var.

    Olaysa tam olarak şöyle:
    Vettel ve Raikkonen her zamanki farklarla piste çıkıyorlar belki daha kısa bir aralıkla da olabilir ama bırada pit ekibinin hatası yok, muhtemelen yeterli aralık vardı ve bu yüzden normal bir şekilde piste giriş turunu attılar. Son sektörde özellikle son şikanda Vettel gereğinden fazla yavaşlıyor ki muhtemelen onun da önünde birileri vardı ve önünü açmaya çalışıyordu. Son şikan sıralama turları için en önemli viraj ve buradan nasıl çıktığın tüm turunu ciddi biçimde etkiliyor. Yavaşlayan Vettel yüzünden de Kimi şikanda aşırı derecede yavaşlamak zorunda kalıyor ama arkadan Rosberg geldiğinden ve son şikanda yer veremeyeceğinden dolayı (çünkü tüm momentumunu kaybedecekti ve turu iç etmiş olacaktı) Vettel’in 4 saniye kadar gerisinden sıralama turlarına başlıyor. Sonrasında ise tüm turu Vettel’in hava koridorunda geçirip önden kayma problemi yaşıyor. Bu yüzden herkes 0.3-0.4 sn turunu geliştirirken Kimi 2. seansta yaptığı dereceyi yüzdelik ufak bir farkla ancak geçiyor. Sonrasında da telsizden şikayet ediyor, “Ya Vettel’e söyleyin çok yavaşlamasın ya da beni daha geç çıkarın.” diyor. 2. turlara ise gayet ideal bir şekilde başlayacakken ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Muhtemelen 2. çizgide kendine bir yer bulacaktı.

    Aşağıda bir arkadaş bilgiler gelsin bunu da çürütürüz diyor ancak Raikkonen hem son şikanda yavaşlama olayını hem Rosberg’in arkadan geldiğini telsizden söylüyor. Çürütülecek bir şey yok, olanlar da aşağı yukarı benim anlattığım gibi oldu.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Düzgün ve sağlam bir yoruma her zamanki gibi cevap gel(e)memiş. Aydınlattığın için teşekkürler.

  30. mercedesi illagal gizli lastik testleri nerelere getirdi değilmi 14SULANSO kardeş .
    testlerden önce hızlı ama iki turda yolda kalan mercedes bu illagal testlerle neleri değiştirmiş arkadaşım .

    1. Tamam güzel kardeşim anladım ben seni 😀

      1. hamiltonAMGTEAM avatarı
        hamiltonAMGTEAM

        aynı yorumu 214543546456465 kez yazınca 🙂

        1. ee lastiklerden bahsediyorsunuz ya
          bi testten öncesi
          bi de testten sonrası hatırlatmak lazım arasıra

          1. kedıdır kedı

  31. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Şu sitede gözlemlerim Mercedesi destekleyenler dışın da herkesin özellikle Ferrari ve diğer takımlara fark atmasından zevk alan bir kesim var.Geçen yarış ile bu yarışa dair taraflı yorumlar yapıp gördünüz mü geçen yarış Mercedes böyleydi şimdi böyle demelerinin hoşlarına gitmeleri gibi.Mercedes hakkında illegallik ile ilgili yapılan F1 idarecisinin açıklamalarını görmezden gelip hala Mercedesin Ferrariye ve kendi tuttukları takımlara fark atmalarını hoş karşılayan,kendi pilotlarının ve takımlarının durumlarını göz önün de bulundurmadan Ferrari düşmanı gibi görünüp,Ferrariye saldırmaları dramatik bir durum.

    1. Dereyi görüp de paçaları sıvadınız ama, dere size büyük geldi 🙂

      1. ismail fatih alkan avatarı
        ismail fatih alkan

        15sulonso sen ne içtiysen aynından bende istiyorum. Sen honda yı desteklerken; ferrari taraftarı gaza geldi 3 yarış kazandı şampiyon olacak umudu yeşerdi bunu gerçekten düşünmeye başladılar ama mercedes hadlerini bildirdi diyemi seviniyorsun. Eğer öyle ise sana çok süper bir terapist tavsiye edeyimde bir baktır senin mgu-k su kaynatmış. Lem ne saçma salak muhabbetlerin içine girip kime ne laf yetiştiriyorsak. Aman sizin takıma bi tavsiyem var. Önünden yesinlerde diğer takımların ne yaptıkları ile ilgilenmesinler çok. Yada Mclaren gibi teknoloji casusluğuna soyunsunlar.

    2. +1 Hala insanlar dereyi görüp paçaları sıvama düşüncelerin de yazdıklarınızdan pek anladıklarını sanmıyorum.

    3. Güzel kardeşim saçmalığın son haddindesin cevap yazmayayım diyorum ama nereye kadar ya açın artık gözünüzü illegal lastik testi diyorsunuz schumiden dolayı ferrariciydim yıllarca ferrarinin nasıl kayrıldığını hem fia hem dede tarafından bunu dünya alem biliyor şimdi geride kalınca niye zırlıyorsunuz dede çıkmış yok kuralları mercedes önceden biliyordu diyor yahu mercedes grubuna bi bak fiat grubuna bi bak mercedes fiatın yarısı kadar ancak var kulis çalışmakarında kimse mercedesi dinlemez karşısında koca fiat olunca kendinizi kandırmayın fianın başkanı bile yıllarca ferrarinin takım şefi todt artık kabul edin mercedes süper ötesi bir motor ve şasi yaptı bileğinin hakkıyla kazanıyor açın bakın wikipediaya fiat ve mercedes arasındaki farka bilip bilmeden saçmalamayın ya ve şuda unutulmasın dünyada yapılan arabaları bir tek mercedes satın alıp parça parça söküp te bakmıyor diğer her marka en az yılda 2 3 kere rakibi olan markanın aracını alıp parça parça söküp inceliyor bunu hem kendileri kabul ediyor hemde kameralarla görüntüleniyor mantıklı ferraricilere diyeceğim yok ama diğer fanatiklere yanlız ben değil herkes gülüyordur Hayırlı bayramlar

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Benim dikkat çekmek istediğim nokta farklıydı ama illegallik konusun da artık sıkıldım senin gibi anlamayan kişilere bir takım şeyleri anlatmaktan.O yüzden bir şey yazmayacağım !! Sana da Hayırlı Bayramlar

      2. sana diyeceğim şu
        1979,yılında 2000 yılına kadar şampiyon olamamış bir ferrari . hani o lobisi güçlü olan ferrari 80,lerde 90,larda yarış kazanamayan ferrari . bu cevap yetermi sana

      3. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_companies_by_revenue
        Bir daha düşün istersen. Ben de Mercedes’i çok severim yorumlarına kısmen katılsamda Fiat grubunun Daimler grubu kadar etkisi söz konusu değildir. Daimler grubunun piyasa ağırlığı çok daha fazladır.

  32. Bu arada buttona çok üzülüyorum çok beyefendi ve hisli bir pilot keşke f1 eski f1 olsa başta yaşlı pilotlar değişen rekabet ortamlarında yarışabilse button raikkonen alonso massa vet ham gibi pilotların dişe diş neler yapmak istediğini yok lastikti yok ers idi bunlar dezavantaj yaratmadan görmeyi çok isterdim .
    Her ne kadar hamilton son hakkında bişeyleri değiştirebilecek durumda olsa Rosbergin de polde olmasına sevindim hem biraz çekişme için Rosberge destek oldu singapurun üzerine + olarak heyecanlı bir sabah yarışı izleriz umarım . Bu arada herkese iyi bayramlar

  33. Hamiltonun sert lastikle attığı tur ile medium lastikle attığı tur arasında 0.2 saniyeden daha az fark var. Sertle turlasa yine ikinci olacak. Mediumla temiz bir tur çıkarsa fark devasa olurdu heralde.
    Diyecek tek şey kabus geri döndü 🙂

  34. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    3. sırayı alabilsek iyi olacaktı şanssızlık oldu. En azından RAI temiz bir tur şansı bulsa BOT’ı geçebilirdi. Bakalım umarım yarın işler yolunda gider.

    Alonso’nun takım arkadaşına attığı farkı, kendisinin ne kadar kusursuz olduğuna, ne kadar usta bir pilot olduğuna dair demecini beklemedeyim.

  35. bu arada button’ın 2’dir sıralamada ihmal yüzünden başına sıkıntı geliyor. adam sivrisinek gibi vızıldıyor radyodan. anlaşma meselesinde kendisini ağırdan sattığını düşünüyordum ama mutsuz gibi.

  36. yetenekli olanları gördük redbulun tozunu attığı dört beş yılda
    hemde bu mercedesten bir yıl geri olan redbullu yıllarda
    ben göremiyordum kimseyi sen görüyormuydun

  37. Önümüzdeki sene her takımın kendi istediği seti getirecek olması bence Ferrari’ye çok yarayacak, şurada bir tık daha yumuşak lastikler olsaydı farkı çok düşürebilirdik belki.

  38. pirelli önceden suzukaya yumuşak lastikler getirirdi bu kez sert lastikler getirmiş tamda mescedeslere göre 🙂

    1. hep en sert lastikler geldi. bu senede değişmedi.

  39. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    rosberg çok iyi bir tur attı daha da geliştirilmesi şüpheliydi, tekrar turlar atılsa bile rosberg yine polü alacaktı. Ham ve rosberg çok yakın tempo olarak.

    1. Rosberg in turu hatasız iken Hamilton u virajda yaptığı blokaj nedeniyle geride kaldı, 2. Turlar atılsa idi Ham öne geçebilirdi ama bu senenin istatistiği kendini korumayı seviyor sanırım(ilk denemede önde olan kazanır).

    2. işte live timing’den takip etmenin farkı bu. hamilton’ın turun yarısında 0.150 daha hızlı gelebildiğini, kvyat yüzünden durduğunu görebilmek.

      dikkatli izlemenin farkı da ilk turlarda lewis’in 2 hatasına rağmen 0.076 geride olduğunu görmek oluyor. yani çok rahat geliştirebileceği bir turdu.

    3. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Rosberg de U virajında hata yapıyor. Zaten ikisinin attığı turlarda S2 dereceleri birbirine çok çok yakın. Yani Rosberg’in de turu temiz değildi.

      1. Hatası o kadar büyük değildi hamiltona göre.Muhtemelen Hamiltona gidicekti pol

  40. İlk üçü tebrik ederim yalnız bitime varken direk seansın iptal edilmesi bana sanki bitse’de gitsek havası verdi yönetimin.

    Kvyat’ın böylesi ciddi bir kazadan yara almadan kurulması sevindirici çok şükür bir şeyi yok…

    Son olarak şuna’da değinmek istiyorum son turlar atılmadı ama Mercedes ve Williams takımının arasında 0.4-0.5 saniyelik bir zaman farkı var Williams yeni güncellenmiş motoru almadığını ve ne zaman alacağını’da bilmiyor durum böyleyken aradaki fark ortadayken kimse kusura bakmasın fabrika takımı kendi motorunun aynısını vermez.

    1. 38 sn de out lap ı nasıl bitiricek bir takım? O yüzden seansın tekrar başlaması anlamsızdı. Ha 100 sn den fazla zaman olurdu o zaman seans yine başlardı.

  41. Formula 1 sadece potansiyel odaklı bir spor dalı değil.Bu yüzden ikinci bölüm için kesin şu olur diye yorumlamak güç.İlk turda ise hataya yer olmayan bir motor sporunda Hamilton kendi hatasıyla Rosberg de temiz bir turla hakettikleri yerleri aldılar.Yarın olasılık olarak potansiyelini daha yüksek gördüğüm Hamilton favori olabilir.

  42. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Hedefimize ulaşamadık,sıkıntı değil.Umutlar yarınlara kaldı.Vettel kötü gözüktü.Ayarlardan ve lastik performansından memnun olmayabilir yine de iyi tur attı.Son turda dereceyi biraz daha geliştirebilirdik.Alonso,Mclaren’de harcanıyor bu kadar diyeyim.Hamilton o blokajları yapmasa muhtemelen alıcaktı.Yarın yarışta Williamslarla zevkli bir mücadele olabilir.Ayrıca start heyecanlı olacak.Bi de Hamiltonun durduk yere Rosberg ile arasın da soğuk mesafe koyması saçmalıktan öte değil.Bi sıcak gibi gözüküyor araları bir anda buz oluyor.Hepsinin Hamiltondan kaynaklandığını düşünüyorum.

    1. Hamilton geçen yıla göre baya hırslı. Şahsen ben çocukluk arkadaşıma böyle bir şey yapamam ne kadar hırslı olursam olayım.

  43. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    ferrari için zayıf olduğu bir pistte yediği fark sevindirici olmalı, hızlı pistlerde normalde 1 saniye üzerinde fark yiyorlardı 😀 üstüne birde en sert lastikler varken bu fark iyidir.

    son turlar atılsaydı 0.5 saniye altında farklarda olacaktı büyük ihtimal. Mercoların tekrar en hızlı olacağını herkes bekliyordu zaten ama farkın 0.5 saniye civarında olması rakibin geliştiğini gösteriyor. Yarış tempoları nasıl olacak bakalım, vettel 3. olacaktı büyük ihtimal kaza olmasaydı. Yarışta vettel rahatlıkla podyma çıkar mercolarla olan rekabeti yarış temposu belirler.

  44. Hamilton hata yapmasaydı da o alsaydı o zaman. Adam hatasız sağlam bir turla kaptı pole’ü. Daha ne söyleniyorsun?

  45. Kvyat ın iyi olması sevindirici. Son bölümdeki turlar kaldı yazık oldu güzel mücadele olabilirdi. Mercedes in yerine dönmüş olduğunu gördük en azından. Ferrari den daha iyi sonuç bekliyordum ama olmadı. yarın yağmur yağar da umarım heyecanlı bir yarış olur böylece. Yoksa sonuç belli.

  46. Hani Vettel şampiyonluğun kokusunu almıştı ? 😀 Mercedesler 1.5 saniye öndeyken pes mi etti sandınız arkadaşlar.

    1. 😀 Benimle dalga geçiyorlardı. Japonya’da gelir Mercolar 1sn önde pole’de gibi şeyler söylersin diyorlardı. Şimdi ortalıkta yoklar 😀

    2. daha yarış bitmedi yarın konuşursun aynısını burada bekliyoruz

    3. Sert lastikleri çalıştıramadıgımız bilinirken bir de üstüne yavaş olduğumuz böyle bir pistte farkın 0.6 0.7 olması bence iyidir. Hem yarışta bilinmezler çok fazla var Vettel geri de düşebilir 1. De olabilir.

      1. Peki geçen yarış Mercedes’in süpersoft ve soft lastikleri çalıştıramadığı bilinirken, öyle bir pistte sanki Mercedes’i geride bırakmış gibi sevinmeniz normal miydi güzel kardeşim?

        1. hamiltonAMGTEAM avatarı
          hamiltonAMGTEAM

          yorumlarına ve cevaplarına (kapaklarına) hayranım çok ciddiyim

          1. 😀 sağolasın

        2. nasıl yani? insanlar pole ve galibiyete, rakip takım beceremedi diye sevinmesinler mi?

          1. Tabii ki sevinebilirler orada sıkıntı yok. Ama sanki gelişim yarışında öne geçmiş gibi seviniyorlar. Artık biz kralız, biz en iyiyiz gibi şeyler söylüyorlar. Rakibin durumuna hiç bakmadan körü körüne seviniyorlar.
            Ama bakın işte geri döndüler. Sevinçleri yarım kaldı.

          2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            sevinmesine kimsenin bişey dediği yok bi yarışlık performanasla şampiyonluk ilan etmek gülünç olan…

        3. şimdi şöylemi diyelim ferraride dediğin öbür lastikleri çalıştıramıyor mercedes onun sayesinde kazanıyor bunumu diyelim . yani sıcak havada daha iyi ferrari . soğuk havada iyi olsa lastik çalıştırmada mercedesin önündemi olurdu . buda neyi işaret ediyor . illagal lastik testlerinin mercedesi nerelere getirdiğini gösteriyor böylemi desek bizde

          1. Mercedes sadece 1 sette sıkıntı yaşıyor. Kusursuz pilot, kusursuz takım yoktur. Ama Ferrari taraftarları sadece Mercedes’in o sette yaşadığı sıkıntılardan faydalanıp da öne geçtiğini iddia ediyorlar.

            Futboldan örnek vereyim kardeşim sana. Galatasaray takımı bütün derbileri kazanıyor(uçuk bir örnek oldu) , ama Kadıköy’e gelince kazanamıyor. Bunun gibi bir şey.

            1. pazarlar fenerin
              mayıslar kupa finalleri g.sarayındır unutma

              1. Mayıslar sizin olsun biz Nisan’da kaldırmasını da biliriz 😀

        4. Şimdi normal olarak Singapur’da herkes sevindi mutlu oldu hepimiz gördük zaten bundan daha doğal bir şey yok rakip sorun yaşadı diye ” 1.5 sn fark attık ama sevinmeyelim çünkü lastik çalıştıramadılar” mı dememiz lazım? Kaldı ki Mercedes’in sorunu lastikleri çalıştıramaması mı hala belli değil, lastık basıncı skandalı yeniden alevlenmesin diye Mercedes’in süt dökmüş kediye döndüğünü herkes gördü. Ayrıca Sen Singapur’da Mercedes dominasyonu bitti vb bir şeyler diyeni gördün mü veya Ferrari şampiyon diyen birilerini? Ben görmedim tabii siz kimsenin bilmediği hayali sitelerde gördüyseniz bilemem ama kimse öyle şampiyonuz,Mercedesi yakaladık tarzı triplere girmedi ama siz malum kitlenin, sırf Vettel ve Ferrari sizin o malum kişiden sonra galibiyetler almaya başlayınca çamur atacak bir yerler bulması gerekti ve en kolayı da Ferrari’nin yaptıklarını küçümsemekti. Objektiflik falan hak getire z

      2. Tifosi yağmur duasına çıkarsa yarış istedikleri gibi gidebilir. Yağmuru iyi bir fırsata çeviren takım Ferrari.

        1. Yağmuru iyi bir fırsata çeviren Vetteldi sanırım.Ferrari değil 🙂

          1. Kimi’yi ayrı tutarsak fanları saldırır 🙂

  47. Ya arkadaşlar seansı almanca ingilizce rusça veya arapça mı izlediniz ?
    Neden q1 ve q2 de rahat rahat vettelin arkasında sıkıştırılmadan yollandı raikkonen, q3 te daha az araç varken yumurtayı zorla dayattırdılar yine .
    Önde olan pilot raikkonen, vettel williamsa geçiliyordu adam belki bir 2.lik zorlayacak ben kasten yapılıp yapılmadığı için bişey diyemiyorum ama gerekli olan önem yine gösterilmedi

    1. Bizim Alonso’nun işidir o. Alonso lobisidir. Adamın yarışmaya vakti olmuyor Kimi ile uğraşmaktan (!)

    2. En fazla 3 olurdu oda bottas nasıl bir tur attiysa kendini aştı bence. Ama yakın çıkarıldığı doğru orda hata yapıldı.

      1. Haklısın hocam , durum böyle sabahın köründe sinir olduk biraz fazlaca.
        Yani 2.liği zorlamasından kastım 3. olan bir insanın yegane amacı 🙂

    3. Ama bu olayın Ferrari ile çok alakası yoktu.Kimi istediği kadar fark bırakabilirdi, ancak son bölümde Rosberg’in yetişmesi şanssızlık oldu onun için gerekli farkı bırakamadı.Yarın birde iki pilotda kirli taraftan start alıyor, bu daha kötü oldu.

      1. Ya kardeşim x yıldır cumartesi günlerine çıkıyo da bu adam bilmiyo mu ideal tur için + ve – yönden bırakması gereken farkı . Ben telsizden sinirli olmasını durumu anlattığını düşünüyorum .

    4. Ne diyo bu ya alonso falan biz pilotunuza yürekten üzülüyoruz bir an önce güzel dereceler elde etmesini temenni ediyoruz bunlar ne diyo bizi başka taraftarlarla karıştırma bizi sporu 90ların ikinci yarısından itibaren takip eden insanlarız git başkalarına ayıraç içinde ünlem kullan.

      1. Onlar şuanda mercedes nasıl fark attı Ferrari ye oh yea durumundalar 🙂 yukaridaki bir arkadaşın dediği gibi mercedes taraftarı dışında bir pilot fanları (hepsi değil ) her Ferrari yenilmesinde, fark yemesinde yada hata yapmasinda ağızları kulaklarına varıyor.

  48. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Hakketen şu son anda kaza yapanlar yüzünden diğerlerinin sırlamalarının berbat olması durumu cok sacma buna bi cozum getirebilirler Royal hunt ın dediği gibi ek süre filan olabilir ne biliyim böyle heycanın ıcıne ediyorlar
    Alonsoda totem yapıyo 14 14 euehueuehuhee 😀

  49. Rosberg ilk hakkında Hamilton’ı mağlup etti ve pole’ü aldı. Tebrikler ona.
    Bottas çok iyiydi.
    Redbull’ların biraz daha yakın olmasını bekliyordum. Olmadı.
    Vettel yine maksimumu aldı. (tek tur olarak) Seans devam etse belki Massa’ya geçilirdi.
    Son olarak Alonso da o araçla atılabilecek en iyi turu attı.

    1. Vettel maksimumu mu aldı ? Neyse ki insanlar seanslar hakkında bilgiyi yorumlardan almıyor , 2seansta da williamsa geçilen 5 numara 3.lüğü garantilemiş ve 2.lik zorlayan bir 7 numara vardı bugün. Kvyat’a kadar..

      1. Kardeşim hiç kusura bakma da Vettel bugün ne kadar zorlarsa zorlasın gelebileceği en iyi yer 4.sıraydı. Turunu geliştirse de ya Raikkonen ya da Massa onu geçecekti. O yüzden dedim maksimumu aldı diye.

        1. işte böyle düşünüyorsan sıkıntı yok zaten

    2. Bi de demiş ki seans devam etse -Belki- massaya geçilirdi 🙂

  50. içine ettin tüm planların rus

  51. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes’e tebrikler yine eskisi gibi fark turlara devam etselerdei fark daha fazla olacaktı..Ferrari tek seferlik rüyasından iyi uyandı maruzio konuşurken ağzını kapatıyor anlaşılmasın diye..Neyse artık Williamslarla kapışırlar..Vettel geçen hafta şampiyon bile yapmıştınız..Bakalım ne olacak yarın..Vettel şampiyonluğa gidecekmi 😀 😀

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      😀

    2. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      4 kez şampiyonluğunu 42 gp zaferini 46 pole pozisyonunu izledin Allah ömür verirse bir veya birçok kez şampiyonluğa gidişini izlersin☺

      1. ”Ama bizim uefa kupamız var” ibaresiyle aynı anlama gelen bir cümle 🙂

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          1-Bir Galatasaraylı olarak Türk futbol tarihinde bunu başaran tek takım olmamızdan dolayı takımımla hep gurur duydum bunu milyonlar harcayıp başaramayanlar ve ilk haftaların takımı düşünsün
          2-Geçen hafta öyle zoruna gitti ki “eyvahh ferrari bu kadar hızlıysa vettel kalan yarışları kazanır” dedin geçen hafta sus pus olan sen merc suzukada önde olunca rahatladın olduğun yerden sallıyorsun. Peki bunun sebebi ne tabiiki de alonsoyu görmek istediğin yerde hep vetteli gördün ve gördükçe tahammül edemiyorsun.ayrıca 2015 ferrari için 2016 nın talimatıdır ve en önemlisi ben hep vettelin şampiyonluğu hayırlı olsun yazdım desteklediğim pilotun şampiyon olmasını elbet isteyeceğim. alonso gibi takım arkadaşını geçmesiyle övünen bir pilotu değilde şampiyonluklarıyla yarış zaferleriyle övünebileceğim bir pilotu desteklediğim için ne mutlu bana … cevap yazmayacağım

          1. Aslında sana cevap bile yazmaya gerek yok ama Ferrari’nin hızlı filan değil (mercedes’in yanında). Siz tek yarışlık hediyelerle avunun, Mercedes arada size böyle yapsın da sevinin. Sınıf başkanının okula gelmediği günlerde başkan yardımcısının kendisini kral ilan ettiği gibi arada siz de böyle şeyler yaşayabiliyorsunuz 🙂

    3. dikkat et yağmur var sel var burası japonya hatırlatırım
      yolda kalması var
      startta geçilmesi var herşey var önceden sallamasak böyle

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        arkadaş bana yorum yapma sen doğru düzgün konuş sallamasak diye falan yoksa banlanacam ben siteden küfür yüzünden yapma bana yorum cevap yazma

  52. Kvyat tüm antremanlarda zaten aracıyla dışarı uçup duruyordu.Geleneği bozmamış oldu.

    Mercedesin durumunun 1 yarışlık olduğu ortaya çıktı.Rosbergi yarın avlarız biraz şanssızlık olmazsa

  53. Öyle olurdu böyle olurdu şanslı şanssız demek yanlış diğerleri armut mu topluyor o tur atarken

  54. Ferrari bunu bilerek yapıyor başka bi açıklaması yok

  55. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Yarış tempounda durumlar ne olacak bakalım

  56. Kvyat ın acemi kazasından sonra durumunun iyi olması sevindirici. Kimi içinse, o farkı yaratmak için tüm bir tura sahipti. Son hak için şanssızlık evet ancak ilk tur tamamen kendi hatası.

    1. Ya arkadaş ingilizce arapça rusça almanca falan mı dinliyorsun ?

      1. Telsiz konuşmasını duydum evet ama orada kastettiği sadece son şikanda Rosberg yüzünden yavaşlayamadığı idi. Son şikana gelmeden evvel o farkı yaratabilirdi diye düşünüyorum. Pit ekibine iyi niyetle yaklaşıyorum diyelim 🙂

        1. Kardeşim bırak allah aşkına Raikkonen epey bi homurdandı telsizden diye duymuşsundur Serhan Acar’ın yorumunu demek ki var bi hata ortada , hatadan ziyade eksik önemsenme

          1. Dostum aynı taraftayız sakin ol 🙂 Pit ekibinin önemsememesi konusunda haklısın, ama Kimi nin bunu telafi etme şansı vardı diye bakıyorum. Sonuç olarak 3.lük şansı gitti, bundan sonra her iki tarafında dikkat etmesi gerek böyle durumlara.

            1. Valla sinir saman alevi misali kusura bakma , yukarda da yazdım ‘x yıldır cumartesi günlerine çıkıyo da bu adam bilmiyo mu ideal tur için + ve – yönden bırakması gereken farkı . Ben telsizden sinirli olmasını durumu anlattığını düşünüyorum. ‘

          2. A büyük harfle lütfen biraz dikkat. R ve S büyük harfle olupta A harfi küçük olunca pek dikkat edilmemiş gibi geldi. Kimilerine göre önemsizdir ancak benim gözüme hep çarpıyor, çocukluktan beridir böyle.

  57. Orda yine şanslı bir isim görüyorum 😀 Massa ve Raikkonen son haklarda Vettel’i,Hamilton da Rosberg’i geçebilirdi büyük ihtimalle,son kapışmayı görseydik iyi olurdu Kvyat’da problem olmaması tek tesellimiz diyelim

    1. Temiz yorum

  58. yarış yağmurlu olmaz ve Mercedes pilotları hata yapmazsa ilk 2 değişmez. singapur tek yarışlık gibi göründü. umarım yarış zevkli geçer.

  59. Kimi yine şanssızlık üzerine tarih yazdı 😀

    1. Seneye odaklan Ferrari, biran önce!!

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Ben bu yorumları bi yerden hatırlıyorum ama 😀

      2. ferraride ayrı bir ekip zaten çok önceden çalışmaya başladı 2016 aracı üzerinde

      3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Zaten seneye çok önceden odaklandıklarını söylemişti başkan.

    2. Neyin şanssızlığı acaba? Kılıf uydurmaya başlama yine.

      1. Şaka yapıyorsun galiba 🙂

        1. Şaka filan değil kardeşim. Madem Vettel ile arka arkaya yolladılar, adam kendi turunu nasıl şekillendireceğini ayarlayamaz mı? Beklesin biraz, Rosberg geliyordu demiş ona da yol versin, önünü açsın. Kendi hatasını pit ekibine yıkmak doğru mu? Tamam pit ekibinde de vardır hata ama bütün takımlar yaptı bunu arka arkaya yolladı pilotlarını. Yağmur filan olsaydı 10 araç arka arkaya olmayacak mıydı? O zaman ne diyecekti?

          1. Yemin ediyorum üşendim şu yorumunu nerden tutup adam etsem diye. Tamam kardeşim öyle olsun biraz uyuyim ben

      2. geçen dediğim gibi kimi her geçildiğinde sıralamada bir sorun arıyorlar, “mükemmel bir sıralama” mümkün olmadığı için de illa küçük de olsa bir hata bulup tüm suçu o hataya atıp kendilerini rahatlatıyorlar.

        şimdiki sıkıntı sanırım rosberg çok yaklaştı imiş. daha detayları gelsin sonra çürütürüz.

        1. Kendimi rahatlatmakla ne alakası var sonuç ortada ben rahatlasam nolur sinirimden böyleyim şimdi herkes aynı şeyi söylese rahatlamış mı olacağım , durum ama benim dediğim gibi ama bi başkasının ama senin dediğin gibi . Ne değişir .

  60. Önclikle kvyat’ın iyi olması sevindirici
    Ya arkadaş böyle bi şans olabilir mi ya kimi q1 ve q2de vettelden güzel farklarla öndeydi q3te aptal pıt ekibi vettelin çok yakınında piste yolluyor ve arayı açmak hızını azalttığında arkadaki rosbergten ötürü yeteri kadar fark yaratamıyor 2. Haklarda da kırmızı bayrakla seans bitiyor yok böyle birşey ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir