Singapur Gp’si Teknik Yenilikleri

yazar:

kategori: ,

Force India VJM08 – Arka Süspansiyon Güncellemesi

image1.img.2048.medium

Force India takımı sezon içerisinde belirli yarışlara gelirken güncellemeler yaptı. Önce Avusturya’da yeni bir burun tanıtıldı ardından Silverstone’da araç B versiyonuna geçiş yaptı. Singapur’a gelirken difüzörde ufak modifikasyon, yeni bir arka kanat, ön ve arka fren boruları ve araç karoseri üzerinde yenilikler yapıldı.

Çizimde gözüken bu yenilikle beraber ufak güncellemeyle beraber daha iyi bir aerodinamik kazanç elde edilmeye çalışılmış. Kırmızı okla gözüken bölgede alt süspansiyon kolunun ön tarafında yer almakta. Bu alan tamamen revize edilmiş ve genişliği kurallara uyacak şekilde ayarlanmış.

Ferrari SF15-T – Taban Güncellemesi

image1.img.2048.medium (1)

Ferrari takımı Singapur’da ayrı bir havada yarışmıştı. Polü alan takım bütün yarışı önde götürüp güvenlik aracıyla beraber daha güvenli bir stratejiyle beraber Ricciardo’ya geçiş şansı tanımamıştı. Bu dominantlığın ardında bazı bilirkişilerin belirttiği üzere güncellemeler etkili oldu. Arka tekerleğin hemen ön tarafında bulunan bölge takımların sezon başından beri geliştirmeye çalıştıkları bir alan. Bu bölge (Taban üzerinde bulunan delikler) arka tekerleğin üzerine doğru olan hava akışını, difüzörü besleyen havayı kısacası arka tarafın aerodinamisini tamamen etkilemekte. Ferrari bu alanda radikal bir güncelleme yaptı ve bu alana (Sarı ile gösterilen) tam 9 adet yarık ekledi.

Kaza yapısının hemen ön tarafında bulunan bölgeye iki adet kanatçık ekledi (Kırmızı Ok). Bunu daha önce Mercedes İspanya’da denemişti. Sebastian Vettel’in arka bölümü kuvvetli bir araçla etkili olduğu bilinmekte bu güncelleme ve gelişen arka taraf performansıyla beraber Ferrari’yi yarışta durdurmak imkansız olmuştu.

Toro Rosso STR10 – Yeni Ön Kanat

image1.img.2048.medium (2)

Toro Rosso 2015 sezonu sonları gelmesine rağmen aracı üzerinde güncelleştirme yapmaya devam ediyor.

Singapur’da yeni bir ön kanatla piste çıkan takım daha keskin hatlara sahip flapla yarışmayı tercih etti. Bu flap gelen havayı daha çok ön tekerleğin dış tarafına yönlendirmekte. Diğer takımların dikine ve daha düz bir flapa sahip olduğu bilinmekte.


Yorumlar

“Singapur Gp’si Teknik Yenilikleri” için 2 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Admin Mercedesin’de yenilikleri yokmuydu

  2. zekeri sayin avatarı

    Daha hala Ferrari geçilmez olmuştu diye zirvaliyorsunuz yav ne adamsiniz be.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir