Horner, Motorlar Konusunda FIA'yı Yine Uyardı

yazar:

kategori:

Geçen sene Mercedes motorunun diğerlerine göre daha iyi performans ortaya koyduğu gündeme gelmiş ve FIA, diğerlerinin yetişmesi yerine önde olanın geri çekilmesi fikrini ortaya atmıştı.

Renault’un diğerlerine göre dezavantaja sahip olduğu da düşünülüyorken daha önce de bu yönde kaygılarını dile getiren Horner, yönetim kurulunun bu sorunu çözmediğini düşünüyor.

Horner: “Motor dondurma ile ilgili sorun, avantajları da dondurmuş olmak.”

“Renault’un bazı iyi bakış açılarına sahip olduğunu düşünüyorum ve dondurma kuralı geldiğinde Renault, diğer üreticilerin bazılarına göre kurala daha harfiyen uydu. Motor performanslarında da şu anda eşitsizlik olduğunu düşünüyorum”

“Adil bir temelde, motorlar arasında büyük farklar olmamasını sağlamak için yönetim kuruluna itimat ediyoruz. Çünkü sorun, performansta şasilerin yakınlaşması ile motorların fark yaratmada önemli bir ayıraç özelliğine kavuşacak olması. Dondurma fikri, motorlar arasındaki performans farklarının giderilmesiydi”

“Sorunun şu olduğunu düşünüyorum: Eğer bazı gelişimlere izin vermezseniz, bir takım için avantajı dondurursunuz veya diğeri için dezavatajı. Bu yüzden bir dengeleme olmalı, aksi takdirde Mercedes motorlu araçların yarışları kazanması sonucuna varırız. Bu da F1 için iyi olmaz diye düşünüyorum. Diğer üreticiler de F1’den ayrılır”

“Motor, performans konusunda kilit ayıraç olarak öne sürülmemeli. Bu nedenle umarım kural mercii, şu andaki farkı dengeler”

Horner ayrıca meseleyi FIA’ya bırakmaktan mutlu olduğunu belirtti.


Yorumlar

  1. Geçen sene Mercedes motoru kullanıyor olsaydı Red Bull,aceba yine böyle konuşacakmıydı..

  2. düzeltme: 2008 ve 2009 yıllarının başında 2 kez gelişim izni verilmişti.

  3. horner da şu sıralar renault patronu gibi konuşmaya başladı. renault bile konuşmuyor bu "müşteri" kadar. red bull 7-8-9'da da renault motoru kullanmıştı ama ne hikmetse 2010 sezonunun başlangıcına kadar ağzını açmamıştı motor konusunda. ayrıca, fia renault'a motor dondurma kuralı yürürlüğe girdikten sonra 2 kez (2007 ve 2008 başında) motor güncelleme ve geliştirme fırsatı vermişti. fia'dan daha ne yapması bekleniyor? 2 gelişim iznine rağmen motor yeteri kadar güçlenememişse, burada fia'yı suçlamak/uyarmak yerine, renault'un (artık) bu işi beceremediğini düşünmeye başlamak daha doğru olmalı. 2 kez gelişim izni az buz bir olay değil ama her sene aynı hikaye. demek ki sorun renault'ta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir