Genç Kadın Pilot F1 Zaferi Hedefliyor

yazar:

kategori:

8 yaşından beri karting yapan Alice Powell, aynı zamanda Hamilton ve Raikkonen’e yardım etmiş olan İngiltere Renault takımının dikkatini çekti. 2009’da Formula Renault Şampiyonası’nın en genç pilotu oldu.

Alice The Times gazetesine yaptığı açıklamada “Ben de erkekler gibi bir insanım. İki kolum ve iki ayağım var ve onları geçememek için hiçbir nedenim yok. Eğer bir kız pistte iyi işler çıkarırsa daha fazla kadın izleyici spora ilgi duyacaktır. Hiç kadın pilot modeli yok ve aileler bu sporu kızları için tehlikeli buluyorlar.” dedi.

Her genç pilot gibi onun ailesi de gurur ve endişe duygularını karışık bir şekilde yaşıyor. “İtiraf etmeliyim ki annem benim için endişeli. Bir keresinde arabayla gitmiştim…Çok iyiydi. Eğer kaza yapacağınıza dair korkuya kapılırsanız kesinlikle yanlış kariyer içerisinde olursunuz. Çünkü böyle hissederseniz aynı noktada kaza yaparsınız.”

Alice yarışlar için kesinlikle iyi hazırlanıyor ve şimdiden bir internet sitesi var. Ulusal medya da onu diğer pilotları kıskandıracak kadar yakından takip ediyor.


Yorumlar

  1. Efsane değil gerçek. 🙂 Efsanenin büyüğü küçüğü olsa ne olur. Onları göremeyenlere efsane gelebilir ama ben gördüm gayet gerçektiler. 😀 Hemide gerçek ötesinde insanlardı.

  2. Görünüşe göre önce kilo vermesi gerekecek :):):)

  3. Pembe kask degisik bir renk olur F1 de 🙂

  4. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    91den beri arkadaşım jet man denilen "ne idüğü belirsiz" olan kişiden ancak böyle bir açıklama beklenir
    kısacası gene buna Schumi yuolu göründü gel jet man götüreyim seni Schumi abinin yanına… :)))

  5. jetman, saydığın efsanelerin başına asıl efsaneyi yazmamışsın!

  6. bayan f1 pilotu f1 için çok iyi olur bayan izleyicileride çekebilir.ve seyirdde zevkli olur.bunu başaran hatta pun alan hatta yarış kazanan ilk f1 bayan pilouda gerçekten senna prost gibi tarihe geçer.

  7. alice in wonderland!

  8. neden olmasın ki?geçmişteki kadın f1 pilotlarının şanssızlığına uğramazsa belki başarılı da olur.tabi yaşı çok genç şu an ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir