Ferrari, Jerez Planlarını Açıkladı

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, geçen hafta Valensiya’da yapılan testlerde en hızlı isim olmuştu ve bu performans ile Ferrari güçlü bir izlenim oluşturmuştu.

Takımın yeni aracı F10’da bu hafta birkaç mekanik güncelleme yer alacak ancak takım bir sonraki Jerez testine kadar araçta aerodinamik bir güncelleme yapmayı planlamıyor. Ayrıca Ferrari’nin bir sonraki hafta Jerez’de ilk kez ikinci şasisini de kullanması bekleniyor.

Bu hafta Jerez’de yapılacak testlere Valensiya’daki 7 takıma ek olarak Force India, Virgin Racing ve Red Bull Racing takımları da eklenecek ve toplamda 10 takım piste çıkacak.


Yorumlar

  1. İzlenim değil olan şey bu zaten:)

  2. feel_it61 haklı, b şasisi falan değil bu, yarışlarda kullanılacak şasiler piste gitmeden önce denenir, Ferrari'nin elinde şuan bir tane F10 aracı var, bir tane daha yapıp bunu da diğer pilot için hazırlayacaklar yarıştan önce… biri felipeye diğeri fernandoya… hatta bir 3. hazırlanıp bir tanesi test ve yedek olarak yarışlara götürülmeyedebilir, ama muhtemelen şuanda 01 ve 02 kodlu ilk 2 araç bahreyn'e götürülecektir…

    takımlar aynı anda iki aracı test edemeyebilirler, fakat öğleden önce bir şasiyi öğleden sonra bir diğerini ya da bir gün birini diğer gün ötekini deneyebilirler, nitekim bu Ferrari'ye özel bir durum değil, her takım bunu yapacak muhtemelen Bahreyn'den önce… en azından bütçe sıkıntısı çekmeyenler… Ferrari'nin bir b aracı tasarladığını da zannetmiyorum, Valencia'da aracın ilk versiyonu ortaya çıktı, Jerezde mekanik gelişim, Barcelona testlerinde de yeni bir aerodinamik paketle takım sezona hazırlanacak gibi gözüküyor, benim izlenimlerim bu yönde

  3. kaan kaanhan avatarı

    belki ferrari geç bile kalmıştır 😀
    http://twitpic.com/122y77/full

  4. Olabilir yanlış anlaşılmalar normaldir.Herşey bir kenara bu sezon çok süper bir sezon olacak.F1 in elinde mükemmel malzeme var.BU malzemeyle neler çıkacak çok merak ediyorum.En merak ettiklerim:
    1)Schumacher in şampiyonluk mücadesi verip veremeyeceği
    2)Alonso ile Massa arasındaki rekabet.
    3)Red Bullun yeni otomobili
    4)Hamilton ın Button ı ne kadar geride bırakacağı.
    5)Kobayashi
    6)Rosberg in Schumacher in gerisinde kalmaya başladıktan sonraki durumu.
    ve daha bir sürü şey:))) Merak hat safhada gel Mart ayı gel:)

  5. gökhan 3799tr avatarı
    gökhan 3799tr

    feel_it61 iiki varsin yoksa ferrari tarftarlarinin cogu cook komik :))))

  6. Burada b şasesinden bahsedilmiyor.Burada her bir şase bir araba demektir.Bunların kodları vardır.Diğer kod numaralı şaseyi test edecek.Aynı anda test edemeyeceği için 2 şaseyide tek tek test ediyorlar.2 Şase üreten her akım böyle yapacak zaten.Ama 2 şase üretebilen Ferrariden başka duymadım.Ancak bazı takımlar bunu açıklama gereği duymazlar

  7. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    b şasi demek yeni arac demek yani daha gelişmiş bir arac demek. yeni diffzör yeni aero parcalar.

  8. "Takımın yeni aracı F10'da bu hafta birkaç mekanik güncelleme yer alacak ancak takım bir sonraki Jerez testine kadar araçta aerodinamik bir güncelleme yapmayı planlamıyor." Buradada dikkat ederseniz aracta ufak bi iki gincelleme den başka büyük büyük bir değişiklik olmayacak diyor.Yeni şasi üretmek en büyük aero güncellemelerinin başında geliyor.Ferrari takımı geçen sene hatırlarsanız tam yeni şasi olmamasına rağmen ancak barcelonaya difüzöre uygun şasi getirmişti bu bile başlıbaşına bir şasi değildi sadece update versiyonu idi.O yüzden B şasesi diye birşey sözkonusu değil.Açıklamada ayrıca 2. şaseyi de kullanacak diyor.yani bu otomobillerden biri alonsonun diğeri massanın otomobili.

  9. Arkadaşlar sanırım yanlış anladınız beni ben orada aynı anda 1 araç çıkabilir dedim.Test günüde takımlar 1 araba getirmişti.Yani bu çıkacak olan araç 2. üretilen araç.Yeni şasili araç demek yeni şasi numarasına sahip diğer araç demek.Çünkü çoğu takım daha 2. aracını üretemedi.Yeni yeni üretiliyor tabi küçük takımlar için söylüyorum.Hatta bazısı tek araç bile yetiştiremedi o yüzden çıkamadı piste.

  10. Feel İt İkinci şasisini piste çıkarak diyor yani değiştirilmiş Şasini.Testlerde zaten 2 aracın teste çıkması Yasak tek araçla B aracı piste çıkacak

  11. alonsomassa avatarı

    umarım herşey iyi olur.takımıma ve pilotlarıma başarılar dilerim.

  12. feel_it61 yalnış biliyorsun arkadaşım,iki araç birden sadece yarışlaradan önce test yapabilir onun dışında sadece bir araç testlere katılabiliyor,+dikkat edersen ilk önce alonso sonra massa çıkacak testlere ikinci şasiye gelince,ferrari bu sene hayal kırıklığı yaşamamak için,şayet bu araç şasi sinden iyi performans alamazsa b planı yabi b şasisini kulanmak için 2010 için iki şasi üzerinde çalışma yapmışlar.

  13. Hayır arkadaşım 2. otomobili kastediyor.Testlerde en fazla 1 araç kullanılabildiğinden sadece 1 ini çıkarmışlardı.

  14. MagicAlonso avatarı

    2. şasi derken güncellenmiş şasiye sahip aracı kastediyor bence yani B aracını

  15. 2. aracı kastediyor orada Ertan arkadaşım.

  16. Ertan Akkaş avatarı

    ''Ayrıca Ferrari'nin bir sonraki hafta Jerez'de ilk kez ikinci şasisini de kullanması bekleniyor.'' Burada B aracını mı yoksa 2. aracı mı kastettiğini anlayamadım?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir