McLaren, Honda’nın Hibrit Sisteminde Gelişim İstiyor

yazar:

kategori:

Eric Boullier, Honda’nın henüz gelişmemiş olan hibrit sistemi yüzünden bazı yarışlarda tur başına 2 sn kaybettiklerini ve bu konuda gelişme kaydedilmesini istediklerini söyledi.

Formula 1’e McLaren’in motor tedarikçisi olarak dönen Honda, turbo V6 motorlar döneminde özellikle hibrit sistemden performans alma konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Boullier “Honda yanlış bir şey yapmadı. Bu durum F1’e girmeye bir kaç sene önce karar vermelerinden ve sıfırdan başlamalarından kaynaklandı.”

“Diğer 3 üretici iyi bir paket hazırlamak için 3 seneden daha fazlasına sahipti.”

“Geçen sene Renault ve Ferrari’nin zorlandığını gördük ve bu sene Renault hala zorlanıyor.”

“En çok sıkıntı yaşadığımız bölüm hibrit. Honda’nın projesi henüz olgunlaşmış değil.”

“Ancak üzerinde çalışıyorlar ve Honda’nın bu durumu idare edebileceği kaynakları var. Bir çok şey yapabilirler bu yüzden bunu başaramamamız için bir neden yok.”

Gelişme gösterebilirler. Bu sene hibrit sistemdeki sorunla saliseler değil, bazı pistlerde neredeyse bir kaç saniye kaybediyoruz. Bu yüzden öndekilerle farkı hesaplayabilirsiniz.”

“Nerede gelişmemiz gerektiğini, motorun farklı bölümlerindeki ve şasideki hedefleri biliyoruz.”

“Honda’nın gelişeceğini söylemeyeceğim. Gelişmelerini umuyorum ancak dediğim gibi bunun üstesinden gelebileceklerini düşünüyorum.” dedi.

Honda gelecek sene motor gelişiminde rakipleri ile aynı haklara sahip olacak. Boullier “Asla yeterli değil ancak yine de iyi bir adım.”

“Gelecek sene aynı pozisyonda olmak istemediğim için her şeyi düzgün yapmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“McLaren, Honda’nın Hibrit Sisteminde Gelişim İstiyor” için bir yanıt

  1. Muammer UYAR avatarı

    Son açıklamalar Mclaren cephesinin Honda dan umudu kestiğini gösteriyor.Ama umarım bu son açıklamaları Honda nın üzerindeki eleştiri oklarını uzaklaştırıp üzerlerindeki baskıyı azaltmak için yapıyorlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir