"Kimi'nin RedBull ile Dönüşü Fikri İlginç"

yazar:

kategori:

Bu sene Fernando Alonso’nun Ferrari’ye geçmesini sağlamak amacıyla Raikkonen’in sözleşmesi 1 sene önceden feshedildi ve 2007 F1 şampiyonu ralliye geçiş yaptı.

Şu anda Citroen C4 aracı ile sürüş yapıyor ama ücretin büyük kısmı Red Bull tarafından ödeniyor.

Bu bağlamda 2010 sonunda Mark Webber’in de anlaşmasının bitmesi ile Raikkonen’in gelecek sezon Vettel’in takım arkadaşı olabileceği gündemde.

Melmut Marko: “(Raikkonen’in) Red Bull ile bir anlaşması var. İşlerin nasıl gelişeceğini bekleyip görelim”

“Geniş bir Red Bull ailemiz var, bu yüzden bir çok seçenek var. Rallide neler yapacağını ve ne yapmak istediğini görmemiz gerekecek”

“Ama fikir en azından ilginç”

WRC’ye geçiş kararından bu yana Raikkonen, ralliden keyif aldığını hiç bir zaman saklamadı ve F1’in kalbinde yeri olmasına rağmen özleminin şu anda önemli olmadığını belirtti.

Bu hafta Independent gazetesine konuşan Raikkonen, F1’i özleyip özlemediği sorulması karşısında “Benim için fark etmiyor.”

“Yakından takip etmiyorum, sizin gibi sadece gazetelerden okuyorum”


Yorumlar

  1. kimi rally dede başarılı olmadan f1 e geri gelmez sanırım.işte kimi komple bir pilot rallymiş f1 miş farketmez her kategoride yarışır o gerçek bir pilot.nerde yarışırsa yarışsın sen benim en iyi pilotumsun go kimi go go go.

  2. a-class a-class avatarı
    a-class a-class

    geri dönmesini bende çok isterim vettel ile zorlu bir ikili olurlar, fakat bu biraz zor gibi görünüyor niye mi? şöyleki RAİ istediğini elde edene kadar zorlar sezonu iyi geçirip 2. bile olsa 1. liği isteyen bir adam bu da biraz zaman alacak, benim görüşüm bu yönde, umarım ilk senesinde şamp olur dicem "çölde yağmur duasına cıktım" olacak :))) Newey ile daha önce beraberlerdi uygun araç kofigurasyonu konusunda sorun olmaz paketin dayanıklılığı ön plana çıkar… yorumlara kısmen katılıyorum WRC deki başarısı yada başarısızlığı konusunda, geri dönüş konusunda ise schummiyi örnek vericem gerçi 3 yıl aradan sonraki performası merakla bekleniyor yapılan değişikliklerden dolayı SCHUMMİ ismini zihnimizde canlandırdığımızda ise uzun uzun düşündürüyor F1 pilotları arasında en komplike olanı o başarırsa bence KİMİ hayda hayda başarabilir tabiki kendi stiline uygun bir takım bulabilirse… kimininde her demecinin sonunda dediği gibi "BEKLEYİP NELER OLUCAK HEP BERABER GÖRÜCEZ" :))) Başarılar sana KİMİ

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    RedBull bu senede rekabetçi ve şampiyonluk mücadelesinde olursa teklif gelirse Raikkonen RedBull'la dönebilir şampiyon olabilecek bi araç vereceklerine onu inandırmaları gerekir çünkü Raikkonen sadece dönmüş olmak için bi takımla anlaşmaz

  4. geçenlerde de bunu yazmıştım, katafalk kaya arkadaş da aynı noktaya değinmiş. red bull 2005-06-07-08 yıllarında da pistteydi ve başında da teknik adam adrian newey vardı. ama üretilen ve piste sürülen araçların durumu ortadaydı. ya hızlı ama dayanıksız, ya da dayanıklı ama yavaş. 4 yıldır bu birlikteliğin her hangi bir kazancını şahsen ben göremedim pist üstünde. geçen yıl değişen kurallar ve büyük takımların kurallara adapte olmada yaşadığı sorunlar nedeniyle, red bull ve brawn meydanda boş kaldılar. bu kadar takım kötü performans gösterirken de bu takımlar süper gibi gözüktüler, büyük takımlarla karşılaştırma yapılamayınca. ama bu yıl herkes dersine çalışmış ve hatalarını geride bırakmış bir şekilde geri dönüyorlar. 4 yıl etkili bir araç üretemeyen red bull'un, geçen yılın ardından yine etkili araç üretemeyeceğine inanıyorum. o fırsatı artık kaçırdılar. 2009 gibi bir fırsat bir daha kolay kolya gelmez onlar için.

    bu sebebple, raikkonen'in dönmek istese bile tercihini red bull'dan yana kullanacağını hiç sanmıyorum.

  5. donmemesi bircok yonden iyi olur ama donecekse, wrc'de fazlasiyla basarisiz olmasi hatta hic umut vermemesi gerek.

    wrc'de bence cok kotu olmayacak. ama degil sampiyonluk, ralli kazanmasi bile ilk yil cok cok zor olacak.

    boyle boyle kendimi wrc'de gelistireyim derken 1'den fazla yil gecirecek burada ve o saatten sonra donerse bilemiyorum iyi bir takim onu alir mi veya gelse de basarili olur mu…

    2010 gibi bir sezonda olmamasi gercekten kotu oldu. ama bu vurdumduymazlikla biraz zor gelir.

    artik f1'de her sey degisti ve hiz – pilotaj yuzdelik dilime gore dusunursek cok cok etkili degil.

    bi de sey acayip gercekten, sirf red bull su anki sponsoru diye red bull ile doner mi? bilinmez. donse de red bull o kadar iyi arac yapabilir mi ondan da cok cok emin olamayiz. zira 2005'ten beri f1'de ve 2006'dan beri adrian newey red bull'un bunyesinde. 2 yil veya3 yildir orada, gecen sezon ancak bu kadar iddiali olmuslardi.

  6. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    dön kimi dön :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir