Webber: "Red Bull Şampiyonluğa Hazır"

yazar:

kategori:

Bugün Jerez’de yeii tanıtılan araçlara testlere başlayan Webber, takımın bu sezon daha iyi olmaları gerektiğini bildiğini söyledi.

“Takımda büyük beklentiler var.Geçen yıl harika bir sezon geçirdik ve o pozisyondan geride olmak istemiyoruz. Bu yüzden tüm takımlar gibi zorlu hedeflerimiz var. Oraya ulaşabilmek için her şeyin doğru olması gerekiyor ve biz de elimizden gelenin en iyisiyle bunu yapmaya çalışıyoruz. Çok heyecanlıyız çok sıkı çalıştık”

Geçen yıl RB5’in dizaynı oldukça ilgi görmüş ve bazı takımlar onu kopyalamaya çalışmıştı. Webber, dizayn şeyi Adrian Newey’in hâlâ diğer takımlardan üstün tasarımlar ortaya çıkarabileceğini söylüyor.

“Geçen yıl bir çok kişinin bizim konseptimizi kullandığını görmek ve bu yl araçlarında kullanmaları hoş. Bu takımımızdakilerin ve Adrian’ın zekasını gösteriyor.”

“Düzenlemeler ne kadar uzun süre aynı kalırsa, onun için yeteneğini göstermek o kadar zorlaşıyor. Ama geçen sene harika iş çıkardı. Umarım bu seneki araç da önde olmaya yetecek kadar iyi olur ve gittiğimiz her yarışta mücadeleci oluruz.”

 

 


Yorumlar

  1. Ayrıca Schumacher konusunda Alonso nun bana göre Michelin lastikleri sayesinde daha iyi yol tutan bir arabayla son yarışta aldığı şampiyonluk Schumi nin gerçek bir efsane olduğunu ve de asla alt edilmediğini gösterir.2007 de gördük çünkü renault u Bridgestone a geçince.Bir anda düştüler.Mclaren de düşecekti ama Ferrariyle girdiği bilgi alış vermeyişi:)) sayesinde şampiyonluğa oynadılar

  2. Romain F1 in bir dili vardır orada kastedilmek istenen çaylaktır ok biraz anlamaya çalış.Tabiiki bunlar hakaret değil.Hakaret saldırı unsuru içeren bir kavramdır.Schumi Alonso eşleşmesine gelince tam bir karşılaştırma yapamassın çünkü takımları farklı.Hamilton Alonso eşleştirmene gelince burada Alonsoya neden hakaret olarak algılıyosun anlamıyorum Hamiltonun başarısı olarak algılamak varken.Vettel olayı ayrı bir konu zaten orada çocuktan kastı genç bir pilot olması ve de Webere göre çaylak olması weber senelerdir F1 de ve de 2 senedir de Redbullda olmasına rağmen Vettelin ilk kez geçtiği otomobille Weberi geçmesini dile getirmek Webere hakaret değil Vettele övgüdür.Bunun sonucunda geri kalan weberin vettelden yavaş olduğunu söylemekte bir gözlemdir.Yeni sezondada bu verilere bakarak Vettele geçileceğide güçlü bir tahmindir.

  3. demek eleştiri yazılanlar bişey yok yorumlarda eğer şimdi ben schumi 2005 2006 da bir çocukla başa çıkamadı bi çocuk onu halt etti fark koydu desem schumınin oncesındekı karıyerını hıce sayarak hakaretın en buyugunu yapmıs olmazmıyım yada 2007 ye donsek alonso bir çocukla basa cıkamadı hamıltonun gerısınde tamamladı desem alonsonun 2 dunya sampıyonluguna saygısızlk etmıs olmazmym yok yok sizin manıtıgınıza göre elştirmiş olurum hoş vetteli çocuk gören zihniyetle karsı karsıyayım yetenegın yasta olmadıgının farkında bile olamamak… sanırım barcelonanın macını ızlerkende ibrahimoviç için henry için bir çocugun yanında eziliyo dıye ızlıyorsunuzdur maglum vettelle hemen hemen aynı yaşta ama dunyanın en buyuk futbolcusu neyse uzatmayacagm sız bır cocugun yanında ezildi olarak görün bence hiçte öyle değil gerek kadir arkadasım gerekse ben karıyerınden bilgiler verdik ve ilk defa iyi bir araç buldugunuda üstüne basa basa vurguladık acaba bu sezon schumi de rosberge gecılrse aynı hakaretleri onada yapacakmısınız yada button hamıltona geçildiğinde çocukla(?) başa cıkamadı diyecekmısınız

  4. Webber için asıl sınav bu sene olacak. Mazerti yok araç hızlı olursa şampiyonlupa ortak olabilir. Yada Vettel ile başa çıkabileceğini düşünüyorum. Geçen sene sıralama turlarında geride kalıp bunun sıkıntısını çekiyordu. Ama yarış performansı iyiydi.

  5. Çok bilinen bir bahis sitesindeki oranlar.Belki bir fikir verir.

    2010 Sürücüler Klasmanı – 19:00
    Antepost Winner

    Fernando Alonso 3.00
    Michael Schumacher 4.50
    Lewis Hamilton 6.50
    Sebastian Vettel 7.00
    Felipe Massa 9.00
    Mark Webber 18.00
    Jenson Button 21.00

  6. Siz webberi 2009'da halinle resmen eleştiriyosunuz ! Tamamen geçmişini silip işte bundan büyük bir hakaret yok…Farzedelim schumi bu seneyi kötü geçirdi geçmişi silebilirmisiniz ??? Webber her zaman aracı doruklarında zorlayan fakat elindeki araç yetersiz olduğu için ya motoru patlar yada mekanikden yarışı dışı kalıyodu…İlk defa eline 2009'da fırsat geçti bunuda kullanamadı..Ayağı kırık bir şekilde testlere katılmadı araç VETTEL'e göre tasarlandı !!! Webber sadece test etti ! Adam 33 yaşına geldi ve vettel'den daha fazla tecrübeye sahip (tecrübe diyorum, yarış galibiyeti demiyorum)…Webber içinde vettel içinde şampiyonluk için yarışmak ilkti ve kazanarak ayrılamadılar..Peki sorarım size hamilton altında en hızlı araç olduğu ilk 2 sene nasıl performans sergiledi çok mu iyi ??? Kobayashi diyonuzda adam orda hayatını değiştirmek için ölümüne sürdü gene sürsün alnından öpücem.Romain yorumlar için teşekkürler.

  7. padokman katılıyorum sana bazıları eleştriyi hakaret zannediyo heralde.Yazdıklarında hiç bir hakaret yok bencede.Weber elbette kötü bir pilot değil ama eğer araç şampiyon olabilecek bir araç olursa zaten Vettel şampiyon olur weber değil Vettel 1 gömlek üstün bir pilot.Tek eksiği geçen sene görüldüğü üzere yarıştaki bazı çaylaklıkları.Ama bu sene daha tecrübeli vir Vettel olacak o yüzden sen önce Vetteli geç Weber sonraşampiyon olmayı düşün.Vettelden daha ilk senesinde 15 puan geride bitirdi sezonu.

  8. ***yavaş….!!!

    ***Ne meyvesi vermişki taşlayalım,Weber konuşacağına iş yapsın yüzümüzü kızartsın..yanındaki çocukla başaçıkamıyor..Alonso,Lewis,Şumi ilemi uğraşacak..peh..

    ***Öyle olacakmışta böyle olmuş,sonuç nedir???Sonuçtan haber ver…Adamın bütün yaptığını Kamui iki yarışta yaptı..

    yazdığım mesajlar bunlar..peki bu mesajların hangisinde Weber e hakaret var???Siz profesyonel düşünceli insanlar ne der bilmiyorum ama biz amatör düşünceli F1 izleyicileri buna eleştiri diyoruz…!!

  9. ben herkesin görüşüne sayıgılıyım hakaretvari konustugumuda dusunmyrm ortada bir hakaret varsa oda mark webberin şahsına yapılan hareketlerdir ben 1 sezonluk değerlendirmeyi amatörce buluyorum ve f1 ruhuna yakıstramıyorum insanların düşüncelerine saygı gostermesem yorumlarını okumak gibi birşey yapmam ki ben görüşlere zıt olan düşüncemi belirttim ortada bir sayıgısızlk varsa oda sizin mark webbere yaptıgınız saygısızlktır

  10. Bize amatör düşenceden dem vurup eleştirenlerin önce kişilerin görüşlerine saygı duymaları lazım,karşındaki insana hakaretvari yorumlar yapmak şu forumda çok sığ ve çiğ kalıyor..siz profesyonel düşünceli (!) insanlara yakışmıyor…

  11. valla kadir arkadaşım eline yüreğine sağlık müthiş bir yorum yapmıssın anlayana sivri sinek saz anlamayana davul çalsan nafile bu adamın ilk yarısa günler kala ayağı kırıldı be bir futbolcu sezonu kapatıyor bir ayak kırıgı nedenıyle bu adam canla başla mucadele edip koltuguna geçti f1 den bahsedıyoruz fiziksel dayanıklılığın doruk noktasından bu adam sezon oncesı hıcbır fızıksel kondısyon depolayamayarak geçti kokpite ve son yılların yetstrdgı en gelecek vadededen bıkac pılottan bırınden sadece 15 puan gerıde tamamladı şampiyonayı ha gerçi size göre önemi yok f1 pilotu robot zaten ayagı kırık olmus fızıksel kondısyonu tam olmamıs onemlımı bir sezonla pılot yargılayacak kadar da amatör dusuneblen ınsanların f1 seyırcısı olmamaları cok tuhaf bu spor dunyanın en profesyonel sporu hala anlayamıyorsanız yapacak bırseymz yok kadir arkadasm harıka bır yorum olmus tekrardan tebrık edıyorum

  12. Öyle olacakmışta böyle olmuş,sonuç nedir???Sonuçtan haber ver…Adamın bütün yaptığını Kamui iki yarışta yaptı..

  13. Bence çok yüksekten uçmuş Weber diğer hiçbir takımın böyle bir açıklaması yok.Temkinli konuşmakta fayda var…

  14. Yorum yazmadan duramadım…Arkadaş siz webber'i hangi hakla kötülüyorsunuz anlamıyorum.Sırf 2009'da sizin favori pilotlarınızdan daha hızlı bir araç vardı altında bu mu çekememezliğiniz ? Bu adam jaguar'la pole'u kaçırdı 2. cepten başladı.Daha ilk yarışında minardi'yle 6. oldu ki o yarışta pist dışına taşmasa daha önde olabilirdi..Bilmeyenlere hatırlatıyım yıl 2005 webber monaco'da alonso'yu geçip 3. oldu takım heidfeld'e yol vermesini söyledi ve heidfeld'de 2. oldu.(pit-stoplar esnasında) Yıl 2006 webber yarışı belkide 2. götürebilecekken çünkü sonrasında raikkonen yarış dışı kalmıştı 3. sırada iken motoru iflas etti muhtemel podyum…yıl 2007 webber belkide hayatındaki o zaman için imkansız olarak görülen zafere 1 adım kadar yaklaşmıştı ki safety car esnasında vettel arkadan çarptı…Nurburgring 2008'i felan anlatmıyorum..Adam katıldığı yer yılda yaptığı bir işle öyle yada böyle bir şekilde damga vurmuş var mı daha ötesi…Çok konuşuyomuş beni ilgilendirir mi ??? Sen adamın sürüşüyle ilgilensene…Çok agresifmiş sato, nakajima, MONTOYA, schumaer (hatırlayın mika'yla mücadelelerini villeneuve talihsizliğini ), adama buyur geç diyecek hali yok..Kuralların dışında bir olay gerçekleştiriyosa oraya yarışı sizden daha iyi takip eden hakemleri koyuyorlar.

  15. Ne meyvesi vermişki taşlayalım,Weber konuşacağına iş yapsın yüzümüzü kızartsın..yanındaki çocukla başaçıkamıyor..Alonso,Lewis,Şumi ilemi uğraşacak..peh..

  16. murat levent avatarı

    Şampiyonluk seni kovalayacak mı acaba 🙂

  17. otursun bakalım 🙂 sizde meyve verecek ağacı taşlayıp beddua etmeyin geri tepmesin sonra.

  18. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Roman arkadaşım şu sözün bana yeter
    "meyve veren ağaç taşlanır"
    cük diye oturdu :)))

  19. rb yle alakası yok.pilot yorumu yaptım.beni ilgilendirmez ne yapacakları.vettel i severim o ayrı.

  20. yok vega arkadasım ilginç değil meyve veren ağaç taşlanır gayet normal burdaki bazı arkadaslar genç başarılı takımları nedense çekemiyorlar çamur at izi kalsın taktiğiyle karalamaya çalısıyorlar alışmışlar bir iki takımın bibriyle yarısmasına sözde hepsi rekabetin artmasından yana ama cıkar bı renault ıkı sampıyonluk alır rekabet artar renaultla ugrasmaya baslarlar demedıklerı kalmaz cıkar bı brawn ılk senesınde sampıyon olur onu karalamaya calısrlar cıkar bı redbull kısa sürede bukadar büyür onu karalarlar bmw kısa zmnda muthiş basarılar elde eder bu seferde bmw yav bazı arkadasları anlamakta güçlük çekiyorum rekabet artsın diye bağrınmıyomusunuz neden genç basarılı takımlara bu hazımsızlık?

  21. Romain GROSJEAN arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum.Yıllarca sezonu zirvede bitiren takımlar gelecek sezon için bir adım önde başlıyorlardı.Bu büyük takımlar için söylendiğinde bir sorun yok ama Red Bull'a gelince işler değişiyor.İlginç doğrusu …

  22. he he öyle

  23. Red Bull şampiyonluğu kovalayacaktır, Mercedes-Ferrari-McLaren 3lüsünün de beklentisi bu yönde zaten. Bu açıklamaya uçmuş bunlar demek ilginç doğrusu…

  24. webber oldukca yeteneli bir pilot sene basında kırık ayağına ragmen cok basarılı neticeler aldı kırık ayagının verdiği dezavantaja ragmen sadece 15 puan arkasındaydı takım arkadasının ben eleştiri hakedecek denli kötü bşy yaptıgı bır yarıs hatrlamıyorum yagmurlu bir günde 4 kez spin mi attı yada buyuk bır hata ben hıc hatrlamıyorm mark gayet iyi bir pilot ve hakkettiği takımda diye düşünyorum jaguarın o dayanıksız aracıyla yaptıkları ortada mark ve vettel ıyı bır ıkılı ve sampıyonlugu hakedıyorlar

  25. bunu vettel dese tamamda,sana en iyi aracı verseler diğerlerininki rekabetçi olsa sen şampiyon olamazsın.

  26. bence bunun uçmakla felan alakası yok ben redbulldan cok diğer takımların taraftarlarının uctugunu dusunuyorum 2009 aerosunu en iyi anlayan isimlerden birisi adrian newey ve 2010 da sampıyon olamamaları ıcın hıcbır neden yok ben mercedes ve redbulun 1 adım önde oldugunu hala dusunyrm mercedes sene basından beri bu araca ugrasyor ve adrian newey de bu aeronun üstadı şundan emınımkı adrıanın gene müthiş radikal parçaları var ve kopyalanmasın dıye saklıyor malum süspansiyonu motor kapagı burnu bu sezon buyuk dıye tabir ettiğimiz takımların araçlarında geziyor adrianın elinde yeni radikal parçaların oldguundan hiç kuşkum yok ve şu redbull cekememezlıgınıde bı kenara bırakın artık arkadaslar anlayın artık redbull buyuk bır takım tesis para yetenekli insanlar hepsi mevcut artık onlarda büyük bir takım ve sampıyonlugun en buyuk ıkı adayından bırı

  27. yavaş….!!!

  28. Mercedes Benz avatarı

    Uçmuş bunlar..Diğer takımlardan ve pilotlarından galiba haberleri yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir