Grosjean: Haas-Ferrari Ortaklığı Benim İçin Önemliydi

yazar:

kategori:

Romain Grosjean, Haas’ı seçmesinde Ferrari ile yaptığı ortaklığının da payı olduğunu itiraf etti.

Grosjean, 78 yarışa çıkıp 10 podyum aldığı Lotus’tan ayrılarak sezon sonunda Haas’a geçecek.

Fransız pilot “Enstone’da çok güzel on yıl geçirdim ve çocukları çok iyi tanıyordum. Orada oldukça rahattım ve kalmak istesem bunu çok rahat yapardım. Ama artık yarış kazanmak ve şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bunu başarmak için Haas’ın iyi bir seçenek olduğunu düşündüm”

“Projeyi birkaç yıl önce mfdya aracılığıyla keşfettim. Gene ve Guenther’in neler yaptığını biliyordum. Farklı bir yaklaşım tercih ettiklerini ve yeni F1 takımlarına benzemediklerini hissettim”

“Onlar elinden gelen herşeyi yapıyorlar. Bence hızlı ve başarılı olabilirler. Yaklaşımları oldukça iyi görünüyor. Benim görevim ise elimden gelen herşeyi yaparak podyuma çıkıp şampanya içmek olacak”

“Ferrari ile yaptıkları anlaşma oldukça önemliydi. Yavaş yavaş ama herşey güzel gidiyor. Daha önce de söylediğim gibi verdiğim karardan dolayı çok mutluyum” dedi.


Yorumlar

“Grosjean: Haas-Ferrari Ortaklığı Benim İçin Önemliydi” için 12 yanıt

  1. 2017 için şampiyon adayı bile olabilirdi Renault’da kalsaydı. Haas’ta gelecek yok, kendisi de Ferrari’ye geçerim diye düşünüyor ama Ferrari Grosjean’dan önce Vergne ya da Gutierrez gibi bir pilotu alır oraya.

    1. Ferrari ne zamandan bu yana niteliksiz 2.pilot yarıştırıyor ?

  2. Grosjean Ferrari ihtimalini pek düşünmüyorum

    Ferrari kendi topuğuna sıkmaz.

  3. cosworth motorundan renault motoruna geçen, renault ya da red bull vites kutusuna geçen caterham da çok umutluydu zamanında ancak tek bir puan dahi kazanamadan f1 kariyeri sona erdi. Sadece motorla olacak iş değil bu. Renault Grosjean’ı takımda tutmayacağına dair bir işaret vermiş olmalı ki ayrılmış olmalı. Ya da bu seneki fp1’lerde piste çıkamamasına fazla içerlenmiş olsa gerek. başka mantıklı açıklaması yok bunun

  4. Ferrari’nin Vettel ile anlasmadan once Grosjean’la da gorustugunu unutmayin. Raikkonen, onumuzdeki sezon F1’den emekli olursa yerine Grosjean gelebilir. Belki Ferrari, 2017 icinde Kimi’yi yaristirir.

  5. Laflamme1010 avatarı

    Bence Grosjean artık bir Ferrari pilotu. 2017’de Vettel’in yanında, kim bilir belki de önünde olur. Fransızları çeşitli nedenlerden dolayı sevmesem de bu adam işini iyi yapıyor.

  6. Kroçin yanlış ata oynadı, Kimi abisine özeniyor ama zor be gülüm.Eğer renault 2014 de Lotusu fabrika takımı olarak alsaydı Kimi takımda kalacaktı, senin eline bu fırsat geldi ve bunu tepip işini olasılıklara bıraktın, aklın bu işin neresinde durduğunu anlamadım.

  7. Ama artık yarış kazanmak ve şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bunu başarmak için Haas’ın iyi bir seçenek olduğunu düşündüm”

    İnşallah dediği gibi olur ama ben pek ihtimal vermiyorum Caterham gibi bir takım yıllardır çabaladı durdu ve gitti Haas ilk senesinde Toro Rosso-Sauber gibi takımlarla mücadele edebilirse bu bile büyük bir başarı demektir…

    Bu anlaşmanın Ferrari ile alakası vardır umarım yoksa gerçekten de yazık olacak…

    Şuan yapılanma yolunda bir Ferrari görüyoruz şuan Vettel etrafında toplanmış bir takım görüyoruz şuan Kimi’ye inanmış ve 2017 için Kimi bırakmazsa devam edecek bir pilot var Grosjean’ın Ferrari’ye geçebilmesi için sıra dışı olayların olması gerek…

    Yetenekli bir pilot agresif bir pilot Grosjean ne yapacağını herkes çok iyi biliyor Ferrari’ye geçse 4 kez dünya şampiyonu olmuş prestij olarak kendisinin çok çok üstünde olan bir isimle Ferrari gibi birinci ikinci pilot ayırdımı yapan takımda ne kadar başarılı olabilir ?

    Fazla uzatmayayım şimdiki adıyla Lotus gelecekde ki adıyla Renault F1 Team’da kalsa lider pilot olarak 2017 kural değişiklikleri ile Renault’un bu iş için 300 milyon euro yatırım yaptığını varsayarak Haas tercihinden bin katlı daha değerli ve daha doğru bir adım olurdu.

  8. Grocana da sövmesinler gider ayak

  9. Grossjean ne diyor ya şampiyon olmak şampanya patlatmak vs. Henüz ferrarinin şampiyon olması bile zor görünürken Haasla nasıl hemen gercekleşiyor anlamış değilim. Bence seneye renault ciddi bir sıçrama yapacak ve grossun sonuda hulk gibi olacak..,

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      renault önce motor yapmayı öğrensin, sonra da şasi yapmayı öğrensin ondan sonra sıçrama yapar. O dandik motor RBR gibi en iyi şaside olmayacak.

      1. @captainKiller son on yılda 6 defa dünya şampiyonu olan motor renault değilmiydi herkes başka serimi izliyordu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir