Renault Turbo V6 Güç Ünitesi

yazar:

kategori:

Oil tank = Yağ tankı,

Oil Ducting = Yağ Kanalı,

Oil Pump = Yağ Pompası

Plenum Chamber = Basınç Odası

Exhaust Tailpipe = Egzoz Borusu

Renault 2015 güç ünitesinde geleneksel güç ünitesi tasarımını korumuş gibi görünüyor. Turbojarş temelde üç ana unsurdan oluşuyor: Türbin, kompresör ve ikisini birbirine bağlamak için bir şaft.

Türbin egzoz gazı akışını hızlandırmak amaçla konumlandırılmış. Bu cihaz ayrıca kompresöre bağlanmış durumda.

Resmin sağ alt tarafında frenleme anında kinetik enerji sağlayan MGU-K yer alıyor.

EN_F1i-renault-engine-1bis


Yorumlar

“Renault Turbo V6 Güç Ünitesi” için 9 yanıt

  1. Mercedes’in turboyu ayırmak için(split turbo tasarımı) 18 ay çalıştığı düşünülürse bu yıl olmasa da gelecek sene hem Ferrari hem de Renault mercedes’in tasarımına geçebilir.
    Bu konuyla ilgili güzel bir video linki : https://www.youtube.com/watch?v=t1Zo1mgFJ2Y

  2. Buda Honda’nın sistemi.

    Bakalım Fabrika takımımızda ki yeni motor nasıl olacak buna bağlı olarak bu sezon ki 12 puanlık gelişim hakkımız bize neler getirecek.

    Bu güzel ayrın için Teşekkürler TRF1

    1. Ferrari, Renault ve Mercedes ünitelerinin tam yapısını zaten biliyoruz. Honda’nın kompresör yapısı hala muamma ve zaten burada hata yaptıklarını düşünüyorum. Bir ara axial compressor kullandıkları ve verim alamadıkları söyleniyordu, ne kadar doğru hiç bilemeyebiliriz. Ancak görünürde Honda doğrudan Mercedes’i kopyalamış, kompresörde farklı bir şey denemiş. Seneye en çok gelişebilecek ekip Honda.

      Renault da kompresörü Mercedes gibi yapmayı düşünmüş, ama puanlar yetmemiş diye yapamamış. Belki 2016’da yapabilirler. Müthiş verimli bir yapı ve aynı zamanda paketlemeyi de kolaylaştırıyor.

      1. Öncelikle teşekkür ederim abi bilgiler için.

        Kesinlikle üç üreticinin motor yapılarını ve tasarımlarını az çok biliyoruz. Kompresörde dediğin gibi hata olabilir abi birde kış testlerinden beri basınç odasını değiştirip duruyorlar gerek tasarım olarak gerek malzeme olarak şimdiye kadar karbon ve alüminyum malzemeler kullandılar burada da bekleneni alamıyorlar gibi. Aslında temelde oldukça verimli bir kompresör tasarımı sistem olarak iç mekanizma oldukça değişik.

        Kesinlikle abi özellikle de egzoz tasarımında ve motorun V açısında parça konumlamaları Mercedes ile çok benzer, Honda’nın seneye gerçektende çok fazla gelişmesi gerek ki Manor Mercedes motoruna geçti bir nevi tehdit olabilirler. Honda’nın şuan durumu berbat olan Renault’dan 140 bg geride olduğu söyleniyor ki bu ciddi bir fark. Motorun özelliklede hibrit sistemde çok geride olduğu ap açık ortada yarış dışı kalmalarının bir çok nedeni bu sistem oysa Honda gibi dünya devi bu sistemde önde olur diye tahmin ediyordum ama bunu başaramadılar şimdiye kadar ama seneye neden olmasın ? Umarım Renault’un yaptığı hataları yapmazlar.

        Açıkcası ben bu sene biraz hayal kırıklığı yaşadım Renault’un yaşadığı sorun piston sorunuydu ki bu kabul edilecek gibi değildi. Bu sezon Mercedes tarzı kompresör ve turbo yerleşimi bekliyordum ama gelmedi dediğin gibi abi puan yetmemiş olabilir yada 2016 motoruna daha verimli bir şekilde entegre etmeyi planlamış olabilirler.

        Paketleme çok önemli ki hatta Mercedes şasi departmanı kompresör ve turbo tasarımının öncüsü olarak görünüyor verilen bilgiler doğrultusunda.

        Seneye bakalım Renault ve Honda neler yapacak. Red Bull’dan ayrıldığımız için Hibrid sistem büyük bir ihtimalle Mercedes den gelecek diye düşünüyorum ki bunun da faydası olacak.

  3. Zaten anlaşılıyor bahsedilen karmaşık sistemi Mercedesin çok iyi oturttuğu.Bu iki resim de açıkca gözükmüş.

    1. açıkla bakalım nerden anladın. ben resimden merso’nun daha iyi olduğunu anlayamıyorum.

      1. :DD kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar o kadar 😀 bi bakışta anlamış 😀

  4. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    güç özürlü bozuk motor yerine sağlam bi motor tanıtımı yapılsaydı daha iyi olurdu. Kılavuzumuz karga olmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir