Sebastian Vettel İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Son iki haftadır hava size pek iyi arkadaşlık yapmadı, ama bugünkü (Perşembe) uzun sürüşlerinden memnun kaldın mı?

Sebastian Vettel: “Her zaman şartlara bağlısınızdır. Kuru ve ıslak, hafif ıslak ile arası vs.. Bazıları çok tur attı, bazıları az. Geçiş veya ıslak zemin lastikleri için hep çok kuru oldu ve yağmur şiddetli yağdığında çok ıslaktı. Utanç vericiydi. Çünkü çok zaman kaybediyorsunuz ve istediğiniz denemeleri yapamıyorsunuz. Bu yüzden küçük şeyler yaparak sonuçlandırıyorsunuz. Bu da iyi ama kimse programını tamamlayamıyor”

“Bu yüzden önümüzdeki iki gün için daha iyi bir hava umalı. Mark görevi devralıyor. Bana göre (araç) iyi durumda ama gerçekten yargılamak imkânsız. Yakıtla ilgili zorlukların üzerinde hava da var. Esas şey, aracınızın dayanıklı olması. Bununla ilgili herhangi bir sorun yaşamadık, bu da olumlu. Gelecek haftayı göreceğiz”

Dün (Çarşamba) bazı etkileyici uzun sürüşler yaptın. Yakıt azaldığında ve lastikler aşındığında araç nasıl durumdaydı?

SV: “Geçen hafta aslında daha fazla kuru zemin sürüşü yaptık. Dün (Çarşamba) şikan hep ıslaktı, bu yüzden %100 kuru değildi. Bunun ötesinde rüzgâr çok değişkendi, bu yüzden de istikrarlı olmadı. Yine de bir kaç iyi sürüş yaptık diye düşünüyorum”

“Yakıt nedeniyle şu anda diğerlerinin nerede olduğunu bilmek zor ama bizim nerede olduğumuzu biliyorum. Daha şimdiden geçen hafta aracın düşük ve yüksek yakıt yükü ile oldukça iyi dengede olduğunu gördük. Bu sonucu, şartların benzer olduğu geçen haftadan doğruladığımızı düşünüyorum. Gerçekten zor, çünkü istediğiniz şeyleri deneyemiyorsunuz”

“Herkes gibi biz de gelecek hafta Barselona’da yeni 1-2 parçayla aracı geliştirmeyi bekliyoruz. Ne kadar olacğaını göreceğiz. Her zaman aynı olduğunu düşünüyorum; aerodinamik parçaları, bazı mekanikleri geliştirmeye çalışırsınız. Senenin başında hep aynı oluyor diye düşünüyorum”

İstediğin sürüşleri yapamasan da yeni sezona, geçen sezonu bitirdiğindeki gibi başlayabileceğine inanıyor musun?

SV: “Ritme ulaşmak için biraz kuru zemin sürüşüne ihtiyacımız var. Ama bu hava, kendi antrenmanın için de iyi. Araç tepki veriyor ve senin de hemen tepki vermen gerekiyor. Çünkü dışarısı çok kaygan. Bu yüzden uzun bir aradan sonra hıza ulaşmak için iyi bir antrenman diye düşünüyorum”

Rüzgâr, performansı ne kadar etkiledi?

SV: “Çok fazla. Çok güçlüydü, rüzgâr döndüğünde siz de bunu çok hissediyorsunuz. Bazen üstten geliyor, iyi tutunma sağlıyorsunuz ve bazen de diğer şekilde oluyor araç durmak istemiyor. Çok aldatıcıydı ve bazen aracınızı çizgi dışına itiyordu. İyi bir antrenman bu ama  bir şeyleri denemek için iyi değil”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir