McLaren Mp4-30 – Revize Edilmiş Ön Kanat

yazar:

kategori: ,

McLaren takımı Japonya’da bir kez daha düzlük hızı eksikliği yüzünden zor bir yarışı geride bıraktı. Takım geliştirme çalışmalarına devam ediyorlar ancak Fernando Alonso ile zor geçen bu yarışta puan barajından sadece bir sıra uzaktaydılar.

Takım Singapur’a gelirken bir önce kullandıkları kısa versiyonu (Monza’da uzun burnu kullanmışlardı) geliştirerek geldi ve bu yeni kanatın daha etkili olduğunu belirtti (İç Çizimde eski versiyon uç plaka gözükmekte). Burnun kanatla birleştiği bölge (Sol Üst Ok) artık daha kıvrımlı bir hal almış. Uç plakanın dışına yeni bir kavisli parça eklenirken (CNN Logosunun Ordaki Ok) uç plakanın iç kısmına da ufak bir kanatçık eklenmiş (Üstte İç Tarafta Bulunan Ok). Ayrıca uç plakanın orada var olan ufak delikte revize edilmiş. Bunların hepsinin tek bir amacı bulunmakta o da ön lastiklere etki eden hava akımını iyileştirmek.


Yorumlar

“McLaren Mp4-30 – Revize Edilmiş Ön Kanat” için 3 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Deliğin önüne kavis yapmaları gelen rüzgarı seyreltip deliğe aktarımını daha verimli hala getirmek için mi ?

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Hayır kavis tamamen ön tekerlekle alakalı. O açılan delik ön kanat planyalarından gelen havanın tekerleğin dışına yönlendirilmesiyle alakalı. Yanı ikisi de tekerleğe etki ediyor ancak farklı yerlerine.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Anladım,teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir