Barrichello Daha Fazla Performans için Ayarlara Odaklanacak

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot dün çoğu ıslak pistte olmak üzere toplamda 120 tur atmıştı. Programı tamamlayan Barrichello bu noktadan sonra aracın hızı ile ilgilendiklerini söyledi.

“Kuru pistte ayarlar konusunda tecrübe edinmemiz gerekiyor çünkü dayanıklılığı yakaladık. Şimdi performansa ihtiyacımız var.”

Henüz performans üzerine odaklanmamış olsalar da Barrichello araçta attığı ilk turlarda ede ettikleri hıza şaşırdıklarını söyledi.

“Yağmur olacağını biliyorduk ama kuru pistte tur atarken yakıt seviyesini düşürmedik. Doğruyu söylemek gerekirse depo doluyken sabah attığım turlarda elde ettiğim zamanlardan oldukça memnunum.”

Barrichello’nun dün yaşadığı tek sorun spin atarak kerbe çarpması ve kırmızı bayraklara neden olmasıydı.

“Çok fazla yağmur vardı ve lastikler tamamen aşınmıştı. Bu yüzden de spin attım. Dün birkaç debriyaj sorunu yaşadık ve yarım bir spin attığımda kerbe yakalandım.”


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    Güzel bir açıklama, hatta sen yazınca aklıma geldi, neydi o öle ya pitstop stratejisini değiştirip (bence) bilinçli olarak geriye itildi. Bir de ben 98'den böle start hatalarını pek hatırlamıyorum ama yaşlandı tabi 🙂 bu seneye bakmak fikrine de katılıyorum.

  2. Araçların start kurulumlarını mühendisler yapıyor. İsteseler hassas dengelerle oynayıp pilota problem çıkarabilirler. Rubensin yaşadığı start problemlerinin nedeni aracın stop etmemek için bir sistemin otomatikmen devreye girmesiydi. Elbette kuşku duyulabilir. Mesela İspanyada galibiyet Rubensin elinden alındı resmen. Singapurda pitte araç stop etti. Kalkış problemlerinden de kuşku duymamak elde değil. Adamı bildim bileli türlü türlü sorunlarla mücadele ediyor. Kariyerinin büyük bölümünüde Ross Brawnın ikinci pilotu olarak geçirdi.

    Bakalım Williamsda da ilginç sorunlar yaşayacakmı. Testlerde yaşanan sorun hidrolik sızıntısı nedeniyle debriyajın bu sıvıyla kaplanmasıydı. Rubensle bir alakası yok yani.

  3. Kadir YILMAZ avatarı

    Ya arkadaşlar, bende komplo teorilerini sevmem, umarım Button taraftarlarını da kırmam ama sormadan edemiyorum, tüm problemlerin Rubens i bulması mümkün mü?
    Rubensin bu sene kırık kanatla bile her yarış tırmanmak zorunda kaldığına ve tırmandığına da şahit olduk. Büyük saygı duyduğum Ross lider pilotunu daha ilk yarışlarda desteklemekten geri kalmadı gibime geliyor.
    Ama dediğim gibi bu sadece aklımı kurcalayan bir durum!

  4. Ali işgillenmekte haklısın, kimse artık 'temiz' yarışmıyor. Yalnız atladığın birşey var. Çift taraflı telemetri yasak ve bu yasağı kontrol edebilmek için FIA ECU'yu standartlaştırdı. SECU olduğu halde garajdan araca müdahale edebilmek mümkün değil.

  5. benim hatirladigim 3 defa boyle oldu startta… artik hangisi veya hangileri rubens'in hatasi, hangisi takimin dalavereleridir bilemem.

  6. katafalk sen eminmisin debriyaj sorunu yaşadığına.onun kendi hatası değilde ross brawn ın gözünde 1 nolu pilotun şampiyonluğunu berbat etmemek iiçin rubensin aracına elektronik veri gönderiyolar bi nevi kumandadan.ben bu işte olduğum için neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.izlediysen gp story belgesel proğramlarının birinde renault 2004 f1 aracının motorunu garajda ingiliz marşı çaldırdılar.sesi çıkaran motor aynı mızıka gibi ses çıkarıyordu.dolayısıyla tv kumandası gibi herşeyi kontrol altında tutarsın bu kadar basit.sonrada bilmeyen yada gerçekleri görmeyen insanlar gerçek pilotları görmezden geliyor.debriyaj sorunuymuş hepsi palavra.

  7. Rubens takım için bir cavher olacak.Tecrübesi ve bilgisiyle takımı sırtlayacak olan isim.Tabi diğer çaylağıda yabana atmamak gerek.Hülkenberg de kendini göstermek için sonuçta hızlı olmaya çalışacak.Herşeye rağmen Rubens takımın yapılanmasında baş rol oyuncusu.

  8. rubens gibi debriyajla bu kadar sorunu olan baska bir pilot var mi acaba :p

    hic unutmam 2006 kanada gp'sinde sanirsam son turda veya son birkac turda da olabilir ama son tur diye hatirliyorum ben, l'epingle virajinda kimi'nin debriyaj sorunu yuzunden schumi ile pozisyonlari degistirmislerdi.

    2009 sezonunda da zaten malum; avustralya, turkiye ve belcika'da rubens yine debriyaj sorunu yasamisti. bu benim hatirladiklarim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir