Kovalainen Lotus'un Potansiyeline İnanıyor

yazar:

kategori:

Bugün Jerez’de testlere çıkan Kovalainen ilk izlenimlerinin iyi olduğunu belirtti.

“Bu sabah araç oldukça iyiydi. Düşük hızlı virajlarda duyduğunuz his harika. Ancak yola tutunma eksikliği yaşıyor, yeterli tutuş yok ve sanırım hızlı virajlarda da fazla zaman kaybediyoruz çünkü ayar eksikliğimiz var. Araç fazla ağır ve biraz hafifletmemiz gerek. Ardından dengeyi ayarlayıp sorunları çözebiliriz.”

“Ama bunların dışında araç iyi bir temelde. Başından beri bu aracı kullanmaktan zevk alıyorum. Bu sabahki hidrolik sorun dışında iyi bir gün geçirmiş olduk.”

“En önemli olan mümkün olduğunda fazla sürüş yapmak çünkü  böylece problemleri görebiliriz. Hava şartları izin verdiği sürece temel hedefimiz bu.

Kovalainen, Cosworth motorunun daha önce Kullandıkları Mercedes motorunun ardından ellerindeki önemli bir değer olduğundan da bahsetti.

“Saf güç açısından (Mercedes’e göre) çok uzakta değil. Onun kadar iyi olmayabilir ama ilk gün izlenimlerim oldukça iyi. Sürülebilirlik de Mercedes ile karşılaştırıldığında oldukça iyi.”

Fin pilot bugün testlerde kaza yaparak günü erken bitirmişti ve bu kazanın kendi hatası olduğunu söyledi.

Kovalainen bugün Jerez’de bu sezon kullanacağı yeni kaskını da görücüye çıkarmış oldu. Yeşil ağırlıklı kask T127 ile oldukça uyumlu.

Öte yandan Kovalainen geçtiğimiz ay Arctic Rallisine katılmamasının nedeninin bunun Lotus takımına haksızlık olacağını düşündüğünü söyledi. Ancak Fin pilot ralli sevdasından vazgeçmediğini ve yaz aylarında yeniden yarışmak istediğini açıkladı.

 

Kovalainen, cumartesi günü kokpiti Jarno Trulli’ye devretmeden önce yarın da pistte olacak.


Yorumlar

  1. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    Alıntı Mercedes Benz ;

    ''Kovalainen Lotus' un potansiyeline güveniyor, peki ya Lotus onun potansiyeline yeterince güveniyor mu ? ''

    İçimden geçenleri yazmışsın arkadaşım 🙂

  2. Mercedes Benz avatarı

    McLaren onun hayatındaki en önemli fırsattı, Kovalainen Ralf' ten bile kötü durumlara düşecek.

  3. Mercedes Benz avatarı

    Kovalainen bu sezon ilk beşe bile giremeyecek.Alonso, Hamilton, Schumi, Massa, Button, vs. gibi pilotlar dururken geçen senelerde elinde iyi bir araç olmasına rağmen iş yapmayan Kovalainen iyi iş yapacak diyorsanız ben buna sadece gülerim.Raikkonen, JPM gibi pilotlardan önce Kovalainen gitmeliydi F1' den.Gitsin kamyon serisinde yarışsın o.

  4. tamamda hulkenberg zaten toyota motorunu bilecek kadar sürüş yapmıştı williams ile, ayrıca simulasyonlarla da kilometrelerce yol alıyor test pilotları… Toyota motorunun rezalet olduğunu ben bile kullanmadan biliyodum zaten 🙂 Mercedes motorunun bu sezon ne kadar avantaj getirdiğini görücez, fakat cossieleri yabana atmamak gerek, diğerleri 2-3 senelik motor kullanırken cosworth bu sezona özel motor yaptı…

    Kovalainen lotus'ta başarılı olacaktır, buna eminim

  5. Mercedes Benz avatarı

    Kovalainen Lotus' un potansiyeline güveniyor, peki ya Lotus onun potansiyeline yeterince güveniyor mu ?

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    kask böyle olur

  7. "Saf güç açısından (Mercedes'e göre) çok uzakta değil. Onun kadar iyi olmayabilir ama ilk gün izlenimlerim oldukça iyi. Sürülebilirlik de Mercedes ile karşılaştırıldığında oldukça iyi."

    geçenlerde hulkenberg, cosworth motoru, toyota motorundan daha güçlü ve iyi demişti.

    heikki de ilk kez kontağını çalıştırıp dolandığı günün ardından cosworth ile mercedes'i karşılaştırıyor ve -hani ele-güne karşı iyice cosworth ve lotus yalakalığı olacağı anlaşılmasın diye- mercedes motoruna uzak değil diyor. koyversen aynı diyecek, hatta daha iyi..

    geçenlerde hulkenberg, toyota motorlu williams'ı çok kullanmış gibi, cosworth motoru toyota motorundan daha güçlü ve iyi demişti. takım ve motor üreticisine karşı yalakalığını daha ileri seviyeye götürerek.

    gıcık oluyorum bu tiplere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir