Massa Kötü Hava Şartlarından Şikayetçi

yazar:

kategori:

Testlerin ikinci gününde yağmurla birlikte gelen kuvettli rüzgar günü daha da zor kıldı bugün. Massa toplamda 93 tur atmış olsa da bunun ideal bir seans olmadığını söyledi.

Bugünün düne göre daha verimli olup olmadığı sorulduğunda Massa, “Pek değil. Şartlar benzerdi; yağmur bir yağıyor bir duruyor. Bugün pist çok daha kötüydü çünkü çok güçlü bir rüzgar vardı.” dedi.

“Bu olumlu değil ama herke için aynı. Burada olup hem kuru havada hem yağışlı havada sürüş yapmak önemli. Şartlar önemli değil. Önemli olan sürüş yapmak. Belki de burada en çok sürüş yapan takımız ve bu çok iyi.”

Ferrari pilotu yağış nedeniyle takımın aracın pist üzerinde yol kat etmesinden başka bir şeye odaklanamadığını belirtti.

“Sadece yol kat ediyoruz. Ayarlar ya da yeni şeyler deneme konusunda yapılabilecek çok fazla şey yok. Sadece mümkün olduğu kadar fazla tur atmak ve ilk yarışta karşılaşabileceğiniz bazı küçük sorunları anlamak.”

Massa, Ferrari’nin rakiplerini değerlendirebilmek için henüz erken olduğu yine tekrarladı ancak Red Bull ve McLaren’ın güçlü olacağını düşündüğünü söyledi.

Massa, Vettel hakkında, “Tabii ki o da rakiplerimizden birisi.” diye konuştu.

Red Bull’un iyi olacağını tahmin ediyorum, özellikle de geçen sezonu ardından. Ama umarım Red Bull ve bir de McLaren ile birlikte biz de en iyi pozisyon için yarışma mücadelesinde orada olacağız. Güçlü olacaklardır. Ama şu anda bunları söylemek için erken. Bu yüzden biz sadece kendi şimize odaklanıyoruz.”

Jerez’de Brezilyalı pilotun yerini yarın Fernando Alonso alacak.

 


Yorumlar

  1. eyvallah kardeşim benim. ferrari'nin müzmin rahatsızlığıdır ıslak pist. ama yine de felipe'nin kendini bu konuda daha çok geliştireceği alanlar vardır mutlaka. her konuda ileri düzeyde gelişim göstermiş bir pilottan, her şeyin daha fazlasını beklemek hakkımdır. hele ki en gözü kara fanı olarak =)

  2. fatih küskü avatarı

    sevgili dostum bu massadan çok ferrarnin problemiydi;o bahsettiğin yarıslarda raikonen de çok vasat kaldı;hem monaco da hiç de fena gitmiyordu bana göre..örneğin ingiltere de çok spin attı evet ama bunu tamamen pilotla alaklandırmak haksızlık olur..açıkcası mclaren birkaç sezon (gecen yıl hariç) yagmurda hakkaten olaganustuydu..
    işe bak,sen massayı eleştiriyorsun ben de savunuyorum ahahaha

  3. Ferrari pilotu yağış nedeniyle takımın aracın pist üzerinde yol kat etmesinden başka bir şeye odaklanamadığını belirtti.

    2008'de massa'nın puan kaybettiği yağışlı 3 yarışa bakalım. monaco, ingiltere, italya. şimdi yağmurdan yakınıp burnundan konuşan massa efendi, zamanında da yalnızca yağmura odaklanabileceği bir test seansı geçirebilseydi, belki de bu 3 yarıştan daha iyi sonuçlar alıp şimdi 2 yıllık şampiyondu. o sebeple, şikayet edeceğine bu nimet için tanrıya şükretmeli ve akşam oturup aracın yağmurdaki verilerini incelemeli uzun uzun. bu yıl da yağmurlu yarışlar olacak büyük ihitmalle, şimdiden onlar için bir hazırlık oldu 2 günde attığı 164 tur. kuru havada zaten 400'ün üzerinde tur attın, gelecek barcelona testlerinde de büyük ihtimalle en az 200 tur daha atacaksın kuru pistte. bahreyn'de 4 saat kuru pistte antrenman yapacaksın. bu 2 günlük ıslak seansın kıymetini bil azıcık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir