Resmi: Button 2016’da da McLaren’de!

yazar:

kategori: ,

McLaran, Jenson Button’ın 2016 yılında McLaren ile yarışmaya devam edeceğini açıkladı.

2009 yılında Brawn GP ile şampiyonluk yaşayan Jenson Button, sezon sonunda takımdan ayrılarak 2010 yılında McLaren’e geçmişti.

McLaren Honda’nın beklenen performansı vermemesiyle emekli olacağı konuşulan Jenson Button, her fırsatta gelecek kararını vermediğini söylüyor.

6 yıl boyunca McLaren iyi işler çıkartan 35 yaşındaki Button, Ron Dennis ile yaptığı görüşmelerin ardından gelecek yılda McLaren ile Formula 1’de yarışmaya karar verdi.

Button “Son birkaç ayda geleceğimin kafamda yer aldığı bir sır değil ve bu konu hakkında çok düşündüm”

“Altı sezondur McLaren pilotu olarka yarışıyorum ve bu süre içinde Ron’u çok iyi tanıdım”

“O’nunla son birkaç hafta içinde çok iyi görüşmeler yaptık ve bu görüşmeler sırasında son derece kararlı ve bu zor zamanda bize önderlik edebilecek donanımda gözüktü. Gerçekten benzersizdi”

“Bana büyük bir güven veriyor ve birlikte ortaklığımızı devam ettirmeye karar vermemizin sebebi bu.”

“Elbette bu yıl bizim için kolay olmadı. Ama gelecek haftalarda ve sonrasında yapılacak çok fazla iş var. Honda ile beraber iyi çalışmalar yapacağımızı biliyorum ve 2016 için sabırsızlanıyorum. 2015’de herşey çok daha farklı olacak” dedi.


Yorumlar

“Resmi: Button 2016’da da McLaren’de!” için 23 yanıt

  1. Yanlış bir karar mc laren e katacağı ne var ki jenson button un..Haydi alonso ok anlarım..

  2. Acaba Alonso takımdan ayrılmak istiyor da McLaren şampiyonsuz kalmamak için mi Button’a 18 milyon dolar vermeyi kabul ediyor?

    Takımın mevcut halinde bir şampiyon olması yeterli bir şey bana göre.

    1. Çok doğru, şu an yaptıkları boş yere para harcamak, o arabayı herkes puan almadan sürebilir. Hem boşa para, hem de gençlerin önünü kapatma.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Hayırlı uğurlu olsun 🙂

  4. Bu da hayırlı olsun. Button’un Renault’a geçmesini isterdim. Böylece hem güzel bir maceraya atılırdı, hem de çaylaklar kendisine yer bulurdu. Magnussen ve Vandoorne’a küfür bu.

  5. Bir sevinmişim 🙂 😀

  6. Dennis vergiden mi düşüyor bu masrafları anlamadım. Kara para mı aklıyor? 20 senedir şampiyonluk yok, son yıllarda sponsorluk yok, sportif başarı yok, otomotiv grubu zarar etmiş ama McLaren nerdeyse küçük bir Formula 1 takımının bütçesi kadar parayı pilotlara maaş olarak ödüyor. Akıl alır gibi değil.

    1. Otomotiv grubu da mı zarar etmiş ? 🙁 Gelecegimiz karanlık gibi.

    2. Otomotiv de ki zarara dair varsa ayrıntılı link paylaşabilir misin. Yüzeyseli var da ayrıntıyı merak ediyoruz.

      Genel olarak da şöyle söyleyelim Mclaren alt sınıf sportiflerden 12c, 650s gibi nissan gtr den geri dönüşler sık revizyonlar sebebiyle pek kâr elde edemedi. Bu kulvarlarda asıl bunlardan kâr elde edilebilirdi supercar lardan zaten kâr elde edilemiyor kökten zarar o projeler sadece olay prestij.

      1. http://www.trf1.net/formula1_haberler/124744-ron-dennis-ile-alonso-button-ve-honda-uzerine-soylesi.html Aslında autosprt ta yazmıştı ama onu bir türlü bulamadım. Zaten McLaren’in ortaklık yapısı, hisse dağılımı, holdinge bağlı şirketler ve çatısını tam olarak bulabilene aşkolsun. Ben iki sene evvel sadece McLaren Group’un 100delik paylarını tespit edebilmiştim ama son iki yılda da sanırım Ron, Mumtalakat’tan hisse almaya devam etti. Link gelecek olursak, Ron’un ağzından kinkt ki 10.parağraf..

  7. 2016 değil de 2017 için sabırsızlansa daha akıllıca olur sanki.

  8. Çok sevindim,en sevdiğim pilotlardan biri..Bu arada Chandon,J.Walkerı eziyor gibi..

  9. sonuç belliydi Ron patron tamam dediyse tamamdır…:)

  10. Kevin ve Vandoorne sevmeyecek bu haberi.

  11. 2016 için değişen egzos kuralları nedeni ile atıklar için ayrı bir egzos borusunun bulunması gerekiyor. Honda türbin ile egzosu birleştirerek motor gelişim hakkını kullanmaksızın motorun türbinini değiştirmiş.

    https://twitter.com/ScarbsF1/status/649309120525373440/photo/1

    1. Ne gibi bir avantaj sağlayacak sence?

      1. Motor gelişim haklarını başka bir alanda kullanabilecekler.

        1. Hocam şimdi bu yapılan neye katkı sağladı ? İçten yanmalı motora mı yoksa ERS ünitesine mi ? Teknik bilgimiz fazla değil 🙂

          1. Kural değişikliğinden dolayı egzos atık borusu üzerinde yapacakları bütün değişiklikler motor gelişim hakkını tüketmeyecek. Honda da bundan faydalanarak türbini bedavaya değiştirmiş oldu. Performans açısından doğrudan bir katkısının bulunmasını beklemiyorum.

    2. egzoz kurallarını en iyi lehine çevirebilen motor renault.
      Button/f1 adına sevindim

  12. CHANDON yazısını gözümüze gözümüze sokuyorlar tamam anladık 😀

  13. Güzel bir haber. Button yarışmaya devam etmeliydi. 2016 için bekliyoruz hadi bakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir