Hamilton Vettel’le Galibiyetleri Eşitledi

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton Rusya GP’sini ilk sırada bitirerek kariyerinin 42. yarışını kazandı ve galibiyetler sıralamasında Sebastian Vettel ile eşit sayıya ulaştı.

Vettel Singapur’da kazanarak Ayrton Senna’nın 41 galibiyet rekorunu geçen ilk isim olmuştu. Hamilton ise Japonya ve Rusya’daki galibiyetleri ile Vettel’in 42 galibiyet sayısına ulaştı.

İkilinin önünde 51 galibiyetle Alain Prost bulunuyor ve listenin başında ise 91 galibiyetle ulaşılmaz görünen Michael Schumacher yer alıyor.

CRCbNlTUkAAtW3M.png large


Yorumlar

“Hamilton Vettel’le Galibiyetleri Eşitledi” için 14 yanıt

  1. Schumi’nin rekorunu daha yarılayamadılar bile 🙂

  2. 40 yaşına kadar yarışıp her yıl 5er galibiyet alsınlar belki geçerler schumiyi.. şaka bi yana ikisi de prostu ordan indirirler..

  3. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Haminin schumiyi yakalaması zor 31 yaşında diyebiliriz çünkü. Seb 28 inde ama onunda en az 3 sene domine eden arabası olması lazım; yani 37 kadar gitse iki pilot hami senede ortalama 8 yarış kazanması lazım bu çok zor seb için ortalama 5 buçuk falan lazım daha ihtimal gibi ama ikisi içinde ütopik. Schumacher de artık ne yapmışsa öyle başka seviyelerde istatistikleri tıpkı kendi gibi ☺

    1. bu işler belli olmaz. 2000-2004 arası Schumi 47-48 yarış kazanmış. Ferrari tabi çok dominant. 2000 yılında Schumi şu an Lewis’in olduğu yaştaydı. 2006’da da 7-8 galibiyeti vardı yanlış hatırlamıyorsam. yani Scuhimi’nin yarış galibiyetlerinin 3’te 2’si Lewis’in yaşından sonra kazanılmış. Mercedes 3-4 sezon daha böyle baskın olursa rekor kırılabilir. bu dediklerim Sebastian içinde geçerli. hem şampiyonluk hem de yarış kazanma rekorları el değişebilir.

  4. Onur Gentas avatarı

    Schumi’nin rekoru zor kirilir. Kirilmasinda zaten, onu hep orada gorelim.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Aynen öyle

  5. Senna’yı geçtiler de ne oldu? Prost ve schumi’yi geçseler ne olacak herşey istatistik mi?
    Mevcut f1 pilotlarından hangisi bu 3 efsanedendaha iyi?

  6. Hamilton 60’lara ulaşır. Vettel, 50’lerde de kalabilir, Schumi’nin rekorlarını da kırabilir. Bu tamamen Ferrari’ye bağlı. Gerçi 50’lerde kalsa n’olur. F1’e girip çıkan pilotların %90’ı podyum’a çıkamadan F1’den ayrılıyor. Vettel, mevcut istatistikleriyle bile F1’den ayrılsa bu, onun için fazlasıyla yeterli olur. Adam Senna’yı geride bıraktı. Bundan daha öte bir şey olabilir mi ?

  7. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Schumacher’in sayısının yakalanması imkansız. 2 pilotunda 50 galibiyet daha alması gerekiyor ki bana göre imkansız. Prost’u ise geçecektir hem Hamilton hem de Vettel.

  8. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Vettel bugüne kadar imkânsız denen her şeyi başarmıştır.Bu rekoru elde edip bunu da başaracaktır buna inancımız tam.

  9. Bekle Prost geliyoruz

  10. schumi yi yakalamak imkansız heralde kim olursa olsun

  11. Muhtemelen bu aracın hızı bu kadar etkin olmasada önümüzdeki senede sürecektir.50 li rakamları görebilir bu dominasyon tamamen sona erene kadar.

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Adamsın Sebastian Vettel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir