2010 Sezonu ve Güç Dengeleri

Hepimizin merakla beklediği 2010 sezonu 12-13-14 Mart tarihlerinde Bahreyn Gp ile start alıcak.Sezona 1aydan az zaman kaldı ve geri sayı başladı diyebiliriz.Sezon oldukça uzun öyle ki tam 19 yarışı kapsayan zorlu bir maratona sahne olucak.İstanbul Park ise sezonun 7.yarışı ve 28-30Mayıs tarihlerinde gerçekleştirelecek.

Şimdi isterseniz favori ekipleri biraz tanıyalım:

1-Mercedes Gp:Takıma 7 kez katılan efsane şampiyon Michael Schumacher ile birlikte beklentiler oldukça yüksek.Zaten son sezonun 2 kupasını birden alan,ilk yarıyı rahat bir şekilde domine eden ekibin kendine olan güveni tam.Artık hemen hepimizin aklından Schumi acaba ne yapıcak,41yaşında,

kazanabilecek mi?tarzı soruları aştığını düşünüyorum.Rosberg ise öncelikle takım arkadaşının yanında oldukça zorlu bir göreve girişecek.Genç yetenek ile birlikte Ross Brawn ve Nick Fry takımın diğer kilit isimleri.Taktik deha olarak bilinen Brawn takımda çoğu kişinin beklediği gibi Schumiyi 1 numara yapıp takımı onun etrafında şekillendirecektir.Geçen sezondan sağlam bir alt yapıya sahip olan takımın bu sezon en güçlü adaylardan olması bekleniyor.

2-Redbull-Renault:Geçen sezon sil baştan kuralları belkide tek bir detay haricinde en iyi değerlendiren ve en iyi aracı üreten ekipti.Araçları o kadar güçlüydi ki çoğu takım 2010 sezonunda onlardan feyz alarak araçlarını onlardan feyz alarak tasarladı.Teknik deha olarak adlandırılan ve büyük kural değişikliklerinden çok iyi yararlandığı bilinen Newey,bu sezonda takımını Vettel-Webber kombinasyonu ile favoriler arasına sokacaktır.Ancak Newey,zaman zaman dayanıklı araç üretme konusunda tartışmalara neden olmuştur.Mclaren tasarımları buna bir örnek olabilir.Takım patronu Horner,son derece genç ve başarılı bir insan.Takım gerçekten çok güçlü ve geçen sezon başaramadıklarını bu sezon başarmak isteyeceklerdir.

3-Mclaren-Mercedes:Kadrosunda son iki dünya şampiyonunu bulunduran İngiliz ekip,bu sezon oldukça agresif bir araç üretmişe benziyor.2009 da yapılan “Kers” hatası ve aracın çift katmanlı difüzöre sahip olmayışı takımın belini büken en büyük sebeplerdi.Takım bu yöndeki harcamaları aerodinamik parçaların gelişimine harcayabilseydi yada tüm vaktini buna aktarabilseydi şüphesizki en güçlü adaylardan biri olucaklardı.Ancak 2-2.5sn geriden başlayıp sezonu en hızlı takımlardan birisi olarak kapatmaları ne kadar büyük bir azim ve tutkuyla çalıştıklarını,asla pes etmediklerini gösteriyor.Tarihin en genç dünya şampiyonu Lewis Hamilton ile son şampiyon Jenson Button ile birlikte gridin en güçli ikililerinden biri oldular.Ayrıca safgan bir İngiliz takımı oluştu.

4-Ferrrari:2009 daki büyük hezimetin ardından takımda sinirler oldukça gerilmiş ve takım 2009 geliştirme çalışmalarını sezonun 2.yarısında durdurma kararı almıştı.Birde buna Massa’nın korkunç kazası eklenince işler arapsaşına döndü.Takım sadece Kimi Raikkonen’nin sırtında ve rakiplerinden gelişim olarak çok geride olmasına karşın markalar klansmanını 1 puan farkla 4.sırada bitirdi.Takıma Kimi’nin yerine getirelen ve takımın aranan kan olarak nitelendirdiği İspanyol pilot Alonso,aracına ve yeni takımına alışmış gözüküyor.Bu sene rakip takımların en çekindiği ekiplerden biri olan Ferrari,çok sessiz bir şekilde aracını geliştirdi.Beklentilerin çok büyük olduğu,mühendislerin durumdan oldukça memnun olduğu belirtilsede başarısızlık halinde çok kelleler gideceği kesin.Son olarak Massa fırtına gibi bir dönüş yapıp eski formunda olduğunu kanıtladı.

Ben bu takımları Force Indıa,Renault’un takip edeceğine inanıyorum.Yeni katılan ekiplerden ise pek bir beklentim yok.Özellikle maliyetlerin düşürülmesini bekleyip gride dahil olan yeni ekipler ben ve pekçok f1 taraftarı tarafından sıradan takımlar olarak nitelendirilebilir.Aralarından Lotusu almak gerekiyor çünkü onlar geçmişinde oldukça başarılıydı.Kısacası orta sıralar için pek çetin bir savaş beklememekteyim ancak zirve için büyük bir çekişme olacaktır.Bu sezon kim nerde,ne kadar güçlü,en büyük favori kim soruları bana öyle geliyor ki sezon başlamadan belli olmayacak.

İlk testlerde Ferrari öne çıktı ancak bu testlerin ne kadar ölçü olduğunu ve tkaımların gerçek perfonmanslarını bilemiyoruz.Bununla beraber Jerez de sürekli yağan yağmur yüzünden takımlar çalışmalarını yüzde yüz gerçekleştiremedi.Verim daha azdı ve buda tur sayılarını etkiledi.Sezon içerisinde test yasağı bu testleri çok daha mnemli hale getiriyor.

Tekrar sezon içi zirve kapışması olarak benim düşüncem Ferrari ve Mclaren’in sezon sonunda ipi göğüslemek için çekişecekleri.Sezon içi test yasağı simülatör aletini ön plana çıkardığı ve en iyi 2 alete bu takımlar sahip olduğu için gelişimde bir adım önde olucaklarına inanıyorum.Ayrıca yıllardır bu işin içindeler ve halen en iyi ekiplerin onlar olduğuna inanıyorum.Buna kimse katılmak zorunda değil ancak bu fikre yıllardır f1i izleme ve edindiğim deneyimlere borçluyum.Zaten hepinizin bildiği ve haberlerden sıkça gördüğünüz bir yazı ancak yinede ilk kez yazıyorum ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.Tüm zamanların en harika sezonlarından birine doğru ilerliyoruz belkide.Tüm ekiplere bol şans dilerim.Yazı biraz erken yazılmış gibi olsada şimdi yazmayı tercih ettim:)Beğenen yada beğenmeyenlere teşekkürler.Müthiş çekişmeli,rekabet ve geçiş dolu bir sezon dileğimle…

Not:Yazıda elimden geldiği kadar tarafsız davranmaya çalıştım.Yanlışlarım varsa şimdiden özür dileri.

Saygılar,

Burak KARAKÜDÜK(Burak Böcek)


Yorumlar

  1. evet bu yıl daha çekişme olacağa benziyor ilk yarşı heyecanla bekliyoruz ferrari geçen yılı telafi edilcekmi
    payaştığın iin teşekkürler saol

  2. Sağol hayatım çok mutlu oldum seninde yorumunu görünce.Sizler için varım alkışlamayın:D

  3. dilara bakır avatarı

    heheyttt aşkıma bak ya döktürmüş :Dd

  4. Ellerine Saglık Burak güzel olmuş yazı devamınıda bekliyoruz:))

  5. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    süpersin burak abi süper olmus yaww :))

  6. guzel guzel 🙂 gayet de tarafsiz olmus, ellerine saglik…

  7. fatih küskü avatarı

    eline sağlık burak güzel yazı;ben haber felan sanmıstım son satıralara kadar,o derece iyi yani..

  8. Teşekkürler arkadaşlar bir anda ilham geldi yazdım.Pek farklı bir haber değil aslında çoğumuzun 3 aşağı 5 yukarı görüşleri aynı.Daha çok araştırıp,özen gösterip daha ilgi çekici bir yazıda yazabilirim.İlk olduğu için tabi beklentileri düşük tuttum.Bazı kelimeleri sıkça kullanmışım bende şimdi farkettim:)Lotusa gelince cidden bende öyle düşünüyorum ama yinede mazilerinden dolayı ayırmak istedim.İlerki yazılarım inşallah daha çok bilgi içeren fakrlı türde yazılar olur

  9. Özür dileri yazmışsın."m" harfini unutmuşsun tek yanlışın bu :)Şaka bir yana güzel bir yazı olmuş tebrikler.Ben de bu sene için oldukça meraklıyım.Genelde sezon öncesi testlerde sezonun favorisi için bi öngörüde bulunabiliyordum ama bu sene çok karmaşık geçecek gibi.

  10. Burak, emeğine sağlık kardeşim. Makalende katılmadığım daha doğrusu çekinceyle yaklaştığım tek konu Lotus… Lotus bizim geçmişten okuduğumuz onlarca zaferi, polü, hızlı turu, 7 şampiyonluğu olan ve bir çok yeniliğe imza atan efsane Lotus değil. Yeni Lotus'un ne yapacağını açıkçası çok merak ediyorum. İnşallah dediğin gibi orta sırada değilde yukarılarda olurlar. Ancak edindiğim tecrübeye göre bir takımın başarıya ulaşması için en az 3 seneye ihtiyacı var.

  11. üye arkadaşlarımızın bu tarz kendi yazılarını okurken, özellikle kimin yazdığına en son bakarım. çünkü az çok bazı arkadaşların hangi takım taraftarı olduğunu bilebiliyoruz.

    ancak, bu yazının son satırına kadar yazıyı yazan arkadaşın hangi takımın taraftarı olduğunu anlayamadım. gerçekten çok tarafsız ve hakkaniyetli bir yazı olmuş. yazdıklarına da kelimesine kadar katılıyorum.

    eline sağlık burak, güzel bir yazı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir