Red Bull “Motor Bulursak 2016 Aracını Yetiştirebiliriz”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, 2016 için hangi motorları kullanacakları belli olursa zamanında hazırlanabileceklerini söyledi.

Red Bull takımlarının Formula 1’deki geleceği belirsizliğini koruyor. Mercedes ile anlaşamayan Red Bull için tek seçenek Ferrari gibi görünüyor ancak o anlaşma da Ferrari’nin fabrika takımına verdiği güçte motor vermesine bağlı.

Aynı güçte motor alamaması halinde Red Bull, Formula 1’den her iki takımıyla birlikte ayrılabilir.

Horner “Sonuç olarak kararı verecek kişi Dietrich Mateschitz. Bununla birlikte hangi motoru kullanacağımızı öğrendikten sonra onu çalıştırmak benim işim. Ancak şu anda ne kullanacağımızı hala bilmiyoruz.”

“Şu ana kadar diğer takımların bize göre avantajlı oldukları açık. Ancak Red Bull’un kalitesi çok yüksek ve bu durumla baş edebiliriz.”

“Herkes üst seviye motive olmuş durumda ve tekrar kazanmak istiyoruz. Ancak aynı zamanda 1.5 senedir gösterdiğimiz performansla devam etmek istemiyoruz.”

“Artık ekim ayındayız. Milton Keynes’teki mühendislerimiz çoktan seneye odaklandılar. RB12 aracında ne olduğunu bilmeleri gerekiyor.”

“Ne zaman çözüm bulmak istiyorum? 2 hafta önce olmalıydı! Adrian bana ‘Christian kısa sürede cevap almamız lazım. Aracın ön ve arka tarafında ne olduğunu biliyorum. Ancak arasında ne olacağını da bilmemiz gerekiyor.’ dedi.”

“Sadece motorun sorun olmadığını unutmamalıyız. Soğutmayı da düşünmeliyiz. Bunun aynı zamanda vites kutusu ve arka tarafın tasarımı gibi sidepodların tasarımında da etkisi var.” dedi.

Peki ya Red Bull Formula 1’den ayrılırsa F1 takımı çalışanlarına ne olacak?

Horner “Grand prix yarışlarında devam edemeyeceğimiz bir durumla karşı karşıya kalırsak tabi ki alternatif aktivitelere bakacağız.”

“Milton Keynes’te çok sayıda çok yetenekli çalışanımız var. Onların yeteneklerini başka yerlerde kullanacağımız bir yol bulmalıyız. Tabi ki çalışanlarım geleceklerinden endişe duyuyor.”

“Ancak onlara sürekli olarak ‘Lütfen çalışmaya devam edin ve kontrolünüz dışında olan şeylerden endişe duymayın.’ diyorum.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir