Dennis Alonso’nun Hayal Kırıklığını Paylaşıyor

yazar:

kategori:

McLaren’in Patronu Ron Dennis, Fernando Alonso’nun Japonya’daki yorumlarının performans düşüklüğünden kaynaklandığını ancak dünya şampiyonu olmak istiyorlarsa bu acıyı çekmek zorunda olduklarını söyledi.

Mercedes ile uzun yıllar birlikteliğe sahip olan McLaren, yeni turbo motorlar döneminde Mercedes’in 2. seviye motoruyla şampiyonluk şansları olmayacağı gerekçesiyle Honda ile anlaşmışlardı.

Honda ile yeni birliktelik ise beklenenin çok gerisinde başladı ve Alonso Japonya’da, Honda’nın evinde Honda motoruna GP2 motoru diyerek eleştirmesiyle gündeme geldi.

Dennis “Bu hayal kırıklığıydı. Pilotlardan o an gelen yorumlar sinir ve hayal kırıklığıyla, motivasyonun bozulmasıyla oluyor.”

“Ancak hepimizin motivasyonu etkileniyor.”

“İkinci seviye bir motora sahipseniz şampiyon olamayacağınız gerçeğini niçin herkes anlamak istemiyor bunu anlayamıyorum.”

“Bu olmaz. Bu yüzden rekabetçi motora sahip olmak için bu acıyı çekmek, bu öğrenme sürecini yaşamak zorundayız.”

“Bu Honda’ya karşı bir yorum değil. Honda Başkanı, AR&GE Başkanı ve Honda Motor Company Başkanı Japonya’daydı ve hepsi adanmış durumda.”

“Ne yapılması gerektiğini anladılar ve tabi ki bu projeye olan yatırımı ve kaynağı arttırıyorlar. İstediğimiz yere geleceğiz.”

“Ancak şu an biraz sancılı.” dedi.

 


Yorumlar

“Dennis Alonso’nun Hayal Kırıklığını Paylaşıyor” için 8 yanıt

  1. mclaren çok şey değiştiriyormuş gibi görünen ama hiçbirşey değiştirmeyen bir takım . .kısa ve orta vadede başarı gelmesi ron varken imkansız

  2. mclaren çok şey değiştiriyor gibi görünen ama özünde hiçbirşey değiştirmeyen bir takım.takımda sorun motordan çok ron un bencilliği kısa ve orta vade başarı yakalama imkansız

  3. önümüzdeki sene belirleyici olacak gibi geliyor

    olmak yada olmamak adına..

    1. yoksunuz zaten

  4. Apocan, senden rica etsem McLaren’in twitter’dan paylaştığı “Turbo Heroes” u haber yapar mısın?

  5. “İkinci seviye bir motora sahipseniz şampiyon olamayacağınız gerçeğini niçin herkes anlamak istemiyor bunu anlayamıyorum.”

    Alonso niye şampiyon olamıyoruz demiyor ki.Bu gerçeği adı gibi biliyor.Ama bu kadar da her yarış tur yemek yolda kalmak da olmaz ki.Tamam Alonso bunun yeni proje olduğunu bilerek kabul ederek geldi ama bu iki dev ismin hala sonlarda kalmasını da kimse beklemiyordu.En azından sezon sonuna doğru q3 mücadelesi verse de gelecek seneye bir umut olsaydı ama bu bile yok.

    1. F1in kurtulusu icin Rosbergi sutlayip bunu alalim.Rosberg Hamiye ayak uyduramiyor.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Zaten ben mücadeleci bir araç olmassa 2016 sonun da Alonsonun Mercedes ile anlaşacaklarını düşünüyorum.Hele bir de 2016 da Ferrari Mercedesi ciddi anlamda tehtid ederse Rosberg çok vıcık kalır.Ve Alonsoya yönelmeleri an meselesi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir