Eski Teknik Patron Anderson: Honda Hiç Umut Vermiyor

yazar:

kategori:

Eski F1 teknik patronu Gary Anderson, Honda’dan ümidini kesti.

2008 yılından sonra bu yıl Formula 1’e motor tedarikçisi olarak dönen Honda, McLaren ile şuana kadar herhangi bir başarı elde edemedi.

İki dünya şampiyonu ile yarışan McLaren geride bıraktığımız 14 yarışta 17 puan alabildi ve şampiyonada Manor’un önünde 9. sırada.

Eski Jordan ve Jaguar teknik patronu Gary Anderson “Honda şuana kadar herhangi bir ilerleme kaydetmedi ve herhangi bir ışık görmüyorum”

“Geliştiklerine dair hiçbir işaret yok. Aksine herşey daha kötüye gidiyor, fark daha da açılıyor” dedi.

 


Yorumlar

“Eski Teknik Patron Anderson: Honda Hiç Umut Vermiyor” için 14 yanıt

  1. Teknik patron dedikleri herif bütün olayın içinde yani ? Honda ile beraber motoru geliştiriyor yani bu kadar kesin konuştuğuna göre 😀 Yorumlarda ayrı bir komedi zaten.

  2. Arkadaşım dizel motorla F1 motorunun farkını ben de biliyorum. Sadece örnek gösterdim siz işi kıyasa dönüştürdünüz. Honda önceden de kotu girmişti yine toparladı. Hondanın hata yaptığını ben de kabul ediyorum. Ama siz bu hatayı hiç düzeltemeyecekmiş gibi tutum sergiliyorsunuz. Neyse benim hepinize saygım var. Burada s.dik yarıştıracak halim yok. Sanıyorum hepiniz takımın iyi olmasını ister. Gerisi boş. Benim kanaatim Honda bu durumu öyle ya da böyle toparlayacak. Kaçıp gideceğini de hiç sanmam.

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      cici çocuk, Froster arkadaşımız cevabını vermiş zaten. Teknik Patron’un yorumunu görmeyip, klavye başından sallayan senin komik mesajlarına mı inanalım 😀

  3. Biri şuna motor dondurma kurallarından bahsetsin.

    ( Zamanında honda jordan takımına motor vermeyi David Richards’ın da çabalarıyla bırakıp sadece BAR takımına vermesinden gelen bir sıkıntısı var galiba. )

  4. Burada teknik adamin yorumu tu kaka oluyorda 1 tek kere o motora dokunmamislar uzman oluyor.
    Pes.

  5. CaptainKiller kardeşim F1 çok değişkendir. Bu laflarını hatırlatırım sana. Honda işi hafife aldı evet ama hafife alınacak bir firma değil Honda. Dizel motorlar da da bir motor üretemedi dediler. En güçlü motoru yapıverdi adamlar. Her zaman söylüyorum. Sorun Honda da değil F1 in gelişime izin vermeyen yapısında. Evet adamlar bir hata yaptılar ama düzeltmeleri için fırsatları yok. Sıkışıp kalıyorlar. Olan Firmanın itibarına oluyor. Halbuki bütün itibarsızlık F1 yönetiminde.

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      eheheh şakacı çocuk, gelişimde sınır olmasa honda uçar yaw adamlar uçaktan bile daha iyisini yaparlar hondaya güveniyoruk 😀

      1. Ben sana daha ne diyeyim. Ne kadar F1 bildiğin belli. Basit düşünüyorsun.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          F1 yönetimine laf atmışsınız ve Honda yı sütten çıkmış ak kaşık ilan etmişsiniz. Kurallar belli eğer kendine güvenmiyorsan bu kadar erken girmezsin ama Honda kendine çok güvendi ve normalde 2016 ve ya 2017 de girmesi gerekirken işi küçümsedi ve rezil oldu. Dediğim gibi kuralları biliyordu Honda sezon içinde belli başlı değişiklikler yapıyorsunuz. Bunu bile bile spora girer ve bu kadar rezil bir performans gösterirseniz millet sizle dalga geçer. Dizel motorlarla F1 hybrid motorlarının ne alakası var? Bildiğim kadarıyla Honda 1.6 ve 2.2 motor üretiyor(yanlış biliyor olabilirim) bu motorlarla F1 motorları bir mi? Bu mudur F1 bilgisi? Bu mudur millete basit düşünüyorsun deyip de makro düşünmek?

          1. Ona bakarsan Ferrari 1.6 motorlu arac uretmiyor ama ona ragmen adamlar mercedesten sonraki en hizli arabaya sahip. Hak veriyorum sana.

    2. Evet motor gelişim kısıtlaması var. Formula 1’in yapısı gelişime engel. Ancak geçen sene tüm takımlar motorlarını dondurmuş iken Honda elinde sınırsız gelişim ve test yapma imkanına sahipti. Bunun ne kadar da büyük bir avantaj olduğunu konuşuyordu herkes. Yine de en kötü motoru ürettiler. Bu kabul edilebilir gibi değil.

    3. En güçlü motor derken.500 HP V12’mi +400 HP v8 mi? 381 hp 6 silindir mi?240 hp 2.0 litre mi? yoksa 1.6 litre 160 hp olanı mı kastediyorsun?Onu Renoda üretti.Üstelik 30 nm fazla torku var.
      Honda madara olmuştur.2016 sonuna kadar bir bahane bulup kaçarlar diyorum.
      Bir kere olan gene olur.Japon atasözü müydü?

  6. Gelişme görmedik, her şey daha kötüye gidiyor diyen bir insanın laflarına aldırış etmemek gerekiyor. Sezon başında fark 5 sn idi 5. Şu an orta grupla mücadele eder hale geldi. Macaristan’da 5.oldu bu takım. İster şans diyin ne derseniz diyin. Sorunlar çözülürse eğer ben inanıyorum önlere dönecek bu takım.

  7. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    mansell’in reklam kokan şişirme yorumlarından sonra, f1’in ünlü teknik analizcilerinden birisinin gerçekçi yorumunu görmek iyi oldu. Sadece anderson değil onun gibi önde gelen tüm teknik otoriteler umudu kesti, hatta honda’nın kendisinin umudu yok. Son günlerde mansell’in öncülüğünde şişirme açıklamalar görüyorduk, gerçekçiliğe dönmek herkes için daha iyi.

    Seneye Manor’un gerisinde kalmalarını bekliyorum, mclaren en kötü araç olmayacaksa bunu f1’e yeni giren haas’a borçlu olacaklar. Redbull ve toro rosso ferrari motoru alırlarsa ilk 12 mücadelesi bile mucize.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir