Michelin, F1'e Dönüş için FIA ile Görüşüyor

yazar:

kategori:

2010 sezonunun sonunda Bridgestone’sun spordan ayrılacak olmasıyla, Fransız lastik tedarikçisinin yöneticilerinden Jean-Dominique Senard, Bloomberg televizyonuna verdiği demeçte FIA ile resmi görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Michaelin, FIA’nın tel lastik tedarikçisi kuralını getirmesiyle 2006 sezonu sonunda spordan ayrılmıştı

Ancak FIA sözcüsü konu hakkında yorum yapmadı.


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    bu iyi haber…

  2. Harika bir haber, umarım geri gelir çift lastik olunca heyecanda artıyor. Lastik firmalarının rekabet içinde olması sporuda ileri götürür…

  3. Lassa'nın ne tecrübesi nede arge'si yeterli gelmez F1'e. Ondan çok daha köklü ve önemli markalar bile düşünemiyor F1'i. Açık tekerlek şampiyonaları ve pist yarışları ayrı bir dünya. Bu tiplerde yarış lastiği üretebilmek çok ciddi bir iş. Bir çok şeyi taklit ile ancak yapabilirsiniz.
    Düz mantıkla bakıp "ama uçak lastiği, ralli lastiği yapabiliyor" lar ile olmuyor malesef bazı şeyler.
    Yol araçlarınızda kullanacağız performans lastiklerini düşünün zaten birşeyler anlaşılabilir.
    Ben de çokluktan yanayım ama iyi yönetilebildiğinde ancak. Bu ikilinin son zamanları ciddi bir mesele, savaş haline dönüşmüştü bunun olmaması gerekiyor. Lastik 4 etmenden biri ki diğerlerinin önüne geçmemeli. İyi yönetilirse ancak çoklu üretici mutlak iyi olur.

  4. keşke gelse renault un en iyi çalıştırdığı lastikk michelın stiline uygun inş gelir

  5. michelin gelince hamilton gibi sürekli bridgestone kullanan pilotlar belirli bir alışma sürecei geçirecekler tıpkı 2007 de michelin pilotlarının çektiği sıkıntı gibi

  6. lastikler f1 araçlarındaki en önemli parçalardan. farklı tedarikçilerin olması takımlar arasındaki rekabetten çok lastik üreticilerinin savaşı şeklinde oluyor. Ben tek tedarikçiyi tercih ederm..

  7. Mutlaka 2'den fazla olması gerek lastik tedarikçilerinin… Lassa Ralli için lastik üretmeye başlamış, işi de baya ilerletmişti neden olmasın Formula 1?

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    daha fazla üretici değil tedarikçi diyecektim pardon

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    farklı lastik üreticileri rekabeti arttırır daha fazla üretici olmalı
    Lassa düşünmez mi acaba F1'e girmeyi

  10. keşke 3 4 tane olsa.

  11. Ne oldu hani düşünmüyordu bunlar anlaşmayı. Şuanki bırakıcaz dediğinde diğerleri de düşünmüyoruz diyordu. 🙂 Az ve öz konuşmak lazım birde vaktince…

  12. kim gelirse gelsin, ama tek lastik tedarikçisi kuralı ortadan kaldırılsın. b.stone süper lastik üretiyordu michelin'le kapışırken. ama tek lastik tedarikçisi kuralı geldi geleli lastiklerden memnun olan var mı? rekabetin olmadığı hiç bir yerde başarı ya da performans artışı da olmaz. ondan sonra saçma sapan yumuşak-sert, süper yumuşak-orta gibi varyetelerle durumu kurtarma adına komik duruma düşüyorlar.

  13. Tek lastik tedarikçisi olduğunda lastik tedarik eden firma michelin olsa ne değişir ki?

  14. Güzel haber. Yalnız tek tedarikçi olmamalı, en az bir marka daha lazım.

  15. eveeeettt……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir