Resmi: Pirelli 3 Yıl Daha Formula 1’in Tek Lastik Tedarikçisi Olacak

Pirelli, Formula 1 ile olan sözleşmesini 2019 yılına kadar uzattığını açıkladı.

2010 yılında Formula 1’e giren Pirelli’nin 2017 yılında Formula 1 ile olan sözleşmesi bitiyordu ve lastik tedarikçiliği için Michelin’de başvurmuştu.

Uzun süren görüşmelerin ardından FIA Pirelli’yi seçti ve İtalyan takım 2017 yılında biten sözleşmesini 2019 yılına kadar uzattı.

Bernie Ecclestone ve Pirelli patronu Marco Tronchetti Provera, birlikte Sky Sport’a verdikleri demeçte sözleşmeyi uzattıklarını doğruladılar.

Pirelli’den Marco Tronchetti Provera “Yeni sözleşme 2017 ve 2019 yıllarını kapsıyor. Lastiğin genişliğini arttırmak için bir planımız var. Ama FIA ve FOM’un ayrıntılar üzerinde hemfikir olması gerekiyor. Gerekenleri yapacağız fakat FIA ve FOM’un karar vermesi gerekiyor.” dedi.


Yorumlar

“Resmi: Pirelli 3 Yıl Daha Formula 1’in Tek Lastik Tedarikçisi Olacak” için bir yanıt

  1. 5 yasimdan beri her hafta sonu izledigim Formula 1 seruveni artik bitmeye cok yaklasti F1 99-02 oynayip eski yarislari izleyerek kat kat daha cok zevk alabilirim.Bu arada F1’de V6 motor kullanip dunyayi CO2 den kurtaracagini dusunen basta Todt olmak uzere butun FIA’ya yarattiklari yeni F1 adli eserleri icin tesekkur ederiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir