Virgin Yeterince Tur Atamamaktan Şikayetçi

yazar:

kategori:

VR-01 bugün sabah bölümünde yedek parça eksikliği nedeniyle kırılan ön kanadın değiştirilememesi sonucunda sadece 11 tur atabildi.

Ardından öğleden sonra yağmurun vurduğu piste Luca di Grassi yeniden çıktı ancak bu kez de sadece sekiz tur atabildi.

Wirth gün sonunda, “Dünkü sorunun üstesinden gelmek için çalışmamıza rağmen bir kez daha kuru havada sürüş yapma fırsatını kaçırdık. Tam piste çıkabileceğimiz sırada da yağmur yeniden başladı. Yeni parça tasarlamak ve üretmek konusunda çalıştıktan sonra bunun olması bizi kızdırdı. Ekibimiz 24 saat içinde gerekli parçaları piste getirmişti.” dedi.

Wirth yarın Grassi’nin planlanan programı tamamlayabileceğini düşünüyor.

 


Yorumlar

  1. Bİrde yeterince tur atamadık diyorlar.Sen önce yedek kanat üret sonra şu 17 saniyelik farkı biraz kapat.Daha sonra iste birşeyler

  2. Bu durumun tek sorumlusu fia ve tabiiki mosleydir.F1 in adını kirletiyor ediyor böyle olaylar.F1 otomobil sporlarının en tepe noktası olması lazım buradaki araçların herbiri çok özel olması lazım biz böyle öğrendik.11 inci turda kanadı kopan ve de yerine yedek kanat üretmediği için test yapamayan takımlar F1 de olmamalı:@@@

  3. yahu sen bu spora girmişsin, belirli bir bütçen var,senn f1 in içinde bir takım olman bile büyük bir başarı bnce,yhu arkadaşlar 2. jerez test günü dereceleri kontrol ediyom bi baktım ki virginin ön kanadı koptu,bakın kanadı çarpsada kırılsa bişe demicem ama koptu araç giderken, o arada bende koptum böyle bir f1 takımı olamaz,işte mosleyim gitmeden önce son oyunu.biz ferrarinin dayanıklılığından bahsederken daha bnlar bi ön kanatı üretemiyolar.

  4. koskoca f1 takımında ikinci bir yedek ön kanat yok vaybe çok acı bir durum ne işin var kardeşim o zamaan o padokta senin yerler adamı valla

  5. ben de aynı şeyi söylüyorum. rüzgar tünelinde test etmeden yalnızca b.sayar kullanarak tasarlamak komik bir yaklaşımdır. milyonlarca dolar harcayarak rüzgar tüneli inşa edip çalıştıran, piste indireceği aracını burada deneyerek tasarlayan takımlara yapılmış bir küfürdür. cfd'den elbette faydalanmalı ama, rüzgar tüneli de pas geçilemez. BMW 2 milyar dolar para harcayarak cfd için süper b.sayar ağı kurdu. fakat bunun yanında sauber'in rüzgar tünelini de sonuna kadar kullandı. doğrusu bu.

  6. massathebest bilgisayar yönetemi yani gelişmiş cfd türkçesi hesaplamala akışkanlar mekaniği ile hesaplamak komik bir yaklaşım değil bütün F1 takımlarının yararlandığı ve çağın en önemli teknolojilerinden biridir.Virgin bunu sadece CFD ile yapmaya kalkıştı ve hatayı burda yaptılar ama yinede erken konuşmayalım.Ayrıca CFD de yapılan çalışmalar aerodinami üzerinedir kaldıki F1 araçları iiçin aerodinami kadar mekanik yapınında mükemmel olması lazım yani demek istediğim sadece aero problemleri de olmayabilir.Umarım yarışmaya devam eder ve gelişmelerini devam ettirecek kaynakda ciddi sıkıntılar yaşamazlar

  7. zırtaponoviç gp kurucam.pilotlarımda lauda ve jason tahincioğulu olacak.aracı kendi pc mde tasarlayacam.sonra vay anaaaam lastik yok diye demeç vericem.

  8. glock ve virgin aracı sadece görünütü dalında derece yapar. araç sahiden güzel görünüyor. lotus ise diğerlerinin yanında taş devri arabası gibi duruyor. Bir de şu hala ortada olmayan campos ve usf1 var. ne şartlarda tasarlandılar belli değil. virginin yedek parça alacak parası yok, bunların araç üretecek parası yok. UsF1 ilk yarışına ön kanatsız çıkarsa şaşırmam 🙂

  9. Atarsınız acele etmeyin,sezon uzun heralde bi 100 tam tur atarsınız, aferin glock a tam kamyon şoförüydü kamyon gibi araç buldu kendine, artık yarışlarda bol bol sağ a çeker yol verir millete, zaten alışık ve becerikli olduğu bi olay :)))

  10. birde dalga geçer gibi açıklama.diğer takımlar saf heralde o kadar uğraşıyorlar.adamların en rekbetçi turu 9 sn geride.takımdaki pilotlarında öyle kötü pilotlar değil.lotus a sevindik bakalım onlar nasıl araç yapmış.

  11. elbette hatırlıyorum minradi'yi de jordan'ı da. öylesi takımlara saygı duyulabilir ancak. kaybetmenin, başarısız olmanın, tur yemenin bile bir şerefi olur. çıkarsın elinden geleni yaparsın ama kaybedersin. yılmadan kıt kanaat imkanlarla ayakta kalmaya çalışırsın; büyük takımların kasalarına kelepçe vurulmamış, tekerlerine pranga takılmamış zamanlarında aynı pisti paylaşırken.. kimse de küçük görmez verilen emeği. ama şimdiki durum çok başka. çok sinir edici. çok nefret ettirici.

  12. kırılan parça ön kanat.motor sorunu olunca sanırım son yarışa kadar hallederler ancak.

  13. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    sevgili mosley gör f1 e yaptıklarını. adamlar üstüste 10 tur atamıyor. sanırsam bir şahin alıp piste çıksalar daha verimli olacak onlar için hiç olmassa taş gibi araba. ::D

  14. richard branson'in en buyuk basarisizliklarindan biri sanirim virgin racing 😀 halbuki brawn gp'ye sponsor olmasi oldukca akillicaydi.

  15. valla massathebest hatırlarsın minardi nasıl yarışırdı puan için yada jordan.virgin sanki f1 i yeni görmüşte bir deneyelim bakalım gibi gelmiş buraya.

  16. bilgisayar oyunu oynar gibi aracı rüzgar tüneli dışında b.sayarlar marifetiyle tasarlamak gibi komik ötesi bir yaklaşımla araç yaparsan piste çıkınca da araç seni böyle rezil eder işte. böyle devam ederse 10 tur içinde tur yiyen ilk takım olma başarısına sahip olacak virgin.

    komedinin daha büyüğü ise, dün kırılan ön kanadın yenisinin ancak bugün ikindiden sonra takılabilmiş olması. yedek parça derken aracı baştan yapın demiyoruz ama, adamların daha yedek kanadı bile yok! taşıma suyla değirmen döndürmeye kalkmanın sonu budur. bir de ortalıkta ben f1 takımıyım diye dolanıyorlar utanmadan.

    kimse kusura bakmasın ama, bu tip trajikomik vakalar beni mutlu ediyor. ve sezon boyunca da böyle rezillikleri gördükçe daha da mutlu olacağım. her işin bir ustası olur. herkes bildiği işi yapacak. bir kuralın gazıyla soluğu pistlerde alan bu "takımcık"ların yine aynı süratle pisti terketmelerini bekleyeceğim. daha yedek ön kanadı bile olmayan bir takımla, ferrari mclaren gibi devleri aynı pistte yarıştırmaya çalışmak bile bu takımlara hakaret olur. umarım bunlara izin veren zihniyet virgin'in komik ötesi durumundan gerekli dersi çıkarmaya başlamıştır. yoksa yıllardır deli gibi sevdalısı olduğumuz f1, örümcek kafalı yöneticiler ve tarzan rıfkı misali ara gazıyla pistlere atlayan bu işbilmezlerin elinde oyuncak olacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir