Alonso “Pist Üstünde Keyif Almıyorum”

Fernando Alonso, kendisi için hayal kırıklığıyla dolu olan Japonya GP’nin ardından yaptığı açıklamalarda pist üstünde geçilmenin eğlenceli olmadığını söylemişti.

Yarışı 11. sırada tamamlayan Alonso, pist üstünde arkasından gelen pilotların geçmesini engelleyememesinin ardından telsizden haykırmış ve GP2 motoruyla yarıştıklarını söylemişti.

Yarışın ardından keyif alıp almadığının sorulması üzerine Alonso “Hayır, çok fazla keyif yok. Bizim gibi düzlükte geçiliyorsanız bu çok sinir bozucu oluyor. Ardından onları düzlükte görüyorsunuz ve araçlarında sorun yaşıyorlar. Yarış çizgisinden çıkıyorlar ya da geç fren yapıyorlar. Hatalar yapıyorlar. Tüm bunlara rağmen düzlüğün ortasında sizi geçebiliyorlar, frenleme noktasına gelmeden… Bu sinir bozucu ve grup içerisindeyseniz daha da sinir bozucu oluyor.” dedi.

Emekli olmadan önce McLaren’de şampiyonluk kazanacağına inanıp inanmadığının sorulması üzerine Alonso “Evet, kesinlikle. Yakın gelecekte Mercedes ile mücadele edebilecek tek takım bu. Ancak şu an için zor zamanlar geçiriyoruz çünkü onlarla mücadele edebileceğimiz oyuncağımız yok ancak herkes sıkı çalışıyor. Olumlu olan şey sorunları biliyor olmamız ve gelecek sene için çözümler üzerinde çalışıyor olmamız. Ancak şu anda bir grubun içerisinde olduğumuzu saklayamayız.” dedi.

Yarış içerisindeki “utanç verici” açıklaması için Alonso “Bu tür günlerde utandığınızı hissedersiniz. Bizi geçen bazı isimlerin bizi bu şekilde geçmesi mümkün değil bu yüzden paketi rekabetçi yapmamız lazım. Olumlu şey ise her ikimizin yarışı tamamlamış olması. Singapur’daki çifte yarış dışıyı düzeltmiş olmamız. Aşırı ısınma sorununu çözdük bu yüzden en azından dayanıklılık konusunda hatalarımızdan ders çıkarıyoruz.”

 

“Her şey analiz edildi ve tur zamanında nerede eksik olduğumuzu biliyoruz. Her şey gelecek sene için süreçte ancak her şey tabi ki gelecek sene için.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso “Pist Üstünde Keyif Almıyorum”” için 10 yanıt

  1. “Ardından onları düzlükte görüyorsunuz ve araçlarında sorun yaşıyorlar. Yarış çizgisinden çıkıyorlar ya da geç fren yapıyorlar. Hatalar yapıyorlar. Tüm bunlara rağmen düzlüğün ortasında sizi geçebiliyorlar, frenleme noktasına gelmeden…”
    yine esas konu içerisine gizlenmiş ince bir mesaj. hiç değişmeyeceksin alonso. şahsen, f1 izlediğim dönemde senin kadar kendini yüceltmek için havadaki buluttan bile nemalanmaya çalışan bir başka pilot daha görmedim.
    adamın hayatı, başkalarını binbir türlü yollarla ezip kendini yüceltme üzerine kurulu. hakikaten pes.

    1. Aferin inceyi almışsın.
      Sen olsan kendini yerin dibine sokup bir başkasını mı yüceltmek isterdin?

  2. hamilton ve vettel; sennanın rekorlarını kırıyor sen neler yapıyorsun alonso?

  3. Schumacher’in büyüklüğü bir kez daha tescillenmiş oluyor benim gözümde, insanlar kaybetmeyi de öğrenmeli, efsane orta sıralarda mücadele ederken herkes yok yaşlandı, yok refleksleri bilmemne diye atıp tuttular, ama o hiç bir zaman takımı, aracı vs suçlamadı… Alonso kabul etsin o takıma geçmekle kumar oynadı ve tutmadı, hamiltonun kumarı tuttu, vetellin kumarı tutmak üzere vs. hayat bu schumaheri yenip şampiyon olduğu dönemlerdeki tavrını da unutmuş değiliz şimdi biraz da kaybetmeyi hazmetmeli.

    1. ham kumar falan oynamadı,mercedesin kafaya oynayacağı önceden açıkça belliydi,açıklamaları takip et

      1. O yüzdenmi imzayı atmak için oyalandı 🙂

  4. NesetAydın avatarı

    Motor gerçekten berbat ya bende az bi umut vardı o da yok oldu artık seneye de bir şey çıkmayacak gibi Renault kendi takımını kursunda Alonso oraya dönsün veya bıraksın başka serilere yönelsin

  5. “Bu tür günlerde utandığınızı hissedersiniz. Bizi geçen bazı isimlerin bizi bu şekilde geçmesi mümkün değil bu yüzden paketi rekabetçi yapmamız lazım.”

    Burada Verstappen’den bahsediyor sanırım haklı olarak. Düzlükte geçip gidiyor adamlar.

  6. volkankanax avatarı

    Alonso yeter bıktık senin şu kivirmalarindan takıma bi sovmedigin kalıyor telsizden inince de sanki onları başkası söylüyorda sen toparlıyor pozisyonundasin.Kabul et Ferrari yi bırakıp mclaren é geçerek kariyerimi bitirdim de.Ne kadar ağlarsan ağla GP2 motoru olduğunu iddia ettiğin honda olmasa Ron Dennis seni asla getirmezdi ve yine o GP2 motoru bir senede F1 in zirvesindeki Mercedes é kafa tutamaz…Zar attın hep yek geldi Alonso sana değil ama sevenlerine üzülüyorum 🙁

  7. ”Yakın gelecekte mercedesle mücadele edebilecek tek takım bu” Bu dediklerine gerçekten inanıyormusun alonso merak ediyorum. İkna ilacı mı veriyorlar çaktırmadan size. Redbull motor alsın seneye mücadele eder , keza Ferrarininde seneye mercedes seviyesinde araç yapması çok büyük ihtimal. 2017 de zaten kurallar değişicek. Elinizde sorun yumağı bir motor var. Bu kadar kesin konuşmak imakansız. Rakip çok ve kimsenin eli armut toplamıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir