Webber İlk RB6 Sürüşünün Ardından Memnun

yazar:

kategori:

Motor değişikliği nedeniyle ilk günde pist üzerinde zaman kaybetse de Webber ilk izlenimlerin olumlu olduğunu söyledi.

“Bu değişken koşullarda temiz bir test günü olmadı. ama bu herkes için böyleydi. Sonra bir şanssızlık yaşadık ve pist üzerinde kalmamız gereken kadar zaman geçiremedik.Toplamda 50 tur attık. Umarım yarın yağmur olmaz ve daha fazla bilgi toplayabiliriz.”

“Her şey hedeflediğimiz ve umduğumuz gibiydi. Jerez’de ıslak ve kaygan pistte sorun yok.”

“Hâlâ çözmemiz gereken birkaç nokta var ve bunlar üzerinde çalışmaya yarından itibaren başlayabiliriz. Ayın sonunda ise tur zamanlarına bakmamız gerekecek.”

“Henüz hızları karşılaştırmak imkansız çünkü bir an uçan bir an yavaşlayan araçlar var.”

Büyük beklentilerin olduğu yeni aracın RB5’in sadece gelişmiş bir versiyonu olduğu düşünülse de Webber, Adrian Newey’in tasarımının takımın hedefleri doğrultusunda ortaya çıktığından emin.

“Aracı aylar önce görmüştüm ve neye benzeyeceğini biliyordum. Herkes onun geçen seneki fikirlerini kopyaladı ki bu Adrian için büyük başarı, ama bu adamın yapacağı daha çok şey var.”

“Ne ile çıkıp geleceğini bilemiyorsunuz ve farklı olabileceğini sanıyorsunuz ama o kural değişiklikleri döneminde genelde iyi araçlar ortaya çıkarıyor.”

“Bu tasarımın geçen seneki aracın güçlü bir evrimleşmiş hali olacağını umuyoruz ama ummak ve beklemek sizi bir yere getirmiyor. Ne ile karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Elimizden geleni yaptık.”


Yorumlar

  1. Red Bull bu sene test şanslarını webber üzerinden kullanıyor…Geçen sene ayağının kırıklığından dolayı araç vettel'e göre tasarlanmıştı..Webber'in tecrübeleriyle araçta daha fazla done alabileceği olası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir