Renault-Lotus Belirsizliği Grosjean’ın Haas’a Gitmesine Sebep Olmuş

yazar:

kategori:

Romain Grosjean, mali sıkıntılar yaşan Lotus’tan ayrılmasının doğru bir karar olduğu görüşünde.

Lotus artan mali sıkıntılar nedeniyle bu yıl zor zamanlar geçirdi ve Grosjean sezon boyunca ilk antrenman seansında yerini Jolyon Palmer’e bırakmak zorunda kaldı.

İçerisinde bulunduğu durumdan iyice rahatsız olan 29 yaşındaki pilot Renault-Lotus Belirsizliğinin ardından takımdan ayrılmaya karar verdi.

Canal Plus’a konuşan Grosjean “Haas ile ilk temas tahmini olarak bir yıl önceydi. Bu görüşmeler Monza’da hızlandı ve kararımı Singapur’dan hemen önce verdim”

“Renault ile yaırşmak çok güzel olabilirdi. Ama onların gelmesi için uzun bir süre beklemek zorundaydım. Bugün hala geleceklerinin bir garantisi yok ve 2016 sezonu hızla yaklaşıyor”

“Evet yeni takımıma güveniyorum. Ferrari’nin takıma vereceği destek göz ardı edilmemeli”

“Lotus’ta bir sürücü olarak çok güzel duygular hissettim. Ama orada büyük bir belirsizlik vardı. Uzun bir süredir kimse Renault ile çalışacak olup olmadığını bilmiyordu”

“Şuanda Haas’ın benim için en iyi seçim olduğunu söyleyebilirim”

“Bana göre Haas’ın Ferrari ve Dallara ile yaptığı teknik anlaşmalar çok zekici. Onlar en başından itibaren en iyi iki sürücüye, en iyi mühendislere ve iyi bir araca sahip olmak istediler. Paralı pilotlar ile çalışmak zorunda değiller”

“Ferrari Haas ile anlaşmamda önceliklerden biri değildi. Olaya daha farklı baktım. Ama tabi ki Ferrari gibi bir ortağımızın olması güzel”

“Şu herkes tarafından kabul edilir ki her mühendis, mekaniker ve sürücü Ferrari yani kırmızı otomobilin hayalini kurar”

“Aynı zamanda bir gün Renault ile yani bir Fransız takımı ile dünya şampiyonu olmanın hayalini kuruyorum”

“Renault kariyerim boyunca beni hep destekledi. Ancak Kimi Lotus’tan gittiğinden beri sanki yeni bir yola girmiş gibiydim. Soğukkanlı tutumumu korumaya çalıştım”

“Elbette Enstone’da kalmak daha kolay olurdu ama hayatınızda bazen yeni şeyler denemek zorundasınızdır” dedi.


Yorumlar

“Renault-Lotus Belirsizliği Grosjean’ın Haas’a Gitmesine Sebep Olmuş” için 2 yanıt

  1. James Allison ve diğer mühendislerin kaçmasıyla takımın içi fena boşaldı ve fabrika desteği bile olsa hayır gelmeyeceğini anlamış olabilir.

  2. adam haklı, ilk seansta koltuğuna palmerin oturtulmasını kim kabul edebilir ki? maldanadonun koltuğuna oturtsunlar kolaysa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir