Alonso "İspanya Irkçı Bir Ülke Değil"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso eski takım arkadaşı Lewis Hamilton’a karşı yapılanları önemsemedi ve FIA’nın konuyla ilgili yaptıklarının gereksiz olduğunu söyledi.

EFE Haber Ajansına konuşan Alonso "İspanya ırkçı bir ülke değil. " dedi.

Barcelona’da Lewis Hamilton’a karşı testlerde yapılanların ardından Alonso ilk defa konuştu olay hakkında.

Alonso "Bu tek bir olaydı. Ne kadar az konuşursak o kadar iyi olur. Karnaval için o şekilde giyinnmişlerdi ve sonrasını gördünüz."

"Bana köpek dediler ancak kimse beni savunmadı."

"FIA’nın buradaki yarışta düzenleyeceği ırkçılığa karşı kampanyanın gereksiz olduğunu düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Nothingtosay walla Edebiyat yapmaa gerek yok,ezikte ırkçılık kadar olmasa da kötü bi söz,ayrıca o kazanılmaz bazı kasıtlı insanlar tarafından kazandırılır,bu sayfada olduu gibi,tabi ki ırkçılığı onaylamıoruz,ama genelleme yapıpta kimse İnspanya'yı we ülkesi hakkında ki düşünceleri söledii Fer'i suçlaamaz,ama nerde !!!! ….

  2. NothingToSay avatarı

    Öyle deil zehra bacım öyle deil..birine ezik demek ile birine ırkçılık yapmak çok farklı şeyler,asla aynı kapıya çıkmaz..aynıkoridora bile açılmaz bu iki kavram:)) şöyleki, bir insanı kendi elinde olmadan kazandığı bi özellik dolayısıyla suçlamak aptalcadır..çünkü insanın kendisi değildir kendisini yaratann..Ama, Ezik olmak bambaşka bi durum..kişinin sonradan yaşayarak kazandığı,yani kendi sebep olduğu bi özelliktir eziklik..

  3. Ezikte ırkçılık olmasa da biraz o kapıya çıkıo,yazmadan kendinizi düzeltin,bu arada haberden yazı yazıorum ***** işaretleri konuo ama ezik yazılınca o yayınlanıo anlamadım ben ???? ….

  4. sanita kardeşime katılıyorum

  5. hadi oradan onedenlemi hamilton'a ırkçılık yaptın diye sormazlarmı kesin barcelona taraftarıdır o ezik

  6. eto falan katılmış olaya.sadece eto mu siyahi ispanyada.elbet bişe vardır.belki de kaşınmıştır.bu konuda bilgim yok.(kaşınmıştır derken fernandoyla olan alakasından bahsettim türkle olsa bu alaka bende aynısını yapardım yanlıs anlasılmasın)

  7. Beni savunan yok,bunu sizin pilotunuz dese dokunmazdı değil mi size,hiç kimse anlamıyor,çünkü o kadar önyargılı kişiler var ki,ne diyeyim artık !!!! ….

  8. Abdullah Çelik cevabın için teşekkürler…

    Ayrıca Alonso gayet güzel konuşmuş. Az konuşalım da demiş. "benim rezil bir ülkem var onlar yapmasaydı bi gün bütün ispanyollar yapardı" mı desin? Ne diyebilir, tabiki savunucak. 3-5 kişinin yaptığı şey yüzünden koca bir ülkeye laf edilmemeli.

  9. evet alonsocuğum zaten koca bir ülkeyi kimse ırkçı ilan edemez, ama sen bu konuyu bu çapta düşününce, işin ciddiyeti artıyor, demekki derinden bişiyler varki büyük düşünülüyor..

  10. Yasemin'cim orda neden ***** işaretler war anlamadım,küfür falan da deil,asla etmem,haber içinde geçen kelimeler,şimdiden söliim,ayrıca bu demece böle saçma şeler sölenince inan artık insanda sabır kalmıo,ayrıca alonso gidipte ii yapmışlar dememiş,eğlence gibi bişe,karnawal demiş,o fanlarda gerçek niyetlerini açıkladılar zaten,eğer gerçekten ırkçılığa önem werselerdi Fer'e dendiinde böle şeler onda da harekete geçerlerdi ama nerde !!!! ….

  11. zehracım naptın sen ya bi nefes al ama gerçi yorum yapanlarda genel bi alo düşmanlığı olduğu doğru ama bu kdr yorma kendini aloya ve alo fanlarına karşı olan görüşler birkaç yorumla değiştirilemez die düşünüyorum konuya dönersek bu hareketinin onun gibi karaktere sahip olan birinin böyle davranmasını hiç doğru bulmuyorum benm bildiim alo böle bi durum karşısında elbette hemen ülkesini satmazdı ama ne biliim üzüldüm falan derdi en azından.neyse böle davranmıosa bile mutlaka iyi bi nedeni vardır bu arada gerçekten arkadaşlar alo fanlarına demediinizi bırakmıyosunuz sözlerimize biraz dikkat etsek iyi olur

  12. Ayrıca ewet bunlar bi karnawal olabilir,****** yakıştırması neydi sizce peki,o taraftarlar da açıkladı düşüncelerini,bırakın da biraz herşey olurunda gitsin ya,burda kafa şişirmekle Alonso başarısız bi pilot olmuo arkadaşlar,hepimiz bilioruz ki çoğunuz da ya Msc'ci ya Lewis ya da belki kimicisiniz neden gidipte bi orta ya da arka sıra pilotu fanları böle çatlamıo bi düşünün ya !!!! ….

  13. Hepiniz Alonso'nun bu konuşmasına atladınız asıl holigon sizsiniz ama birinizde demediniz ki ewet bunların gereksiz olduunu Bernie bile söledi,ALonso'ya ****** dendiinde de aynı şeyler yapılsaydı haklı olabilirlerdi,ama tarafsızlık yok Fia'da ayrıca burda çok konuşan bazı arkadaşlar size sölüorum siz önce ırkçılık dersleri wermeden önce zmn zmn Fer'e neler sölediinizi hatırlaın,madem çok önemliydi ırkçılık sizin gözünüzde Fer'e bunların beterleri yapıldıında biraz da olsa gururlu olup ayağa kalkardınız,ayrıca Eto'ya yapılanlar İspanya halkını ırkçı yapmaz,bunu sırf İspanya halkı mı yaptı,Eto'ya çok üzülmüştüm ama gidipte genelleme yapamazsın çünkü asıl ırkçı ****** die çok başarılı bi pilota yakıştırma yapanlardır,o zmn İngiltere,Msc holigonları herkes ırkçı,yine anlamak istediiniz gibi anladınız,biri de hiç konuşmasa demiş arkadaşım konuşmaması gereken çaylaklar cır cır konuşuo,bu olayın üzerinden haftalar geçti Fer konuşmadı,bırak karışma da o da biraz konuşsun,büyük ihtimalle bu da bi gazeteci sorusu üzerine konuşulmuştur !!!! ….

  14. NothingtoSay avatarı

    Sayın Alonso Holiganları (taraftarları üstüne alınmasınlar lütfen), neden Alonso ile ilgili yazılan her şeye zıplıyorsunuz bu kadar..yani bu adamı destekliyorsunuz diye her bi davranışını savunma zorunluluğu hissetmeniz neden? bu adam yarın öbür gün size dönüp küfretse, inanıyorum ki, Alonso bize küfretmekte yerden göğe kadar haklıydı diyeceksiniz..bu kadar da olmaz ki yahu..el insaf..hadi karnaval için giydiler diyelim..Hamilton ailesi yazısı da karnavalla ilgili miydi? alonsonun her davranışını haklı ya da haksız demeden direkt savunmanız çok komik valla..ve ayrıca,bu olaydan dolayı tüm ispanyolları ırkçı ilan etmek de çok saçma..

  15. alonso_vahit avatarı

    ya ne deseydı bırtane sımarık coocuk yuzunden ulkesınımı satsın ıyı beyler.aynı durumda bız olsakk mesala bıızm pılot boyel acıklama yapsa hepınız arkasında durursunuzz.bırakın su işlerı yaa allah askına.buyutulecek bısey yok.adamlar o maskelerı karnaval var dıye gıymısler herkes ırkcıı konumuna gtırdı olayıı.etoya yapılanlarr evet dogru ama bır kaca kısının yaptıgını butun ıspanyaya mal edemezsınızz.en guzel ornek bızden gelsınnn mesala turkıye ısvıcre macı ne oldu ıkı tane kendını bılmez yuzunden turkıye ne hale geldııı herke turkıyeye bask abır gozle bakttıı anlıyacagımız buyutulecek bısey yokk.alonsonun durumunda kım olsa aynı seyı soylerdııı.kımse dogup buyudugu bır kısı yuzunden satmaz

  16. dogru solemiş

  17. Adam, her fırsatta kendi ülkesini kötüleyen bizim ünlülerimizin aksine, ülkesini savunmuş. Ne var yani bunda. Birkaç çapulcunun haraketini herkese yüklemek çok mu doğru?

  18. alonso futbol stadlarında etoo'ya yapılan olaydan bihaber heralde… İspanya ırkçılığın baş harfi baş şehri baş tacı baş… daha ne diyeyim 🙂 ABD de alınan önlemlerin orda da alınması lazım heralde.Kndini beğenmiş millet olarak anılan fransızlarda bile yok böyle bir şey

  19. MH senin sorun üzerine kısa bir araştırma yaptım. ispanya basınında laudanın şu sözlerine yer verilmiş: "prost bir köpekti, alonso ondan da beter"

    lauda alonsonun mclarendeki ilişkisi hakkında konuşmuş ve ispanyol basını bu şekilde bir sözüne yer vermiş. ancak daha sonra lauda bunu yalanlamış.

    lauda daha sonra "Ben alonsoya köpek demedim. alonso mükemmel bir pilot. prost bana karşı politikayı kullanmıştı, aynısını alonso da yaptı. şampiyonluk için buna ihtiyacı olmadığını söyledim." diyerek kendisini savunmuş.

  20. kim ona köpek dedi ki?

  21. arkadaşlar aynen size katılıyorum. böyle konuşacağına hiç konuşmamalıydın. siyah kostüm içinde karnavala gider tamam ancak üzerinde hamilton'un ailesi şeklindeki yazı ne içindi alonso D

  22. hadi oradan alonso.etoo barcelonadan niye kaçmıştı.

  23. NothingtoSay avatarı

    Yakışmadı alonso..vatandaşların da olsa kötü davranışlarını savunmayacaktın..en azından suskun kalsaydın..yok karnaval için giyinmişlerdiy de yok bilmem ne..külahıma yuttur sen onları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir