"Toyota Renault ve BMW ile Mücadele Edecek"

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, TF108’de biraz daha performans bulmalarının ardından Ferrari ve Mclaren’in arkasındaki mücadeleye katılacaklarını söyledi.

Japon takımı henüz kış testlerinde çok yüksek performans gösterememiş olsada, yeni aerodinamik parçaların tanıtılması ile Trulli 2008 için umutlu olduğunu belirtti.

Ancak tüm iyimserliğine rağmen İtalyan pilot Ferrari ve Mclaren’in hâlâ önde olduğunu, kendilerinin Renault ve BMW ile üçüncülük için mücadele edebileceklerini söyledi.

Autosport.com’a konuşan Trulli "Diğerleri nasıl yapıyorlar bilmiyorum ancak Ferrari çok hızlı görünüyor. Bazıları çoktan şampiyonanın bittiğini söylediler."

"Sezon uzun ancak eğer Ferrari gibi bir takım sezona iyi başlarsa kaybedilenleri kapatmak zor olur."

"Bu yüzden yeni aerodinamik konfigürasyon ile Ferrari’nin burada nasıl olacağını göreceğiz. Daha sonra ise Melbourne’de sezonun nasıl olabileceği hakkında daha iyi fikir sahibi olacağız."

"Ancak Ferrari ve Mclaren’in önde olmasını bekliyorum. Ve onların arkasında BMW ve Renault ile Toyota’nın olmasını umuyor ve buna inanmak istiyorum."

"Ferrari’nin Mclaren’den ve onunda arkasındakilerden yaklaşık yarım saniye hızlı olabileceğini düşünüyorum. Ancak bu sadece benim düşüncem, bu düşünce gerçek verilere dayanmıyor."

"Bizim için iyi olmayan geçen seneden daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum. Öncelikle daha iyi bir yolda başlayalım.  Toyota’nınki gibi bir potansiyel ile mükemmel işler başarılabilir. Buna inanmalıyız ancak bu biraz zaman alabilir." dedi.

Toyota geçtiğimiz sezon 13 puan kazandı ve takım TF108 ile daha iy isonuçlar elde etmeyi umut ediyor.

Şu ana kadar TF108 ile bir çok testi geride bırakan Trulli oldukça iyimser olduğunu belirtti.

Trulli "Mutluyum çünkü geçen seneki araca kıyasla yeni araç açıkça daha iyi. Çok daha eminim: Bahreyn’de biraz iyi gittik. Burada sadece Ferrari’ye karşıydık ve bana göre onlar çok hızlılar."

"Onlara yakın değiliz ancak daha iyi yapabileceğimizi düşünüyorum. Umuyorum ilk 6-7’de olabiliriz. Önümüzdeki hafta nerede olduğumuzu ve bu sene neler yapabileceğimizi daha iyi anlayacağız."

"Kendimizdem eminim, takım araç üzerinde çok iyi çalıştı ve Jerez’de de dediğim gibi bu tamamen yeni bir araç ve geçen sene yaşanan bir sürü problem çözüldü. Daha fazla istikrar var ve çalışmak daha kolay. Başka problemler de var ancak onlar da yavaş yavaş çözülecek. Artık tüm sezon boyunca gelişimi sürdürmeliyiz."

"Araç genel olarak daha iyi ancak denge biraz daha belirginleştirilmeli çünkü düzgün sürüşü sadece Bahreyn’de gerçekleştirdik.  Jerez ve Valencia’da genel olarak aracın düşük ve yüksek yönlerini bulmaya çalıştık."

"Uzun sürüşlerde hızlı yarış tempom ile gerçekten iyi olduğumu söylemeliyim. Ancak tek turda bazı zorluklar yaşanıyor." dedi.


Yorumlar

  1. artık herkes toyotayla uğraşmayı bıraksın bazı arkadaşlar kendi takımlarının yerini belirlemiş 21.ve.22

  2. sanmam toyotanın zorlayacagını.hatta zorlayabileceğini.kendisiyle yarıssa daha pozitif olur.

  3. Bir yandan iyi bir yandan kötü açıklamalar.

    İyi olan yanı nerede olduklarını biliyorlar
    Kötü olan yanı ise yarış kazanamayacağını bile bile yarışmaktır.

  4. WeAreTheChampion avatarı
    WeAreTheChampion

    Sen Aguri ile sonnunculuk mücadelesi vermede. Bu arada bu sene trulli treninin olacağını pek sanmıyorum çünkü gridde 21. ve 22. sıraları toyotalar alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir