Hirvonen Lider, Raikkonen Çok Geriye Düştü

yazar:

kategori:

Citroen pilotu Sebastien Loeb ise farkı azalttı ve Hirvonen’i dört saniye geriden takip ediyor. Hirvonen bugün dokuzuncu etabı kazanarak farkı dört saniye arttırmıştı ama sonraki üç etapta Loeb en hızlı zamanı edince arada fark on saniyeden dört saniyeye düştü.

Dani Sordo liderlerle irtibatı kaybetti ve onların yaklaşık 35 saniye gerisinde üçüncü sırada mücadeleye devam ediyor. Onu Ford pilotu Jari-Matti Latvalatakip ediyor.

Kimi Raikkonen ise bugün bir kez daha bir kar birikintiside zaman kaybederek ilk 40’ın dışında kaldı.

Raikkonen, “İlk etap oldukça zorluydu ve yol notlarımız iyi değildi. Sonraki etapta ise son keskin viraja kadar oldukça iyi gidiyorduk. Motora hızını kaybettirdim ve kar birikintisine doğru kaydım. Öyle olmasaydı iyi bir zaman elde edebilirdim.”

Pos  Driver              Car        Time/Gap
1. Mikko Hirvonen Ford 1h41m15.4s
2. Sebastien Loeb Citroen + 4.2s
3. Dani Sordo Citroen + 35.9s
4. Jari-Matti Latvala Ford + 57.1s
5. Sebastien Ogier Citroen + 1m59.5s
6. Henning Solberg Ford + 2m57.9s
7. Mads Ostberg Subaru + 4m34.5s
8. Matthew Wilson Ford + 4m43.2s
9. P-G Andersson Skoda + 6m50.0s
10. Andreas Mikkelsen Ford + 7m48.8s

 

 

 


Yorumlar

  1. Rezil olduğunu hiç sanmıyorum.Bnde f1 de yarışmasını isterdim ama wrc de daha önünde birçok yarış var o yüzden bence rezil olduğunu söylemek için daha erken.

  2. 1. olsun demiyorum tabiiki.Olamazda zaten en azından ilk 15 içine girebilirdi.Çünkü Otomobili ilk 5 e bile girebilecek bir otomobil.Şimdi soruyorum en yetenekli f1 pilotlarından biri olarak F1 de olup ön sıralarda yarışmak mı wrc ye gidip böyle rezil olmak mı daha akıllıca? Bence çok büyük bir hata yaptı geri dönecektir elbet F1 e.

  3. Haklısın feel_it61 Kimi ayıp etti insan çıktığı ilk şampiyona yarışında 35. olur mu ki daha yarış bile bitmedi.Biraaz gerçekçi olun ya insan 2. kez kullandığı bir aracı ne kadar iyi sürebilir ki.Bnce Kimi çok iyi olmasada iyi gidiyor.Kaza yapması çok normal çünkü daha tecrübesi yok.Ham daha pişmedi.Go KIMI Go !…

  4. Daha ilk yarışında 1. olmasını mı bekliyordunuz, anlamadım ki?

  5. Genel klasman 34. sü oldu:)

  6. fark 20 sn oldu.

  7. ben kiminin hızından şüphe etmedim, fakat her gün bir kaza gerçekten pek iyi bir sonuç değil, şimdi kara saplanıyor, toprak parkurlarda yumuşak kar yerine bildiğin arabayı ortadan yaracak ağaçlar olacak, vurdun, yarışın mahvoldu demektir… daha dikkatli olması gerek

  8. Ben Loeb ile çekişir diye bir şey demedim.Söylediğimden nasıl böyle bir sonuç çıkardın onuda anlamış değilim.Malcolm Wilson'ın(Ford takım başkanı) sözleri 'Kiminin geçen yıl Finlqndiya daki hızı ben dahil bir çok insanı şaşırttı.Bu performans karşısında çok etkilendim ancak S2000 sınıflı bir otomobilden WRC otomobiline geçmek büyük bir adımdır ve biraz alışma süreci gerektirir.'
    'En çok zorlanacağı konu yaarış esnasında uyması gereken hız notlarını çıkarma olacaktır.Bu konuda uzmanlaşması için epey pratik yapması gerekiyor ve 2010 yılında bir ralliyi kazanmasını beklemiyorum.Asfalt üzerinde nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyorum.Çünkü asfalt yarışlarının hemen hemen hepsi sezonun 2. yarısında ve bu zamana kadar da birçok yarış mesafesi kat etmiş olacak.'(F1 Racing Şubat sayısı)
    Hemen hemen aynı şeyleri dün Oliver Quesnel da söyedi.Ben bunlardan farklı bir şey söylemedim

  9. etapları genelde 10. sıra civarında bitiriyor ki bu iyi bir sonuç. son etapta şimdilik 6. sırada.

  10. Doğru diyorsun sezon sonuna doğru Loeb le çekişir seneye Loeb ü geçer:))))

  11. Aşağıdaki yorumları okuyan Kimi'yi 2-3 yıldır WRC de yarışıyor da bu işi beceremiyor sanacak.Ya adamın ilk senesi,arabaya ve notlara alışması lazım.Kazalara karışması kötü ancak tecrübesi arttıkça kazalara karışma olasılığı da kendiliğinden azalacak.Sezonun 2. yarısına kadar kendini geliştirebilir ve iyi sonuçlar almaya başlayabilir 🙂

  12. ben bu kadar kötü beklemiyordum.açıkçası çok şaşırdım.bu da demek oluyor ki kendi serinde efsane olsan bile başka seride bu çağda başarılı olman zor.
    mika-ralf…….dtm hayal kırıklıkları
    schumi……….motosiklet
    rossi-loeb……f1 denemeleri/loeb lemans
    kimi/kubica…..wrc/ralli
    jordan……….baseball(ek olarak)

    aklıma gelenler bunlar şimdilik.şaşırdım,üzüldüm(bize 3 sene boyunca iyi kötü başarılar tattırmış,mclarendeyken daha iyi olan bir pilottu) bu kadar beklemiyordum.hatta 1 puan alır demiştim.yanlış yaptın kimi.mercedes e gitsen schumi,mclaren e gitsen lewis le takım arkadaşı olabilrdin.belki button çok sıradan bir takıma giderdi.bir gün aynaya bakınca umarım ben ne yaptım demessin.

  13. kazalar, kara saplanmalar… kimi yeni oyuncağının tadını çıkatıyor.

  14. yapamıyosun kımı WRC de olmuyo ıste zorlama.

  15. fernando ulas avatarı

    şaşırmadım :))))

  16. kimi f1 sezonunun başlamasına hala var.yada git hevesini al 2011 de gel.

  17. Yani öyle büyük bir başarı beklemiyordum ama, bu kadar kötü olacağını da tahmin etmemiştim. Önce kaza yapmadan etap bitirmeyi öğrenmesi lazım. 10-15 saniye yavaş kalsan da kimse birşey demez ancak her yarış kaza yapmak hiçbir motorspor dalında hoş karşılanmaz.

  18. umarim basarisiz olursun kimi 😀

    ya ne isin var karda, toprakta… senin oyun alanin asfalt pist 😉

  19. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    gel F1'e seni sevenlere geri dön gerçi biz her zaman yanındayız ama F1'de şahanesin sen yaa

  20. bakalım belki ileride hızlanır ama umarım fazla başarılı olmazda tekrar döner F1 e bi sen eksiksin F1 de kimi sende gel

  21. :))) Ya böyle rezil olursun orada Loeb varken Hirvonen varken ne işin var senin orada herkes bildiği işi yapsın.:)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir