Alonso McLaren-Honda’yı Bırakıyor mu?

yazar:

kategori:

David Coulthard’a göre Fernando Alonso sezon sonunda McLaren Honda’yı bırakabilir.

İspanyol pilot yıl boyunca sabırla beklemesine karşın rakiplerine düzlüklerde geçilmesinin ardından ‘GP2 motoru’ demiş ve Honda’yı eleştirmişti.

Marca’ya konuşan Coulthard, Alonso’nun ayrılmayı düşünüp düşünmediği sorusuna “Bilmiyorum. Ama bunun gerçekleşebileceğini düşünüyorum” cevabını verdi.

Coulthard “Umarım olmaz. O büyük bir şampiyon ve sahip olduğundan daha fazla şampiyonluk yaşamayı hak ediyor”

“Honda’nın gelişmesi zaman alacak ki bu Fernando ve Jenson için iyi değil. Veya F1 için. Elbette Honda kış boyunca gelişim kaydederse işler değişebilir. Eğer bu olmazsa Fernando 15. sıra için mücadele etmek istemeyecektir” dedi.

Peki Alonso, Le Mans rüyasını gerçekleştirmeyi mi seçecek?

Coulthard “Bu bir seçenek ama bunu hayal etmek zor. Pazarlama açısından bakıldığında bir sürücü yıl boyunca yarışmak istemezse bu Honda için iyi bir mesaj olmaz” dedi.


Yorumlar

“Alonso McLaren-Honda’yı Bırakıyor mu?” için 13 yanıt

  1. ”Alonso son kumarını oynadı, bunun tutup tutmayacağını zaman gösterecek.Sabırlı olması lazım, başka bir seçeneğide yok zaten.Mclaren büyük takımdır, önlere dönecekler mutlaka.Ancak Alonso’nun bu sene ile beraber performansında düşmeler başlayacaktır yaş itibariyle.Dominant bir araba alamaz ise şampiyonluk zor ihtimal.”

    rai ile karıştırdın sanırım

    yada avunma durumu ee doğaldır..

  2. Alonso Ferrari motoru kullanan Red Bull’a gidip seneye birde şampiyon oluyormuş senaryo da iyi ama 😀

  3. Alonso gideceği takımı kendisi seçme konusunda ayrıcalıklı bir pilot. Yaparsa böyle bir şey vardır bir bildiği.

  4. Redbull ayrılırsa 3. Araç seçeneği gündeme gelebilir. Bu durumda Mercedes 3. Koltuğu Alonsoya verir mi dersiniz? Verdi diyelim işte o zaman güzel bir 2016 sezonu izleriz 🙂 hatta Ferraride 3. Koltuğa Hulk’u alsa :))

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ve Ferrari de atılım yaparsa o sezon F1 tarihine geçer.

  5. Mercedes’e geçmeyecekse bir yere gitmesin.

  6. Alonso son kumarını oynadı, bunun tutup tutmayacağını zaman gösterecek.Sabırlı olması lazım, başka bir seçeneğide yok zaten.Mclaren büyük takımdır, önlere dönecekler mutlaka.Ancak Alonso’nun bu sene ile beraber performansında düşmeler başlayacaktır yaş itibariyle.Dominant bir araba alamaz ise şampiyonluk zor ihtimal.

    1. Bir pilotun en verimli ve en iyi performansını gösterebileceği yaşlar bu yaşlardır. Raikkonen için de, Button için de, Fernando için de durum böyle. Üçü de 3-4 yıl boyunca taş gibi sürebilir araçlarını.

  7. Kapi gibi sözleşmesi var, bir yere gidemez 3 sene…

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      hayırdır sözleşmenin içeriğini mi biliyorsun, alo mutlaka performans maddesi koydurmuştur. Çünkü adama muhtaç olarak gittiler alo ‘da istediğini yaptırdı.

  8. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Diyelim ki Alonso Mclaren-Honda’dan ayrıldı peki hangi takıma gidecek. Yada gideceği takım ona istediği arabayı verebilecek mi…!!!

  9. Şimdilik böyle bir şey olacağını sanmam,alo en azında önümüzdeki sezona kadar kalır ama o zamanda durum şimdiki gibi olursa ayrılma düşünceleri haklı olarak başlar tabi.

    1. Sabırlı olmayı öğrenmesi gerekiyor Alonsonun.
      Her pilot gittiği takımda hemen başarıya ulaşamaz bunun en büyük örneği Mercedes takımıdır 3 sene debelenmeden sonra düzlüğe çıkabildiler ki alt yapısı Brawn-GP olan bir takımdı yani yeni gelen takım değildi.

      Dolayısı ile takım takım dolaşmak yerine az sabır gösterip iyi değerlendirme yapıp ona göre kariyerini çizmesi gerekiyor.

      Yoksa o takımdan bu takıma geçme konusunda emekliliği alıcak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir