Ferrari: Vettel’in Şampiyon Olması Piyango Olur

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in şampiyonada Lewis Hamilton’ın 59 puan gerisine düşmesinin ardından Ferrari 2015 sürücüler şampiyonluğu için umutlarını kesti.

Takım patronu Maurizio Arrivabene pilotunun 59 puanlık farkı eritmesinin mucizelere kaldığını düşünüyor.

“Bu piyangoyu kazanmak gibi olur. Evet, piyangoyu kazanmak için şanslı olmalısınız, evet biz şanslıyız, ancak bunun için gerçekten şanslı olmamız gerekiyor.”

Ancak Arrivabene Suzuka’dan bazı olumlu yönler de çıkarmış, araçlarının Mercedes’e göre hızının Silverstone’dan bu yana geliştiğini söyledi.

“Kazanamıyorsanız elbette hayal kırıklığı yaşarsınız, ancak Singapur yerine Silverstone’la kıyaslarsanız farkın azaldığını görürsünüz. Bu çok fazla geliştiğimiz anlamına geliyor, ancak defalarca söylediğimiz gibi, Suzuka gibi pistler aracımıza uymuyor.”

“Monza’dan sonra motorun yardımı oldu, aracın aşağı yukarı aynı olduğunu da biliyorsunuz. Takımımızın ve özellikle de motor bölümündekilerin yaptıkları işlerden büyük gurur duyuyorum.”


Yorumlar

“Ferrari: Vettel’in Şampiyon Olması Piyango Olur” için 4 yanıt

  1. Bu sene merso 2. şampiyonluğunu aldı buna kimse mani olmaz artık. diğer üreticiler 2016 için çok çalışmalı.

  2. Vettel Reyiz avatarı

    Büyük başkan sergio marchionne 5 parmağıyla vettelin 5. şampiyonluğunu işaret ediyor.

    29 Kasımda vettele yeni lakap takılacak o artık Abu Dhabi Fatihi olacak.

  3. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Arrivabene’den çok ümitliyim disiplini sayesinde seneye çok güzel bir araç çıkartabilir Ferrari.

  4. “Monza’dan sonra motorun yardımı oldu, aracın aşağı yukarı aynı olduğunu da biliyorsunuz. Takımımızın ve özellikle de motor bölümündekilerin yaptıkları işlerden büyük gurur duyuyorum.”

    Bana kalırsa tam tersi. Motordaki fark büyük ölçüde kapandı. Farkın çoğu aerodinamiden geliyor. Monza’da 0.25 gerideydi Ferrari, Suzuka’da daha fazla. Red Bull’un Renault motoruyla Singapur’daki performansına bakınca aerodinamik anlamda çok iyi olduklarını söylemek zor Ferrari’nin. Seneye James Allison döktürebilir tabi orasını bekleyip göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir