Gascoyne, Lotus'un İşleyişinden Heyecan Duyuyor

yazar:

kategori:

T127’nin örtüsünün Londra’da Cuma günü açılmasının ardından Gascoyne, bu sene Formula 1’in en iyi takımı olma hedeflerini gerçekleştirmede iyi durumda olduklarını söyledi.

Gascoyne: “Sağlam, iyi, profesyonel bir araç, 3-4 sene eski değil, bir 2010 aracı üretmek istediğimizi her zaman söyledik. Güncel olan, mevcut takımların çok gerisinde kalmadan”

“Bekleyip görmemiz gerek ama bunu başaracağız. Ardından geri kalanını yapacak bir kaç adam olacak. 12 Eylül’de girişi aldığımızdan bu yana modern bir F1 aracı bundan yana iyi şekilde yapılamazdı”

Gascoyne, yeni aracın kısa sürede hazırlanmasının gerçekten uzak bir şey olduğunu hissettiğini de kabul etti.

Gascoyne: “İnsanlar hep bana şunu söyledi, ‘gurur duyuyor musun?’ Sanırım şu anda biraz savaş sonrası bir yorgunluk hissi var”

“Gerçek şu ki bunu başarabildik, yapabileceğinizi her zaman düşünürsünüz ama gizli tehlikelerin her zaman farkındasınızdır. Başardığınızda, yaptığınızda harika olur.”

Gascoyne, bu sene Jarno Trulli ile çalışmaktanbüyük heyecan duyacağını ekledi. İkili daha önce Renault, Jordan ve Toyota birlikteydiler.

Gascoyne: “Birlikte kişisel olarak iyi anlaştığımızı düşünüyorum. Kariyerim boyunca gördüğüm şey, çalıştıklarım arasında tek turda Jarno’nun en etkileyici ve en hızlı adam olması.”

“Panik yapmaz. Programı üzerindne gider ve bazen yaptıklarından endişe edersiniz ama bir Cumartesi saat 15:00 olduğunda bir tur derecesi elde eder ve yapılabilecek en iyi derece odur. Dürüst olmak gerekirse listede her zaman 1 numaraydı. Bu benim görüşüm olduğu kadar Fernandes’in de düşüncesi”

Bununla birlikte Gascoyne, CFD’nin araç tasarımında büyük rol oynadığını ama sadece başlı başına bu sistemle tasarımın yapılmasını doğru bulmuyor.


Yorumlar

  1. "Bununla birlikte Gascoyne, CFD'nin araç tasarımında büyük rol oynadığını ama sadece başlı başına bu sistemle tasarımın yapılmasını doğru bulmuyor."

    'Doktoramı CFD üzerine yapmıştım' diyerekten aynı şeyi F1 Racing'de de aktarmıştı. Lotus için Mike Gascoyne'un tecrübeleri çok kritik olsa gerek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir