Kenan Sofuoğlu Supersport’ta 4. Kez Dünya Şampiyonu Oldu!

Türkiye’nin gururu Kenan Sofuoğlu, sezonun sondan bir önceki yarışı Magny-Cours’ta 2015 Dünya Supersport Şampiyonluğunu ilan etti.

Yarışa 2. sıradan başlayan Sofuoğlu, ilk turda liderliği ele geçirmesinin ardından çok iyi bir yarış geçirerek damalı bayrağı 2. sırada gördü ve bir yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan etti.

Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda 2007, 2010 ve 2012 şampiyonluklarının ardından 4. kez dünya şampiyonu olmuş oldu.

Sofuoğlu yarışı 5 saniyenin üstünde farkla lider götürürken bir motordan sızan yağ nedeniyle yarış kırmızı bayraklarla durduruldu ve 3 tur kısaltıldı.

Yarışın tekrar başlangıcında sürücüler pistin kuruması nedeniyle kuru zemin lastikli motorla geçiş yaptılar. Sofuoğlu ilk virajdan lider çıksa da o tur içerisinde Jacobsen’e geçilmekten kurtulamadı. İki sürücü arasında bir çok kez liderlik el değiştirirken onların hemen arkasında Mahias yer aldı.

8 tur kala liderliği ele geçiren Sofuoğlu, 5 tur kala Jacobsen’e tekrar geçildi. Yarışın kalan bölümünü sakin geçiren Sofuoğlu yarışı 2. sırada tamamlayarak podyuma çıktı ve 4. şampiyonluğunu kazandı.

Yarışı kazanan P J Jacobsen olurken podyumu tamamlayan isim Mahias oldu.

kenan2


Yorumlar

“Kenan Sofuoğlu Supersport’ta 4. Kez Dünya Şampiyonu Oldu!” için 43 yanıt

  1. zekeri sayin avatarı

    Motorun GP de yarışmak öyle kolay bir iş değil.F1 de yarışmak ne ise bu da o.İyi bir araç artık günümüz şartlarında birincil etmen.Bakınız Alonsonun durumuna.kenan un yeteneği motogp te fazla bile gelir.İtalyan İngiliz ve İspanyol hegomonyasinin bulunduğu bir sporda iyi bir sponsorlar iyi bir motorun yoksa hondali alındı gibi olursun .kenanın talihsizligi maalesef budur.600 cc ile 1000 cc kullanım açısından çok fark ettimez.racing kullananlar bunu az çok bilir.

  2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Tebrikler,Türklerin gururu

  3. Bunu gördüm sitede paylaşmasam olmazdı gerçekten çok güzel …

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Mükemmel.

  4. zekeri sayin avatarı

    Gidin Barcelona ya sponsor olun THY .Gururumuz dururken.Allah yolunu bahtımı açık etsin şampiyon .

  5. Bu şampiyonluğu daha değerli kılan şey , Kenan’ın son dönemlerde yaşadığı acıdan dolayı motivasyon kaybetmeden ilerleyebilmesidir..Bu şampiyonluk Hamza bebek için olsun.Tebrikler Sofuoğlu.

    Motor sporlarında ülke olarak çok gerideyiz.Elbette gönül ister ki moto gp de yarışan bir sporcumuz olsun.Kenan daha iyisini yapana kadar en iyisi Kenan..Yeter ki ülkemizin bayrağını görelim.

  6. Tebrikler sampiyon. Adamsın. Yetenegi yok diyenler buyrun sizi piste alalim gorelim. Kenanı ailece tanirim ve kucuklugunden beri izmit korfez pistinde neler yapardi gormeniz lazim arkadaslar. Tebrikler turkiyenin gururu.

  7. Böyle bir sezonda dağılmayıp şampiyon olmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Helal olsun.

  8. Kenan’ın Moto2 deneyimiyle ilgili haberleri araştırırken zaten hepsinin sitede olduğunu fark ettim 🙂

    http://www.trf1.net/category/moto2

    Kenan 2010’un son 2 yarışına katılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. O yarışlarda hiç bilmediği motoruyla çok iyi işler çıkarırken lastiklerini tanımaması sebebiyle büyük farkla lider giderken bir anda gerilemeye başladığını (lastik bitmesi sebebiyle) hatırlıyorum. Ancak en çok hatırladığım şey o iki yarışta İspanyol spikerlerin sürekli olarak “Incredible Turco” (İnanılmaz Türk) deyişleri.

    tam sezonu ise daha sıkıntılıydı. Sorun tam olarak neydi hatırlamıyorum ancak bir podyumu var. Motogp’ye bomba giriş yapan marquez’in 2 sn gerisinde yarışı tamamlıyor.
    http://www.trf1.net/moto2/21206-moto2-kenan-sofuo%C4%9Flu-assende-2-olarak-ilk-podyumunu-kazand%C4%B1.html

    Kenan’a yeteneksiz demek abesle iştigal. Belki takımında, belki motorunda, belki bulunduğu seride mutlu olmadı. Belki psikolojik olarak başarısızlıkların üstüne kendisini toparlayamadı. Belki yaşadığı tüm sıkıntılar, ölümler onun yavaşlamasına sebep oldu… Bir çok sebep olabilir. Belki gerçekten onun boyunu aşıyordu MotoGP ve daha üst seriler ancak her ne olursa olsun o bizim gururumuz. Hepimizin ortak noktası olan motor sporlarında bize bu başarıları kazandıran nadir insanlardan.

  9. Tebrikler Şampiyon gururumuzsun Kenan Sofuoğlu …

  10. Tebrikler helal olsun

    Psikolojik olarak çok zorlu bir senede yine şampiyon oldu gururumuz

  11. tebrikler. ancak burdaki şampiyonluklar artık yeter ve seri atlamayı denemesi lazım artık. yaşı ilerliyor olsa da. zorlansa da, kazanamasa da geri dönüp kolay olanı seçmeyi değil seri atlayıp mücadele etmeyi denemeli. süpersportta yeterince kazandı zaten.

    1. Detaylarını tam bilmiyorum ama denedi ve başaramadı sanki, belki farklı etkenlerden dolayı olmamıştır. Bilgilendirirseniz sevinirim.

      1. ben de 1 sene denedi sonra hemen geri döndü diye hatırlıyorum.

        1. Teşekkürler ?

      2. Sponsor bulamadığı için tekrar geri döndü.
        üst seride yarışmak için paralı bir sponsor bulmanız ve takıma para getirmesi gerek.
        Yoksa koltuk bulamıyorsunuz, iyi pilot olduğunuza bakmıyorlar.

        Burada kendisi ile konuştuğumda italyan takımın onu istediğini, ama sponsor ile gelmesi gerektiğini söyledi. Dolayısıyla sponsor yoksa koltuk da yok.
        Aynı F1 deki gibi.
        Yoksa Assen’de Marquez ile iyi kapışmıi yer yer geçmiş ama düzlükte geçilmişti Moto2 döneminde.

        1. Tam da düşündüğüm gibi bir nedenden dolayı dönüş yapmış, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

        2. bilgi için teşekkürler.

  12. Kenan’a tebrikler. Kazanacağını düşünmüştüm, izlememeyi düşünüyordum ama yine de bi izleyeyim dedim. Oldukça heyecanlı da geçti. Sonlara doğru dizliği düşünce yavaşladı. Ben düşeceğinden korktum açıkçası.

    Yetenek konusunda da söylenmesi gerekenler var. Adam yetenekli olsun veya olmasın, bizden olduğu için destekleyeceğiz. Yetenekli olmadığını düşünenlerin Kenan’ı değil, o kadar genç ve atarlı nüfusa sahip ülkemizden bu branşta sporcu yetiştiremeyen yönetimleri eleştirmesi gerekiyor. Adam oraya kendi imkanlarıyla çıktı, söke söke aldı. Şimdi de Toprak’a yardım ediyor ki o kendi çektiklerini çekmesin, daha rahat odaklansın.

    Gelelim Kenan ve yeteneğine. Supersport’ta yarışıyor ve neredeyse tüm kariyeri boyunca da orada yarıştı. 2007’de Honda ile şampiyon olunca Ten Kate kendisini Superbike’a, yani 1000lik motorların yarıştığı ana seriye geçirdi. Oradaki rekabet Supersporttakine benzemiyor, nice kaliteli pilotlar ve markalar var. Ki takım arkadaşı da Kiyonari idi. Kenan bir şekilde oraya ayak uyduramadı ve 600’lüklerin yarıştığı Supersport’a geri döndü. Kenan’ın kariyerinin kırılma noktası burası oldu. Aynı şekilde rekabetin bi acayip olduğu Moto2’de de kendisini kanıtlayamadı ne yazık ki.

    Şu an bulunduğu yeri GP2 gibi düşünün. Yanındaki hemen herkes çaylak, ancak kendisi 7-8 yıldır burada ve motorlara alışık bir tecrübeli sürücü. Kötü de sürmüyor, kazanması normal. Altındaki motor da kötü değil, en iyisi denilebilir.

    Kenan’ı geçenleri görelim, Sam Lowes Yamaha ile geldi, geçti. Michael Van der Mark Honda ile geldi, geçti. Jules Cluzel altındaki MV Agusta patlayıp durmasaydı çok önde olabilirdi, hala da şampiyonluk şansı varken ayağını kırdı, aradan çıktı. Fazlasıyla yetenekli olan bunu yapıyor ve saygı görüyor.

    Tüm bunlarda Kenan’ın hiçbir suçu yok. O kendi yeteneği dahilinde elinden geleni yapıyor. Şimdi Toprak da katıldı, bir de EJC’de Harun Çabuk var. Koskoca ülkeden sadece 3 kişi çıkarabilmişiz. Hepsi de iyi olmak zorunda değil. Bakınız İspanyollar onlarca sürücü çıkarıyor, aralarından da Marquez ve Lorenzo gibileri çıkabiliyor. Biz de motosiklet yarışlarında 30 tane sporcu yetiştirebilseydik MotoGP’de yarışan en az 3 sporcumuz olurdu, birisi de şampiyonluğa yarışabilirdi.

    1. Yorumlarına katılıyorum ama kenanın motogp ayak uydurabileceğini düşünüyorum sadece. Altın elbiseli adamın programına dornadan Türk kadın biri gelmişti. Kenan bizim padoğu sevmedi rahatta edemedi demişti. takımınında iyi olmadığını eklemişiti.

  13. Tebrıkler şampıyon…Yine Alın Terınle bır sampıyonulugu hakederek kazandın…Ama senın basarıların ve Toprak ın basarıları yetmıyor,bu ülkeye sizin gibi daha cok sporcu lazım…

  14. Suradaki arkadaslar bile sampiyonu kutlamada eksikken hic ilgisi olmayanlara ne demeli? Onlar en azindan milli duygularla tebrik ediyor.. yetenegini bile sorguluyoruz o derece. .. tabi ki daha iyisi olsun isterdik ama olmadi. Motorsporları’ndaki zirvemiz bu. Gurur diymaliyiz. Elin gavuru dediginiz yabancilar bile hakkini veriyor, tebrik ediyorken biz hala *ok surmeye calisiyoruz

  15. Tebrikler,herşeye rağmen seni şampiyon olarak görmek çok güzel.

  16. Artık bir yarışçımızın SBK ve ya MotoGP’de yarışması lazım.

  17. Tebrikler Şampiyon

  18. F-one-Driver avatarı

    Bazı yorumlardan sonra şunu söyleme ihtiyacı duyuyorum, kenanın burada tokatladığı adamların nerelere geldiklerine bakın anlarsınız sponsor desteğinin ne demek olduğunu, sadece saf yetenekle üst serilerde koltuk bulma devri eskilerde kaldı, barcelonaya bilmemneye sponsor olan THY’nin, reklam filmlerine kobe yi messiyi getiren thy’nin acaba kenana bir kuruş faydası oldu mu?! Veya barcelona ya forma sponsoru olan beko ‘nun?! PAra konuşuyor artık, kendi sporcusuna sahip çıkmayan bir milletiz ne yazık ki…

    1. Moto2 de gördük yeteneği

      1. Bizim ülkemizdeki tüm analar motogp yeteneği doğuruyor, tüm firmalar doğan bütün yetenekleri destekleyerek bir yerlere gelmesini sağlıyor ve tüm vatandaşlarımız ortaya çıkan bütün yetenekleri canı gönülden destekliyor zaten…

        Klavyenin başında hepimiz yetenek ölçeriz vallahi. Japonlar bunun icadını hala yapamadı ancak bizim ülkemizde yetenekölçer canlılar var.

  19. tebrikler tabiki… ama bi superbike da olsaydı en azından.. ss de 1000 kere sampıyon olsan ne fayda ilerleyemedikten sonra

  20. tebrikler Kenan Sofuoğlu. Çok heyecanlı bir yarıştı. KAzanmayı umuyorduk ancak kasmanın bir anlamı da kalmadı. Tebrikler sana. Her türlü zorluğa, sıkıntıya, acıya ve desteksizliğe rağmen şampiyon oldun.

    Tebrikler sana. Bir teşekkürler de Red Bull’a. Teşekkürler Kenan’a olan sponsorluğundan dolayı.

  21. Keşke kenan moto GP de yarışabilse

    1. Adamda orda yarışacak kadar yetenek yok bence.

      1. Yetenek değil sponsoru yok …
        4 kez dünya şampiyonu olmuş bir adamda yetenek mi yok ????

        1. Sponsorlarda gerizakalıydı 4 kez dünya şampiyonu olmuş adama sponsor olmuyorlar.

          1. Moto2’de yarışma imkanı buldu ama Supersport’taki üstünlüğünü orada göremedik. Bence Toprak Razgatlıoğlu’nun MotoGP şansı çok daha yüksek.

            1. O yüzden diyorum.Ben yeteneksiz demedim sadece orada yarışacak yetenek yok dedim.

              1. Ne motordan anlıyorsun ne de yarıştan.
                moto2 serüveninde Assen’de marquez ile kapışabilen tek kişi Kenandı.
                Kenan moto2 de çok kötü bir motorla yarıştı, çünkü iyi motora geçecek sponsoru yok. İtalyan bir takım onu istedi ama gelirken sponsor da getir dediği için gidemedi.
                Bugün Button yetenekli olmasına rağmen sonlarda nasıl sürünüyorsa Kenan’ın moto2 serüveni de öyle oldu. Emin ol ordaki birçoğundan yetenekli ama sponsor olmayınca orda koltuk bulamıyorsun.

                Keşke sen sponsor olsaydın ve yarıştırsaydın da yetenekli mi değil mi görürdük.

          2. F-one-Driver avatarı

            Sponsorlar geri zekalı değil ama kenan da yeteneksiz değil, senin dediğin artık F1 de bile geçerli değil, paran varsa koltuk da var, saf yetenek ile koltuk bulabildiğin dönemler eskide kaldı, her sponsor hele hele ülke pilotları söz konusu ise kesenin ağzını açıyor, ama bizde durum malesef öyle değil, Redbull olmasa TMF nin desteği olmasa Kenan için de çok zor olurdu, yine de zor oluyordur ama her kuruşun hakkını veriyor , bence yorumun biraz sert oldu

            1. Ben yeteneksiz demedim sadece orada yarışacak yetenek yok dedim

        2. Evet katılıyorum adamın yeteneği çok açık ispat etmesi için daha ne yapması lazim beko yada THY sponsor olsaydı çok daha güzel olurdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir