Lauda: McLaren Honda Schumacher Dönemindeki Mercedes Gibi

yazar:

kategori:

Niki Lauda, McLaren-Honda’nın henüz yolun başında olduğu görüşünde.

Honda bu yıl yıllar sonra McLaren’a motor sağlayarak Formula 1’e geri dönmüş ancak ilk yılında istediği sonuçların çok uzağında kalmıştı.

McLaren Honda dönemini değerlendiren Lauda “Umarım onlar Red Bull ve Renault’nun yaptığı hatanın aynısını yapmaz”

“Tabi ki McLaren Honda birlikteliği ilk yılında beklenenin tam tersi bir performans sergiliyor. Ama onların Mercedes’in Schumacher döneminde olduğu gibi zamana ihtiyacı var”

“Tabi ki Formula 1’de başarının hiçbir garantisi yoktur” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

“Lauda: McLaren Honda Schumacher Dönemindeki Mercedes Gibi” için 26 yanıt

  1. yilmaz.sukru01 avatarı
    yilmaz.sukru01

    çaylak f1 taraftarları çok bilmiş gibi konuşuyo alonso yavaş araçla bile 1. olurdu alonsoya rakipler zaten senna ve şumi olabilir ama alonso şumiyide devirdi herkes biliyo ve takım arkadaşı massa bile söyledi daha birçok isimde biliyo şimdiki sürücüler ver motoru sürsün mesela veteli geçensene yavaş araçla nasıl olduğunu gösterdi ricardo onu devirdi oda ricardodan kurtuldu yoksa bu yine devirirdi şimdikilerde araç hızlı değilse pilotta yavaş alonsoyla karşılatırma yapamazlar senna gibi isimler ancak olabilir

    1. çaylaklar işte nerden bilsinler. yoksa Alonso’nun şu anda en az 8 şampiyonluğu olmalıydı.

      1. He he çok güzel cevap olmuş yeni otoritemize 🙂

    2. alonso iyi pilot evet ama asla ne schumacher nede senna olamaz bu konuları da uzatıp durmayın …

    3. SCUDERİA FERRARİ avatarı
      SCUDERİA FERRARİ

      ben hayatımda alonso kadar müthiş bir pilot görmedim önündeki rakipler bir bir( rai ve msc) lastik ve motor patlatıp, duvara vurup yarış dışı kalırken alonso ise sürekli risk alarak ,cebinden 1 saniye çıkartarak 2 defa şampiyon olmuştur bu özellik hiçbir pilottta yoktur. schumacher de kimmiş en iyi araçlarla şampiyon olmuştur hiçbir zaman rakibi olmamıştır.ama alonso yavaş ve dandik aracıyla şampiyon olmuştur.

      1. Yapma böyle harakiriler 🙂

  2. çok saçma

  3. Lauda’nın beyni sulanmış ama bu tür demeçler de vermese çakma nikli sert adam ve onu sürekli şakşaklayan ıgnasyo ne yazacaktı.
    Şumili mercedes 2010 da yarışmaya başladı ve ilk yarıştan itibaren 2 aracıyla birlikte ilk 10 a girebiliyordu.Hatta sezon başında bir yarışta Rosberg’in ilk çizgiden start aldığını da hatırlıyorum.Devamında 2011 sezonunda da Rosberg çoğunlukla ilk 10 dan start alıyordu.Bu nasıl bir kıyaslamadır.Nerde Honda nerde Merso?
    Mercedes sezona Honda gibi başlamadı ki.Mercedesin Şumi dönemi o kadar da kötü değildi.

  4. Yalnizca mclaren merc.ten cok daha geride ki sumi bu kadar geride olan takimla hic yarismadi jordan da bile.

  5. Gelecekte iyi günler bekliyor gibi bir anlam çıkıyor herhalde Mercedes benzetmesi yaptığına göre 🙂 Ama ne kadar yakın gelecek belli değil.

  6. Schumacher ile alonsoyu karşılaştırmak terbiyesizliktir…birisi çalışır diğeri konuşur, tabi lafla peynir gemisi yürümüyor.

    1. Schumacher ilk önce Rosberg’i falan yensin ondan sonra sıra Alonso’ya gelir.

      1. Bravo doğrusu, vizyon bu işte..

      2. SCUDERİA FERRARİ avatarı
        SCUDERİA FERRARİ

        mcxx daha yapıcı söyleyebilirsin yaptığın yorum doğru ama kışkırtıcı bir yorum olmuş.kurallar, araçlar, lastikler değişince kers, drs gibi saçma sapan şeyler gelince olan oldu.bu işin yaşla da alakalı olduğuna inanmıoyurum bunu ross brawn da doğrulamıştı.

  7. Muammer UYAR avatarı

    Helal olsun Alonso ya .Bi cümlesiyle yine F1 camiasında farkındalık yarattı 🙂 Umarım Honda ve Mclaren de farkında olmuştur 🙂

  8. Ne alaka anlamadım 🙂

    Schumi 2 sene büyük bir sabır göstererek (ne mekanikere ne takıma ne basına) demeç vermeden sürünen Mercedes in bugünkü temellerini atarken Alonso GP2 motoru kullanmam bananeeee diye ağlamakla meşgul lauda efendi 🙂

    Eeee herkes efsane pilot olamıyor.

    Anlayana……

    1. Hakikaten senin şu yorumun bu haberle ne alaka bende onu anlayamadım ? Alonsocu falan değilim sevmem de sadece şampiyon olduğu için ve en iyilerden biri olduğu için saygı duyarım ama lauda bu demecinin neresinde bi schumi-alonso kıyasına girmiş de gelip böyle bir yorum atma gereksinimi duydun?

      1. Lauda: McLaren Honda Schumacher Dönemindeki Mercedes Gibi
        Tabi ki McLaren Honda birlikteliği ilk yılında beklenenin tam tersi bir performans sergiliyor. Ama onların Mercedes’in Schumacher döneminde olduğu gibi zamana ihtiyacı var

        Başlıkta kıyaslama var zaten 🙂
        İçerikte belli.
        Neyin kafası derler adama yazdığın yorumu görünce.

        Dönemler ve pilotlar kıyaslanıyor sahi siz okumadan nasıl yazabiliyorsunuz onu anlamıyorum.Nasıl bir yetenektir bu.

        1. Şaka mısın? Takım kıyaslaması yapmamışsın Alonso schumi kıyaslaması yapmışsın hatta herkes efsane pilot olamaz diye dip not düşmüşsün. Şimdi bu 180 derece manevran da neyin nesi. Alonso lafı etmemiş adam pilot kıyaslaması yok yani takım kıyaslaması var. Schumi dönemi derken kastettiği merconun spora takım olarak yeni girdiği yıllar demiş. idrak edebilmen için kaç kez okuman gerekirse oku..

          1. Bence senle pek anlaşamayız haberde koca puntolarla takım ve o dönemin pilot kıyaslaması var ama bunu göremiyorsun senin için 3 nokta körler derneğinden gerekli başvuru evraklarını alıp doldurmamı istersen seve seve yaparım 🙂

            Ama hazm etmeniz kolay değil tabi Alonsoyu über pilot olarak lanse eden pr çalışmasında bulunan ferrarinin yalanlarına inanıp burda okuduğunuz gerçekleri idrak etmeniz zor ne diyeyim Allah yardımcınız olsun 🙂

            Dediğim gibi takım ve pilot kıyaslaması farketmiyor ortada Mercedes-Schumi Alonso-Mclaren var ama kimin konuşup kimin çalıştığı ortada.

            O yüzden bol bol okuyabilirsin 🙂

            1. 3 nokta körler derneği mi hahahahaha 6 olmasın o sakın. Neyse aklı selim biri olmadığını anladım sabah kadarda yazsam anlamak istediğini anlayacaksın. Acil şifa diliyorum..

          2. Ya adamın fikirlerine el mi koydunuz kardeşim haberde kıyaslama yok diye yasak ı burada yapmak? Ayrıca doğru da söylemiş arkadaş yıllık 30 küsür milyon aldığın takımını rezil edemezsin sorun varsa gider takımla görüşürsün halledersiniz, birbirinize uymuyorsanız ayrılır sen yoluna ben yoluma yaparsınız, sanki Honda veya Mclaren mükemmel araçlar yapmış da pilotlardan saklıyor, e adamlar çalışıyor işte (gerçi ben böyle adamların olduğu yerde mühendis olsam takmam çok biliyorsa kendi yapsın motoru) sırf kazanma isteğiyle gidip takımı aç kurtlar gibi olay olmasını bekleyen medyanın karşısına atarsan o takımdan bir cacık olmaz.

            1. Kardeş aksine ben 98 den beri mclaren fanıyım. herkes fikrini beyan edebilir ama fikirlere karşıt fikirler de çıkabilir cevapla butonu bu sitede bunun için var. Alonsonun geçmişi zaten şaibeli ağzıda durmaz az bi memnuniyetsizlik olduğunda hemen çıkıp konuşur. Benim değindiğim konu bu değil yukardaki vatandaş durduk yere bir pilot kıyasına girmiş arkadaş tuttuğu pilota ve takıma saygısı bile yok alonso ve koskoca schumiyi kıyaslamak nedir. Üstelik laudanın röportajda böyle bir kıyası da yok.

          3. Onur Gentas avatarı

            Bende pilotlarla ilgili bir kıyaslama göremedim açıkçası. Acaba Schumi söylenmeden çalıştı takımı bu noktalara getirdi sabırla ama Alonso hemen isyan bayrağını çekti sabır göstermeden mi demek istedi. Tabi bununda haberin konusuyla alakası yok o ayrı.

            1. Sabaha kadar da tartışsak dediği dedik çaldığı düdük bu arkadaşın onur kardeşim. Pes ettim ben 🙂 anlamak istediğini anlasın napalım. Beni alonsocu yaptı üstüne yetmedi kendi söylediğinden 180 derece döndü yetmedi haberde olmayan alonso ve schumi kıyaslamasını türetti oda yetmedi 3 nokta körler derneğini kurdu :)))

    2. Anlayamazlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir