2016 F1 Takvimi Resmen Onaylandı

FIA, yeniden düzenlenmiş ve son hali verilmiş 2016 F1 takvimini bugün resmen duyurdu. Yenilenen 2016 F1 takviminde geleneksel yaz arası bulunuyor.

Bir kaç ay önce 2016 F1 takvimi yayınlandı ancak gelen şikayetler üzerine 2016 F1 takviminde bazı değişiklikler yapıldı.

İlk takvime göre sezonun 3 Nisan’da Avustralya’da başlaması gerekiyordu. Bu, 1988’den beri en geç başlangıç olacaktı.

Ancak bugün açıklanan 2016 F1 takvimine göre 2016 Formula 1 sezonu 20 Mart’ta başlayacak. Böylece 21 yarışlık en uzun takvimdeki yarışlar biraz daha rahatlamış olacak.

Önceki takvime göre son halinde 7 yarışın tarihi değişti.

Resmileşen 2016 F1 Takvimi

 

20 Mart – Avustralya
3 Nisan – Bahreyn
17 Nisan – Çin
1 Mayıs – Rusya
15 Mayıs – İspanya
29 Mayıs – Monaco
12 Haziran – Kanada
19 Haziran – Avrupa (Azerbaycan)
3 Temmuz – Avusturya
10 Temmuz – Britanya
24 Temmuz – Macaristan
31 Temmuz – Almanya
28 Ağustos – Belçika
4 Eylül – İtalya
18 Eylül – Singapur
2 Ekim – Malezya
9 Ekim – Japonya
23 Ekim– Amerika
6 Kasım – Meksika
13 Kasım – Brezilya
27 Kasım – Abu Dhabi


Yorumlar

“2016 F1 Takvimi Resmen Onaylandı” için 14 yanıt

  1. Yarışın ismi avrupa ama asya kıtasında 🙂 diz boyu saçmalıkların arasında add on saçmalığa gel…. buna bir ben mi takıldım demiştim ki yalnız değil mişim.

  2. Onun dışında art arda yarışlara karşıyım. Sezonun Brezilya dışında bir yerde bitmesine karşıyım… Azerbaycan’ın Avrupa GP adıyla yapılmasına karşıyım…

    @Abdullah Çelik Karşı olmadıgın birşey var mı? 😀

    1. takvimde 16-17 yarış olsa fena olmaz 🙂

  3. Azerbaycan Avrupa değil de direk Bakü Gp olarak girmiyor muydu ya? Neyse o değil de manat ne zaman Türk lirasını geçti arkadaş, gider ucuza bir F1 sokak pisti deneyimi yaşarım diyordum Dolar’la yarışır hale gelmiş manat. Dibimizdeki Bakü’ye gitmek bile el yakıyor.

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Malezya’yı ilk defa bu kadar geç izleyeceğiz. 2. yarıştan 16. yarışa geçmiş. İlginç bir deneyim olacak. Onun dışında yıllardır yaz tatiline hep Macaristan GP ile girerdik ama 2016’da bunu Almanya GP’si ile yapacağız.

    Azerbaycan GP’si en çok merak ettiğim yarış.

  5. 21 yarış çok çok fazla.Pilotları geçtim takım çalışanları ne dinlenebilecekler nede ailelerini görebilecekler.Taraftarlar açısında da hiç iyi olmadı resmen insanların haftasonunu katletmişler.

    1. Pilotlar ve takım çalışanları konusunda sana katılıyorum ama taraftarlar açısından durum hiç de söylediğin gibi değil bence. Formula1’siz hafta sonu alkolsüz bira gibi…

      1. alkolsüz bira ? Iyy

      2. Kendi adıma konuşmak gerekirse 21 yarışlık takvim de art arda yarışların olması hafta sonu için planladıgım herşeyi iptal etmek demek.Eve tıkılıp kalıp asosyal olucam bu gidişle 🙂

  6. Ağustosta hiç yarış yok neredeyse tatili bende buraya denk getireyim bari.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Ağustos’ta yaz tatili oluyor zaten. Bu sene 26 Temmuz’dan 23 Ağustos’a kadar 1 ay yarış yoktu. Bende tatili hep Ağustos’ta yaparım bu nedenle. 🙂

  7. Rusya’nın yeri saçma olmuş. En sonlardan en başa çekmek saçma. İtalya’dan sonra olabilirdi.

  8. Yeni takvim Le Mans 24 Saat yarışı ile çakışıyormuş. Bu demek oluyor ki ne Hulkenberg ne de Alonso ya da Button gelecek sene böyle bir şey deneyemeyecek. Çok kötü oldu. Le Mans 24 Saat yarışı bir gelenek, tarih. Aynı hafta sonuna denk gelmemeliydi.

    Onun dışında art arda yarışlara karşıyım. Sezonun Brezilya dışında bir yerde bitmesine karşıyım… Azerbaycan’ın Avrupa GP adıyla yapılmasına karşıyım…

    Kanada ile Azerbaycan GP peşpeşe. Lojistik açıdan çok büyük sıkıntı takımlar için.

    Peşpeşe yarışlarda Kanada’nın akşam olması sıkıntımı hafifletiyor ancak Avusturya – Britanya, Almanya-Macaristan’ın 2şer hafta arayla peşpeşe olmaları sıkıntı… Neyse hayırlısı olsun.

    1. lemans’la çakışması felaket umarım tarihleri değiştirirler. Lojistik açıdan felaket yine. Kanada yarışını neden tek olarak Avrupa sezonun arasına bırakırlar ki, ya Amerika ile Meksika’yı o tarihlere çek ya da Kanada’yı onların yanına at.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir