Vodafone Formula 1'deki En Çok Görünen Sponsor Oldu

yazar:

kategori:

Son çıkan habere göre Vodafone, en çok görüntülenen sponsor olarak Marlboro’yu geride bıraktı.

İngiliz şirket 2006 sezonunda Ferrari’de sponsor olduğu zaman 4. sıradaydı ancak Mclaren Mercedes anlaşmas ile zirveye çıktı.

Medya takip şirketi Margaux Matrix, Malrboro’nun 2. sıraya gerilediğini ve ilk 10’da başka Mclaren sponsorlarının da olduğunu belirtti.

İlk 10’a giren diğer Ferrari sponsoru 4. sıradaki Shell oldu. Mclaren’in sponsorları Mercedes-Benz, Hugo Boss, Mobil 1  ve yeni gelen Aigo ilk 10’da yer alan diğer isimler.

hamilton_mp423_ya500_790175167.jpg

Renault’un sponsoru Elf ilk 10’dan geriye düşerken yeni isim sponsoru ING 8. sıraya yükselmeyi başardı.

İlk 10’a giren diğer isim ise iki takıma sahip Red Bull oldu.

Bu arada Mclaren Mercedes İspanyol sponsoru Mutua Madrilena ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Mutua Madrilena Alonso’nun Mclaren’den ayrılması ile Mclaren’den ayrılmayı düşünmüştü ama uzun soluklu anlaşma ilk başta fes edilemedi.

Diaro AS’de çıkan habere göre ise taraflar anlaştı ve Mutua Madrilena artık Mclaren’in sponsoru olmayacak. Gazetenin haberine göre İspanyol sponsor Renault ile yıllık 12 milyon dolara 2 senelik anlşama yaptı.


Yorumlar

  1. Bence aynı şey geçerli.Fly Emirates isim sponsoru değil avrupalı bir şirkette değil ama akılda kaldı(Bende!)Ferrariyi eleştirmek için söylemiyorum. Ortaokul yıllarında bir resimin arkaplanını kırmızı yapmıstım ve dusuk not almıstım:)(hala aklımda ben ferrariyi bu yüzden mi sevmiyorum acaba:D).Aracın rengi önplanda oldugu için reklamları dikkatli bakanlar biliyor.Aslında renkler uzmanlık gerektiren şeyler.Siz farketmesenizde beyninize işliyor.

  2. vodafonun ferraride etkili olmamasının nedeni verdiği para ve karşılığında aldığı reklamlardı. ancak mclarenin isim sponsoru ve ferraride malboronun oldugu gibi mclaren aracında en çok yere sahip. önde arkada sağda solda burunda vs her yerde reklamı var. bu da doğal. ferrarideki durumu ile karşılaştırılması bu bakımdan doğru değil. eğer ferrarinin şuanki malboro sponsorluğu ile kıyaslarsanız buna tamam derim ama..

  3. Tabii ki aracın güzelliği vesaire bunlar göreceli kavramlar, herkese göre değişir. Bu yüzden sponsorun görülmesiyle ilgisi olmaz. Hangi araç daha çok ön plandaysa sezon içerisinde onun sponsorları daha çok görülür, daha çok bilinir. Ama tabii ki arkadaşın da dediği gibi renk belirginliği de önemli bir faktör. vodafone renkleri ferrariyle aynı olduğundan ferrarinin aracında çok belirgin değildi.

  4. Düzeltme: Reklamda etkisi olur.
    Arkadaşlar Vodafone Ferrari'deyken belli olmuyodu bile.McLaren renk olayını gercekten iyi çözmüş.Fly Emirates i herkes hatırlar dimi?.Aigo da güzel yer seçmiş japoncası bile aklımda:)

  5. güzel olması nasıl etken olmaz! Olur. Bak Red Bull a.Arkadaşlar Ben Vodafone Ferrari dayken belli olmuyo du bile.Mc Laren renk olayını gercekten iyi çözmüş.Fly Emirates i herkes hatırlar dimi?.Aigo da güzel yer seçmiş japoncası bile aklımda:)

  6. ya arkadaşlar burda arabanın güzel olması bence etken deil performansı etkili oldu mclaren için bu. Ferrari dedinizde benim ilk aklıma gelen kırmızı, beygir, mallboro 😀 ferrari bu konuda takdir etmek lazım shell olsun mallboro olsun uzun süreli sponsor oluyorlar araca Ferrarinin sponsorları arac içinde çok çalışma yapıyor

  7. Hem en güzel araba olması =) hem de geçen sezonki "Hamilton etkisi" önemli rol oynadı..

  8. McLaren sponsorlar konusundada ne kadar karlı ve başarılı bir takım olduğunu bize gösterdi Vodafone Ferrarideyken bile en yüksek 4.sıralardaydı fakat McLarene geçince tavan yaptı doğal olarak :)) ilk 10 4-5 tane McLaren sponsoru var :))

  9. marlboro'nın her yarışta ferrari arabası üzerinde logosu vardı.ama çoğu yarışta çizgi olaraktı.hem akıl var mantık var.sadece üç yarışta ekranlardan düşmeyen herkesin izlediği McLaren'in ana sponsorunu nasıl geçebilir ki

  10. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    arkadaslar reno mutua madrilena anlasması hakkında bılgısı olan varmı dogrumu acaba bu haber

  11. normaldir, en güzel aracın üstündeki sponsorun daha çok görünmesi gayet olağan.

  12. dostum yarışlardaki çizgilerde sayılıyor yoksa o iki yarışla değil ikincilik 10. luk bile alamaz. nedenmi o yarışlarda bile marlborodan fazla vodafone görüntülenmiştir.

  13. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    mutua madrilenanın logosu yeni aracımızda yok ayrıca hanjın logosuda yok:D

  14. vodafone tebrikler yine de en karlı anlaşma ferrarinin marlboro ile yaptığı anlaşmadır takım sadece 3 yarışta marlboro logosunu taşımalarına rağmen dünya kadar para kaldırıyor bu işten valla öle bi sponsoru hiç kaybetmek isteyeceğini düşünmem ferrarinin ve buna rağmen vodafone 17 yarışta gözüküyor marlboro 3 yarışta gözüküyor ancak 2 sırada takdir etmek lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir