Alonso, Medyanın Massa ile Atışması Konusunda Yorum Yapmadı

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot Massa bu hafta içinde gerçekleştirdiği bir röportajda İspanyol pilot Alonso’nun takıma daha iyi adapte olması gerektiğini belirtmiş, Ayrıca Michael Schumacher’in dönüşüyle Alonso’nun artık F1’deki en iyi pilot olmadıını söylemişti.

Bu röportaja yanıt olarak İspanyol El Mundo Deportivo gazetesi Massa’yı manşet yaparak, “Neden çeneni kapatmıyorsun?” başlığını atmıştı.

Gazete, Massa’nın Alonso konusunda agresif olduğunu çünkü takımda iki numara olmak istemediğini yazdı.

Alonso ise bu konuda, “Ne hakkında konuştuğunuzdan haberim bile yok. Bu tarz şeyleri takım içinde ne kadar çok önemsediğimizinfarkındasınızdır heralde! burada Ferrari’de çok sıcak karşılandım. Kendimi evimde hissediyorum.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. felipe yanlış bir şey söylememiş bence. ayrıca da düşüncesini söylemek herkesin hakkı tabi belli bir çerçevede. alonso cevap vermemiş olabilir de ispanyol medyası niye abartıyor? fanatiklik desem çok mu ileri gitmiş olurum bilmiyorum ama bence medya her zamanki gibi iş başında. ispanyol medyasını şiddetle kınıyorum. onlara en güzel cevabı felipe nin yarış sonu çıktığı podyumlarla vereceğiz. şimdi istedikleri kadar konuşabilirler.

  2. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    İspanyol medyası Türk medyasıyla benzer bir medya bence Massa yanlış bir şey söylememiş. Yeni bir pilotun yapması gereken en önemli şey takıma alışmaktır…Bence Alonso ile Massa'nın arası açılıp daha fazla haber için bu uğraşlara giriyorlar Alonso'nun İspanyol oluşundan faydalanıp "Bak bize şunu şunu dedi" diyerek Alonso'un "Sen benim medyama nasıl böyle dersin ben Şampiyonum istedğim yerde istediğim gibi çalışırım" dedirtmek istemişler…

  3. massa ya da herhangi bir pilotun hangi konuda hangi sıklıkla konuşacağının kararını kendisi ve takımı hariç kimse belirleyemez. söylediği doğrudur yanlıştır, tartışılır. katılan olur katılmayan olur. ferrari takımı at arabası takımı değildir; pilotlarından birisinin yanlış şekilde konuştuğunu ya da davrandığını görürse buna anında müdahale edecek güce ve otoriteye sahiptir. ispanyol medyasının yaptığı şey, 3. kişinin düştüğü durumdan farksız değil. massa sözlerini ispanyollara beğendirmek zorunda değil. ama arkadaşların çoğunun dediği gibi, ispanyol-italyan ve ingiliz medyalarının zaten işi bu. ortalığı bulandırmak. anlamadığım şey ise, takım içerisinde yaratılmaya çalışılan yapay bir alonso-massa kavgasının alonso'ya bir şey kazandırmayacağı açıkken, (massa'ya da bir şey kaybettirmeyeceği), ispanyolların kendi kendilerine kaşınmaları. alonso'nun cevabı ise gerçekten takdir edilecek düzeyde. takım içi ahenk 2006'dan bu yana ilk kez yakalanıyor yeni yeni. bunu kimsenin bozmaya hakkı yok.

  4. Medya olayları abartmaya çalışır çoğu zaman. İspanyol, İngiliz ve İtalyan medyası çok sever bu davranışı.

    Ama Massa pek yanlış bir şey söylememiş, ben en iyi pilot meselesine değineceğim. Pilotlar bir kaç ay önce 'en iyi pilot anketi' düzenlemişlerdi ve Schumacher Alonso'nun önündeydi. Evet şu an Schumacher grid'deki en iyi pilot.

  5. "Ne hakkında konuştuğunuzdan haberim bile yok. Bu tarz şeyleri takım içinde ne kadar çok önemsediğimizin farkındasınızdır heralde!"

    dalgasını da geçmiş ama:)) soğuk kanlı kalmaya devam ediyor. güzel cevap vermiş

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso'nun daha olgunlaştığı doğrudur. Ama ne Alonso ne bir başkasında muhteşem bir dönüş diye birşey yok. Dediğim gibi bu tarz haberler hep cevaplar üzerinden yapılıyor. Massa durduk yere Kariyeri ile ilgili bir açıklama yapmadı veya Alonso durduk yere Schumi hakkında (ki doğrular dışında birşey söylemedi,ama gereksiz gözüküyordu bazıları) birşeyler söylemedi. Sorular soruldu,cevaplar verildi. Az çok oynandı az çok direkt aktarıldı. F1 büyük bir dünya, ticari kaygıları kendisinden büyük bir dünya.. Biliyorsunuz ki günümüzde MEDYATİK değilseniz İZLENİLİRLİĞİNİZ daha düşük olur. Zirve sporununda MEDYATİKLİĞİ zirve seviyesinde oluyor malesef. Bence biz bunlarla boşuna gözlerimizi,kafamızı,parmaklarımızı yormayalım,yarışlara bakalım..

  7. fernando ulas avatarı

    kimin yarası var bu bütün alonso habernn altındaki yorumalrıdna belli oluyor merak etme. kimikolik kimide wrcde cok ii baksana :))

  8. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    normalde alonso massanın bu demeçlerine pek sessiz kalmazdı ancak ferrari alonso için en son şans o da bunun farkında olduğu için sessiz kalmayı tercih ediyor.Mclarenden sonra çok yavaş bir araçla geçirdiği 2 sezondan sonra aklı başına gelmiş gibi gözüküyor..

  9. elif çivici avatarı

    İspanyol medyası kendi elleriyle,istemyerek de olsa az kalsın Alonso yu ateşlere atıyormuş,ama Alonso cevabını iyi vermiş.Eski Fernando olsaydı hey gidi hey 😀

  10. benim rengim belli herkes bilir bilmeyenlerede belirtiğin için teşekkür edeyim ama biraz yersiz olmuş,
    ***

  11. kirve epeydir ortalıkda gözükmüyordu da … sanırım hızlı bir giriş yapmış.
    Bu sırada;kirve, Hamilton cu McLaren taraftarıdır.Yani ne yazsa yeridir.

  12. arkadaşlar şimdi eğri oturup doğru konuşalım. alonso araç geliştirme mevzularını geçelim. bu konu bizler için kapalı kutu. fakat 2009 sonundaki düşünceler alonso nun ferraride hır çıkaracağı yönündeydi. şu ana kadar alonso nun hep ılımlı yaklaşımlarını gördük. asıl benim şaşırdığım massa'nın demeçleri. sanki ferrari ile arasında bir takım pürüzler varmış gibi söylemlerde bulunuyor. belki basın çarpıtıyor olabilir, belkide gerçekten bir sıkıntı vardır, bilemiyorum… mesela geçenler durup dururken kariyerimi ferraride tamamlama sözü veremem gibi bir şey söyledi. neler olduğunu anlayamadım. bence ferrari takımında kalarak devam etmesi daha iyi olur, ama tabiki kendi kararı. saygı duymak lazım.

  13. Hahahah aracı geliştiriyormuş sen nereden biliyorsun yanında mısın.????
    Geçen sene Alonso Allah tan Mclaren de değildi.Yoksa 1.5 sn filan aracı geliştirdi derdiniz.:):):)

  14. fernando ulas avatarı

    massa kesinlikle cok konusuyor tmm doğruları söylüyor şuanda pistteki en iyi pilot shumi. alonso takıma alıscaktır nede olsa 1. pilot massa birazda 2. sınıfta kalacağı için tedirgin. cok konusuyo massa kazadan sorna biraz cenesi düştü kesnlikle işine bak massa bak alonsoya aracı geliştiriyo 🙂

  15. Massa'nın söylediklerini ne kadar dopru veriyorlar bilemem ancak İspanyol basını eğer Alonsoyu başarılı ve takımı sakin havada görmek istiyorsa biraz daha sükuneti korusalar iyi olur.Aksi taktirde takım içi hava bozulmasına yol açabilir.Bu her ne kadar küçükte ihtimal var.Massa da arkadaşın dediği gibi biraz daha basına malzeme vericek kelimeleri kullanmaktan kaçınmalı.Zaten yer arıyorlar kaos çıkartmak için.Bende bu takımın böyle şeyler yaşamayacağını ümit ediyorum.Artık insanların bir nebzede olsa değiştiğine inanıyorum

  16. fernando ulas avatarı

    kirve 12 istedğinz olmıck merak etme :)) alonso sadece işini yapacak. ferrari bi mcalren deil oki. ispanyollar alonsoya sahip cıkıyor. bence biraz massa sözlerien dikakt etmeli massa ispanyada bu sezon 2 yarışa girck onun için biraz sessiz kalıp işini yapması lazm

  17. bence içindekileri konuşmalı alonso,daha sonra birikirse bir patlama yapabilir ve bu daha çok yıkıcı olur.sadece massanın verdiği demeç üzerine söylemiyorum .

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Massa'nın neyi kastettiğini tam olarak anlayamasakta yine de Alonso'yu bir bakıma övmesi güzel bir davranış.Ancak daha önceki bu tarz haberlerde de yaptığım yorumlar gibi acaba massaYa ne soruldu da böyle bir cevap verdi? nedense sadece cevapları gördüğümüzden spekülasyonlar sarıyor ortalığı…ancak bana göre dediklerinde bir sataşma yok. İspanyollar biraz fazla tepki vermiş ve Alonso bu tepkinin aşırı olduğunu dile getirmiş zaten.
    "Ne hakkında konuştuğunuzdan haberim bile yok. Bu tarz şeyleri takım içinde ne kadar çok önemsediğimizinfarkındasınızdır heralde! burada Ferrari'de çok sıcak karşılandım. Kendimi evimde hissediyorum."

  19. ingiliz medyası+Ferrari de sorun görmek isteyen mclaren takımı taraftarları için söyledim.

  20. aslında massa ordaki iyi kavramından bahsederken elde ettikleri başarıyı kastetmiştir.Yoksa yetenek açısından böyle birşey söylemesi kendisini doğrudan 2. sınıf pilotmuş gibi göstermesine neden olurdu.Objektif bir bilgiye dayanarak artık pistlerdeki en başarılı pilotun Alonso olmadığını söylemiş ki çok doğru.Ama massa nın da birazdaha bu tarz konulara girmeden farklı anlamlar yüklenebilcek yorumlardan kaçınması ve basına malzeme vermemesi gerekiyor.

  21. ispanyol basını abartmış fanatikliğinde bu kadarı olmaz sen ne kadar iyi olursan ol burda 7 sene dünya şampiyonu olan bir pilottan bahsetmiş massa ters bişey de söylememiş hani "Ayrıca Michael Schumacher'in dönüşüyle Alonso'nun artık F1'DEKİ EN İYİ PİLOT olmadığını söylemişti. "

  22. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    yalnız F1 severler öyle böyle diyorsunuzda el mundo gazetesinin yazdığı hatta başlık olarak koyduğu yazıya ne diyorsunuz
    ayıp ayıp yaptığı hiç yakışmadı
    Massa kendi fikrince düşüncelerini belirtmiş
    alonsomassa arkadaşım akbaba derken herhalde ispanyol gazetesini kasettin değilmi yoksa yoksa Massa'yımı kaastettin!!!

  23. massa kendi düşüncesini söylemiş, Alonso doğru olan yorumu yapmış -yani yorum yapmamış- medya ise her zamanki gibi abartmış

  24. massa schumiye yol vermesin yanlışlıkla:) alışkanlık güçlü bir güdüdür.

  25. Ertan Akkaş avatarı

    Yanlış birşey mi söylemiş? Takıma daha iyi adapte olması gerektiğini söylemiş medyanın yarısı art niyet zaten… Ayrıca diğer cümlede de kendine göre en iyi olanı söylemiş ki bundada bir zarar yok. Mercedes'te olmasına rağmen Schumi tifosilerce hep sevilecek bu Alonso'nun sevilip sevilmemesiyle ilgili değil hem ayrıca Tifosiler Ferrari'ye katılan her pilota gerekli sevgiyi vermiştir. Alonso'da bunu fazlasıyla hakediyor…

  26. umarım medya ve akbabalar istediklerini alamayacak.

  27. aman abi sen bu tür şeylerden uzak dur neme lazım.bunu bekleyen çok nede olsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir