Ferrari'den Hızlı Pit Stoplar için Yeni Dizayn

yazar:

kategori:

Yakıt ikmalinin yasaklanmasıyla bu sezon daha kısa pit stoplar bizi bekliyor ve Williams takımı yaptığı bir açıklamada pit stop süresini 3 saniyeye kadar indirdiklerini belirtmişti.

İspanyol El Pais gazetesi de haberinde Ferrari’nin tekerlekle daha iyi entegre olan külah şeklinde bir somun ürettiğini yazdı.

Somun ayrıca önceden mekaniker tarafından el ile yerinden çıkarılıyorken şimdi koruyucularından otomatik olarak ayrılacak.

Tasarımcı Nikolas Tombazis, “Lastik değiştirme sürecini hızlandırmak için kış aylarından bu yana çalışıyoruz ” diye konuşmuştu.


Yorumlar

  1. Sistem gayet basitmiş. Mandala basıldığında somun kendini bırakıyor.

    http://www.f1technical.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=8023

  2. Sir Jack B. eğer mercedes böyle pit yapacaksa vay taraftarlarının haline.

  3. Osman ERENER avatarı

    adamlar kaç aydır çalışıyor diğer takımların üretme şansaları düşük üretse ed aynı kalitde olması çok güç

  4. Kural varsa hepsi icin ayni olsun.Difozur problemi gibi sakin buda olmasin.Ne demek oluyor bu simdi?Bir pilot yarisi kazansa o zaman kupayi mekanikerler alsin.f1 unutmayalim ki pilotun hiz surmesine bagli bir yarisma dir.

  5. Ertan Akkaş avatarı

    İyide niye açıklıyorsun kardeşim 😀 😛

  6. 2 pitstoptan, 1 er saniyeden toplam 2 saniye kazansa bir takım, 50 turluk bir yarışta, 0.04 tur başına hızlanma sağlar bu şekilde bir gelişim… takımların bu kadar gelişim için bile durmadan rüzgar tünellerinde vakit harcadığını düşünürsek, bu gelişim de fena gözükmüyor…

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrarinin bu tür calışmaları cok onemli saniye farki olarak cok buyuk adım atıcaklarına eminim 3 sn de pit stop yapılırsa bu ferrari icin buyuk avantaj artik gercekci ve heyecan verici ilginc bir sezon bizi bekliyor 3 4 sene oncesine gore en cok rekabet ve hız konusunda buyuk takımlar var bu da bizi meraklandırıyor sayılı gunler kaldi bakalım ilk yarisda kim kazanacak supriz isim de olabilir su anki testlerden bir şey cikartmak mumkun değil.Yasayıp goricez.

  8. ben eminim bu ilk başlarda baya bi problem olcak nasıl ki eskiden jant kapakları için özel bi dizayn yapmıslarda ve her yarıs problem oluyordu ona benzer problemlerle karsılasabilirler xD .

  9. umit isbilen avatarı

    lolipop adamı kaldırıp yerine ışık yakmaya benzemesin de, aman diyim

  10. Yaşar ve mcl_lewis, alemsiniz arkadaş 🙂

  11. aslında benim fikrimi kullansalar daha iyi olur yolları kauçuktan yapsınlar tekerleri taştan yapsınlar pite girme dertleri kalmaz

  12. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    bu 3 sn. inanılmaz bir süre
    yani kafamda canlandırıyorum olayı
    araç geldi durdu lastikleri çıkarması ile takması 3sn. yok yok biraz daha aşar zamanı 4 ile 5sn olabilir
    ama genede mükemmel derecede pit-stoplar bizi bekliyor.

  13. yaşar koçyiğit iyi güldürdün beni kardeş

  14. mcl_lewis mclaren pite kauçuk lastik kaplama serecekmiş levis pitten geçerken kauçuk lastiğe sarılıp çıkıp gidecekmiş.yani hiç beklemeyekmiş:)

  15. williams 3 saniyeye düşürdük diyor o zaman ferrari 1,5 saniyeye indirmesi lazım yeni somono göre acaba diğer takımlardan ne gibi süüpriz gelecek merakla bekliyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir