Allison: 2016 Aracındaki İlk Detaylar ‘Hızlı Bir Başlangıç’ Vaat Ediyor

James Allison, 2016 yılında güçlü bir başlangıç yapabilecekelrini düşünüyor.

Ferrari son olarak 2012 yılında şampiyonluk mücadelesi verebildi ve özellikle Vettel’in takıma katılmasından sonra takım inanılmaz bir ivme yakaladı.

Takım galibiyetsiz geçen 2014’ün aksine bu yıl 3 galibiyet alırken, hemen hemen her yarışta podyum gördü.

James Allison “Bu yıl ümit verici oldu. İleriye doğru büyük bir adım attık ancak Mercedes’i baskı altına almak mümkün olmadı.”

“Gelecek sezon için iyi bir ilerleme kaydettik. Yeni aracımız hakkındaki ilk detaylar gelecek sezonki ilk yarışlarda oldukça rekabetçi olabileceğimizi gösteriyor ve bu konuda oldukça iyi bir şansımız olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

“Allison: 2016 Aracındaki İlk Detaylar ‘Hızlı Bir Başlangıç’ Vaat Ediyor” için 33 yanıt

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ne de güzel yutuluyor sözler 🙂

    Alonso araç geliştirme konusunda en kral adamdır tarzında şehir efsanesi yaratanlar şimdi gerçeklere dönmüşler. Bu da güzel bir gelişme tabi.

    Yıllarca araç olduğu yerde sayınca anladılar pilotun araç geliştirmediğini. Kokpittekinin Vettel olması gerekliymiş demek ki kabul etmeleri için.

  2. Bu haberin altında hemen ağır merco fanboyları türeyivermiş. Meşrubat takımıyla ferrari yarışırken merco nerelerdeydi? Ayrıca vettel olayını da bu kadar yanlış anlamak için iq fakiri olmak gerek. Orada bir takım olmaktan bahsediliyorken aracı vettelin tasarlamasına kadar gelmiş olay, çok ilginç. Kimse kendini kandırmasın bu sene bambaşka bir ferrari var. Seneye şampiyon oluruz demiyorum ancak rekabetçi ve iyi bir aracın çıkacağından adım gibi eminim. Tombazis’in aptal 2014 ünün üzerine 3 ayda bu sf15-t yapıldıysa seneye çok daha iyisi olacaktır. Bir de bu takımın hala uzun burunla yarıştığını aero olarak geri olduğunu göz ardı etmeyin.Seneye iyi bir şasi ile motorun performansınıda daha iyi göreceğiz. Ferrarinin gelişimi çok daha hızlı olacak.

  3. Allison geldiğinde 2015 aracı çoktan tasarlanmıştı. Fazla katkıda bulunamadı. Asıl Allison’un elini 2016’da göreceğiz.

  4. Şu anki araç 2012 2013 lotus karakterine oldukça benziyor.

    İyi denebilecek bir aero, yumuşak lastiklere iyi davranırken aynı zamanda hızlı, sertlerde liderden uzak

    Sert lastik sorununu çözemezlerse bir kaç yarış daha fazla kazanırlar hepsi bu

  5. sene başında mühürcüler vardı onlar kayboldu..sonuçları görünce..

    yeni yeni yineden türeyen ve 2.lik sendromunu bir türlü yenemeyen

    ve bulundukları durumu yorum yapan kişinin alt sıralardaki takım ve pilotu ile hafifletmeye çalışan ferrari ve kısmi fettel fanları varki onlar tam bir hüsran hala meşrubat yılları ve şumi döneminde takılı kalmış gibiler..

    acırım halinize..
    kendinizi ancak böyle avutun başka bir türlü size sıra gelemeyecek..)

    1. Mantık hatası yapıyorsun.

      Elbette her takım iddalıdır.Yanlız Ferrari takımı gibi taraftarlarından soğukkanlı açıklama beklemen yersiz çünkü onlar o takımı tuttukları için her başarısında heyecanlanıp ilerisi için yapabilirmiyiz acaba sorusunu soruyorlar.

      Avutma kısmına gelince 2014 Ferrari ile 2015 Ferrari arasında çok ciddi yapılanmanın ve kararlılığın emarelerini bulabilirsin.Takım içi uyum ve pilotların azmi Ferrariyi bu noktaya getirdi.Mercedes-Redbull-Mclaren bunlar bir anda über pilotları getirip şampiyon olmadı Mercedes 2-3 sene bekledi.Ferrari 15 sene bekledi vakti zamanında Mclaren senelerce bekledi.Hangi pilotlar gelmediki Hakinen Schumi Kimi Hamilton Alonso hepside geldiği ilk sene şampiyon olmadı.Bu işler yapılanma ve sürekli gelişim meselesi bu noktada anlayamadığın sanırım bu.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        O arkadaşa ne kadar laf anlatsan boş. Onun ebedi misyonu ; Ferrari ile ilgili güzel bir haberde bitmektir. Olabildiği kadar sinir bozucu olmaktır. Pilotunun kazanamadığı dönemlerden Ferrariyi sorumlu tuttuğundan mütevellit kini oluşmuştur. Yani senin anlayacağın öküz öldü ortaklık bitti. Ancak Ferrari fanlarının çoğu Alonso için bir şey dememiştir en azından kötülüğü adına. Bir sormak lazım acaba Fernando Alonso en son ne zaman şampiyon olmuştur ? Sadece Ferrari de mi kazanamadı bu adam,hiç hatası olmadı mı ?

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          +1

  6. Amma çok vanacı var arkadaş burada. Sanirsin hepsi mercedeste muhendis. Hele su bazi alo cular yokmu siz önce hondaya bakinda sonra eleştirirsiniz ferrariyi. Gelecek sene manora gecilmeyinde 🙂

  7. #Ocean_Pasific avatarı
    #Ocean_Pasific

    Iyikide ”yeni tasarımı görünce WOW dedim” şeklinde bir açıklama yapmamış 🙂

  8. adam vermiş coşkuyu önemli nokta mercedesin neler yapacağı..

    dolayısıyla ferrarinin yaptıkları bu sene gözükemedi..

    tekrar yazıyorum bu sene başında da yazdım

    seneye yine ferrari hız polyannacılığı devam edecek

    başta başkan bilmem kaç yarış kazanırsa bilmem kim yapacak

    fanlar ise hep takım doğru yolda durumları iyi yoldayız halleri 2017 de dahil..

    oysa bu sene için sene başına bakmanız yeterli herşey iyi huylu ve mükemmel ötesinde idi..

  9. Eğer james allisonu birazcık tanıyorsanız daha önce hiç böyle konuşmalar yapmadığıı bilirsiniz..eğer bu adam böyle konuşuyorsa mutlaka iyi şeyler var demektir altını çizerek söylüyorum 2016 yılı inanılmaz çekişme içinde geçecek kim şampiyon olur bilemem ama mercedes ve ferrari çok yakın olur yazın bunu bi kenara…

  10. şu anda kısarak kullandığı motorla 1 Sn fark atan merco, dayanaklılık işini halledince ferrari 2016 Dada 2015 i tekrar eder, tabi diğer Takım’lar gelişemezse tabi, hayal görmeyin ferrolar…

    1. hehe aho maho , boyundan büyük laflar etmeyo

  11. “özellikle Vettel’in takıma katılmasından sonra takım inanılmaz bir ivme yakaladı”

    Vettel ilk senesinde aracı bu kadar geliştirdiyse seneye ne yapar kim bilir. Redbulu de bilinenin aksine NEwey değil Vettel geliştirmişti. Son sene artık takımı değiştirmek istediği için bilerek geliştirmedi. Yoksa Redbul gene şampiyon olurdu. !!!!!!!!!

    1. Ahaha güzel yazmışsın.

    2. Zaten niye mühendise para veriyorsak vettel varken değil mi 😀 bırakalım yapar o kendi aracını

    3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      +1000

  12. Allison seneye bir şaheser çıkarır biz de müthiş bir Mercedes-Ferrari mücadelesi izleriz. Bu araç, temeli olan 2014 aracının pull-rod süspansiyon gibi gerici özelliklerini barındırmak zorunda kalmıştı. Seneye tamamen Allison tasarımı bir araç olacak. Şimdiden push-rod süspansiyon ve kısa burun olacağının garantisini verebilirim. Muhtemelen lastiklere de çok nazik davranan bir araç olacaktır. Bekleyip göreceğiz.

  13. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Ferrari 2016 yılı için umutlu ama diğer takımların elleri armut toplamayacak herhalde bunu biliyorlardır ve Mercedes 2016 hazırlıklarına erken başladı ve Ferrari de onları takip ediyor. Seneye Mclaren-Honda hariç bütün takımlardan ümitliyim işin gerçeği bu…

  14. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    bu sezonun başından beri biçok kaynaktan güncelleme haberleri gelirdi ama son zamanlarda kimsenin şu güncelleme gelecek diye bişey yazdığı yok bu yarış araçta gördüğüm yada okuduğum bi güncelleme yoktu araçta dolayısıyla dikkatler daha çok gelecek yılki araca çevrildi gibi, muhtemelen gelecek yılki aracın bu seneki araca benzememe ihtimali yüksek farklı bi ekip farklı bi araç tasarlayacaktır hani bu seneki aracın evrimi değilde üzerinde devrim yapılmış bi araca ihtiyacımız var her ne kadar şimdiye dek üç yarış kazanıp bazı pistlerde rekabetçi gözüksekte bazı pistlerde ve şartlarda yavaş kaldık özellikle sert hamurlarda soğuk havalarda ve hızlı virajları olan pistlerde zorlandık örneğin Mercedes bütün pistlerde rekabetciyken sadece Singapurda rekabetçi değildi bizimde onların yakaladığı standartı yakalamamız en azından daha çok pistte rekabetçi olan bi araca ihtiyacımız var muhtemelen 2016 aracında arka tarafı daraltacaklardır motorda bikaç değişiklik olucaktır sanırım süspansiyon push-rod a dönecekler, ön burununda kısalması muhtemeldir inşallah dedikleri gibi seneye çok daha rekabetçi bi araç olur pilotların altında daha çok rekabetin daha farklı pilotların kazandığı yarışlar izleriz…

  15. Gelecek sene Ferrari, Willams ve Mclaren’in daha da yaklaşmasını istiyorum. Honda seneye bir atılım yaparsa bu üçlüyü tekrar zirvede görebiliriz inşallah. Kazanmayı en çok hak eden takımlar bunlar.

  16. Gelecek sene Ferrari daha yakın olacaktır ve belki de şampiyonluk savaşının gerçekten içinde olur bilemeyiz.Ama bildiğimiz bir şey varsa o da yeni inşa edilmiş Ferrari Teknoloji Merkezi + HAAS takımı ile yapılan işbirliği + AVL ile yapılan güç ünitesi hazırlığı(her haftasonu Ferrari’nin orada güç ünitesinin çalıştığı ve geliştirilmeye çalışıldığını okumuştum) +2015 aracının nispeten daha sağlam temellerinin olması + Araçtaki eksik noktaları 2014’e göre daha erken teşhis etmeleri + Takım olarak hareket etmeleri Ferrari’yi güçlü konuma getirecek gibi..Ama ortada cevap bekleyen 3 soru daha var:
    1-) Mercedes ne kadar gelişecek? (Ferrari’nin soğutma sistemine benzer bir sistem geliştireceklerini ve böylece sidepodları daha dar tasarlayabileceğini düşünüyorum)
    2-)Renault sorunlarını çözer ve Redbull ile devam ederse neler yaparlar?
    3-)McLaren-Honda gelecek yıl Ferrari benzeri bir gelişim gösterebilecek mi?

    1. Ferrari gelecek yıl Mercedes-AMG’ye daha yakın olup, liderlik savaşının içinde olacaktır. HAAS+AVL ile yapılan daha ziyade stratejik bir ortaklık. (Amaç geri dönüşüm sistemleri ve alternatif kaynaklarla çalışan araçlar.) Özellikle James Allison, Kimi Raikkonen’in katılması ve Kuzey Amerikalı ortakların Mattiacci’yle yaptığı teftiş-denetleme operasyonu, sonrasında Arrivabene ve Vettel’in katılması bunun sonucunda hissedarlar, fabrika, stratejik ayrıcalıklı sponsorlar da yarattığı ivme.
      Acizane,
      1-Sorunun cevabı birinci cümlenizde.
      2-Renault RB ile birlikte geri dönerse, 2017 ve sonrası için alınan 3. araç projesi rafa kalkar. Pekiala Mercedes-AMG, Ferrari çekişmesinin arasında şampiyonluğun içinde olabilirler. (Bernie Ecclestone’un girişimleriyle RB’nin F1’de kalmasına yönelik Renault’ya V8 motor kullandırılması. + Ferrari’nin önümüzde ki sezon Kimi Raikkonen’le Ferrari’nin 2017 sonrasında kullanılacak Hybrid V6 motorların tasarım-larını test edebileceği, bunun için takımlarla görüşüldüğü yönünde haberler mevcut.)
      3-Mclaren-Honda tamamıyla 2017 ve sonrasına odaklanmış durumda.

      1. Söylediklerine katılıyorum hocam,güzel noktalara değinmişsin.
        HAAS ile anlaşılmasının bir nedeni de Amerika pazarına girmekti ve FIAT grubu borsaya açılmayı düşünüyordu bunun da etkisi olabilir.

        Ferrari’nin Monza’da tanıttığı yeni güç ünitesinin Mercedes’in güç ünitesiyle hemen hemen benzer güce sahipmiş Skysport’da Singapur GP Yarış Parc Ferme’sinde Cofty söylemişti.Yani Ferrari’nin seneye çok daha güçlü olacağı konusunda hemfikiriz 🙂

        (Buyur hocam videonun linki https://vid.me/52zo )

        Ben 3.araç fikrine baştan buyana karşıyım.Williams,Sauber,Force İndia gibi bağımsız takımlar 3.bir Mercedes AMG Petronas aracı ile ne kadar boy ölçüşebilir?

        Redbull sporda kalmalı mı,kalmalı.2009 yılında BMW,Toyota gibi üreticiler F1’den ayrılırken Redbull takımı 2005 ve 2006’dan bu yana (büyük sponsorları olmamasına rağmen) 2 takımla birlikte F1’e tutundu,2008 yılında Renault’un gelişim izni almasında etkin bir rol aldı.Son 1,5 yıldaki serzenişleri kimi zaman haklıyken kimi zaman işin dozunu kaçırdılar,iyi bir motor-güç ünitesi ile birlikte ön gruba geri döneceklerdir bunda da hemfikiriz 🙂

        Honda takımı en büyük muamma.İçten yanmalı motorlarında “Dual Boost” denilen bir turbo tasarımı kullandıkları söyleniyor.Bu sistemin daha küçük bir turbo ile daha iyi bir güç ve daha iyi ivmelenme verdiği ama bu sistem nedeniyle yeterinde MGK-H depolaması yapamadığı söyleniyor.Bakalım şapkadan tavşan çıkarabilecekler mi?

  17. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Seneye Ferrari şampiyonluğa oynarsa bunda Vettel’in gelişiyle birlikte oluşan ”takım olma duygusu”nun payı büyük olacaktır.Özellikle Vettel-Raikkonen dostluğu takımı çok kaynaştırdı.Takımda ego kalmadı herkes takım başarısına odaklandı.Yıllardır Ferrari ”takım” olamamıştı ama bu sorunu aştılar BENCE..

  18. Mercedes’in cebinde göstermedigi bi yarım sn yoksa seneye güzel çekişmeli yarışlar izleyebiliriz.

    1. yarım saniyeden bence fazlası var. Adamlar şu an hem yarış kazanıp hem motoru test ediyorlar. istedikleri anda vanayı açacaklardır. şampiyonda oldular, artık önümüzdeki senenin aracına odaklanacaklardır. e birde bunu yaptıracakları pilotları var. karaoğlanı es geçmeyelim 🙂

      Tüm bunlara rağmen umarım Ferrari daha yakın olur. çekişmeli geçen bir sezon izlemek iyi olur.

      1. Göreceğiz artık vanayı ya da nanayı. 🙂

  19. Şimdiye kadar söyledikleri herşey doğru çıktı,umarım deği gibi olur.

  20. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Hadi bakalım. Allison böyle konuşmalar yapmazdı. Umarım eski Ferrari yöneticisi şişirme umut vaad etme yorumları değildir. Ben öyle olacağına inanıyorum. Allisonun iyi iş çıkartacağına. Yeni yönetim genel itibariyle hedefleri daha net ve daha gerçekçi. Kuru sıkı sallamıyorlar eskisi gibi. Boş yere az umutlanmadık seneye seneye diye. Mutlu sona ulaşmak,söylenenlerin gerçekleşmesi dileğiyle

  21. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Müthiş güzel duyumlar bunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir