Newey'e Göre CFD Teknolojisi Tek Başına Yeterli Değil

yazar:

kategori:

Virgin Racing’in yeni aracı VR-01’in yeni nesil CFD sistemi ile tasarlandığı biliniyor. Virgin, bugün yei, takımlar içnde piste çıkan ilk ekip oldu. Tasarımcı Nick Wirth, modern bilgisayar sistemlerinin gerekli olan tüm bilgileri sağlayacak kadar iyi olduğnu söylemişti.

Ancak Newey, CFD teknolojisiin hâlâ limitli olduğunu ve rüzgar tünelinin araç gelişiminde en önemli rolü oynadığını söyledi.

“CFD’nin oldukça güçlü bir mekanizma olduğunu düşünüyorum, bu konuda kuşku yok. Simülasyon sisteminin farklı bir yolu.”

“Rüzgar tüneli ise gerçek dünyanın simülasyonunu yapmanızı sağlıyor.”

“CFD’de limitler var ve gereken miktarda deneme yapmak için çok büyük bir sisteme ihtiyacınız var. Ayrıca temel aerodinamik parçalar gibi birkaç konuda CFD, rüzgar tünelinin verdiği etkiyi vermiyor.”

” Ne kadar iyi sonuç vereceğini göreceğiz. Farklı bir yaklaşım ve benim kişisel görüşüm şu anda bu iki teknolojiyi kombine etmemiz gerektiği yönünde. ama belki de onların araçları gerçekten iyi olur ve benim görüşümü değiştirmem gerekir.”

 


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    newey doğru söylemiş. CFD'de elde edilen verilerin bazen pistlere yansımadığı oluyormuş.

  2. Herkez elindekilerle yetinmek zorunda.Rüzgar tünelinde harcanacak bir ton masrafa karşı CFD ile tasarım anlayışı belkide yeni ve düşük bütçeli takımların bir çok riskleri almalarında gözlerini karartıyor.

  3. yanlız şuda bir gerçke ciddi aero kural değişikliği olmadığında newey yapmış olduğu tasarımı geliştirmekte zorlanıyor gibi bu güne kadar hep böyle oldu.Fakat kural değişiklerinde ilk tsarladığı araç hep farklı yaratıcı ve başarılı olmuştur.Bakalım redbull nekadar güçlü olcak

  4. söylediklerine saygımız sonsuz üstad adrian newey gerçekten büyük bir saygıyı hakedıyorsun senin agzından cıkanları okumakta bir hayli keyifverici dogrusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir