Button: "Ferrari En Güçlü Takım"

yazar:

kategori:

Bugün uzun sürüşler gerçekleştiren Button, Ferrari’nin istikrarlı hızından etkilendiğini söylüyor.

“Ferrari’nin oldukça güçlü bir araç olduğunu düşünüyorum. Eğer bugün attıkları turlara bakarsanız, oldukça istikrarlı olduklarını görüyorsunuz. Şu anda herkesten daha istikrarlı olduklarını düşünüyorum.”

“Ne ile ilgilendiklerini görmek daima ilginç oluyor. Bizim hızımızın da yeterince iyi olduğunu düşünüyorum ama araçtan memnun olmam için çalışmamız gereken noktalar var daha.”

Bugün günün bir bölümünde Alonso ve Schumacher’in arkasında takılan Button, Ferrari’nin şimdiye kadarki en iyi araç kontrolüne sahip olduğunu da söyledi.

“Bugün birkaç pilotun arkasında sürüş yaptım; Fernando, Michael.Neler olduğunu görmek ilginçti. Ne kadar yakıtları olduğunu asla bilemezsiniz ama nasıl bir dengeye sahip olduklarını görebiliyorsunuz.”

“Mercedes bana arkadan biraz çekiyormuş gibi geldi ve frenlemede arka tarafı kilitliyordu. Ama 150 kg iseler bu anlaşılabilir. İlginç. Ferrari ise pistte iyi görünüyordu. İstikrarlıydılar.”

MP4-25’in performansı hakkında ise Button takımın doğru yolda ilerlediğini ama aracın henüz istedikleri noktada olmadığını söyledi.

“Bana göre tek turluk performans iyi. Adım adım gelişiyoruz.  Uzun sürüşlerde her attığımız turda daha iyi oluyoruz. Bugün çok fazla bilgi elde ettik. Diğer test günlerine oranla daha fazlaydı. Bu akşam hepsinin üzerinden geçip yarın iyi bir gün daha geçireceğiz.”

 


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı

    button un tespitleri oldukca iyi;umarım bu tesepitleri iyi yönde kullanıp takıma daha fazla yardımcı olabilir eksik yönler konusunda;gercekten de button takımın gelişimine epey bir katkı sağlayacak gibi görünüyor..
    bu arada;onur kardeşim tebrik ederim;verdiğin derslerden ötürü..

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Mercedes bana arkadan biraz çekiyormuş gibi geldi ve frenlemede arka tarafı kilitliyordu.

    belli ki schumi birşeyler deniyor.

  3. hamilton neki hemen 0.5 sn hızlu yaptınız buttondan.o zaman alonso ve massa daha fazla hırs yapar hamilton 0.3 geride kalır.hadi sezon başlasında görelim.button ı desenize sadece numarasından dolayı aldınız.

  4. fell_it61 senin tarzın belli ya , şimdi martaval okuma bence burda.

    Yorumlar yapıldıktan sonra sana ters düşen bi yoruma karşılıp bi yerde kilitlendiin zaman hemen hakaret tarzında yorumlara başlıyorsun…
    Buna beyendiği yoruma alkışlama erdemi denmez.. beyenmediği yorumlara karşı işine geldiği gibi davranma denir..
    Ne zaman biri tarafsız bi yorum atsa ama ucu Ferrari'ye dokunsa işine gelmiyor başlıyorsun yine..

  5. sayın m1chael,

    burada da göründüğü gibi, yabancı sitelerde de aktarıldığı gibi verilmiş haber;

    Button: Ferrari strongest at present

    Jenson Button believes the Ferrari is the strongest-looking car after the first full dry day of testing at Jerez this week.

    ancak pilotun ağzından en güçlü diye bir kelimenin çıktığını söyleyemeyiz. burada haklısın. ancak, söylemek istediğim şey şu, yabancı siteler hata yapmış, dolasıyla burda da yanlış aktarılmış haber.. en istikrarlı olmak tam anlamıyla en iyi olmak değildir, bu açıdan kesinlikle haklısın.

  6. Ben senin yorumun için söyledim yorumunun noktası virgülüne katılıyorum dedim.Anlamamak için direnen sensin.Aynen o zamanda öyle saçma şeyler söylemiştin ki onlara katılmamıştım.Ben illa senin her yorumunu beğenmek veye hiçbirini beğenmemek zorunda mıyım?Benim düşünceme yatkın olan yorumlarını elbette alkışlarım.Aslında bu çoğu kimsede olmayan bir erdem ama sen bunu anlamıyorsun.Heleki günümüzde her yerde hep ben doğru hep sen yanlış düşüncesi yaygınken.Sen buna işine geldiği gibi diyorsun bende aklıma yatkınlık olarak değerlendiriyorum.AYnen buradaki herkesin bir görüşü var herkes bilgisi doğrultusunda bişeyler aktarmaya çalışıyor.Senin o küçümsediğin insanlar senden daha çok doğruyu konuşuyorlar merak etme.Buradaki herbir arkadaşıma saygım sonsuzdur benim senin gibi aşşağılamam koay kolay(bana karşı birşey olmadığı sürece tıpkı senin yaptığın gibi)Bu arada ara ara gelde bilgilerinden faydalanalım mahrum bırakma bizi sakın maklarenci:):)

  7. Güzel kardeşim; mevzu kin gütme değil. Aynı seviyede olduğuna inanmadığın bir insanın düşüncesine nasıl oluyorda noktasına virgülüne kadar katılıyorsun, nasıl oluyor da aynı kişinin bilgili olduğunu iddia edebiliyorsun ve nasıl oluyor da yine aynı kişiyle yararlı tartışmalar yapabileceğine inanıyorsun? İşte ben bunu anlamaya çalışıyorum. Senin tarzın belli; işine gelen yorum ve sahibi iyi, işine gelmeyen ise kötü. Bu sitede senin düşünce tarzına sahip bir kaç arkadaş var, onlarla çok daha verimli (?) tartışmalar yapabilirsin. Kalasın sağlıcakla…

  8. umarım öyledir,öyle olur öyle kalır.

  9. Yine başlık, yine gaz….. 🙂

    Güçlü ile en güçlü arasındaki farkı bilir mutlaka herkez.:) Ben ağzından en güçlü çıktığını okuyamadım?
    Sadece en iyi araç kontrolü denmiş ki, bu en iyi ile en istikrarlı, hızlı, güçlü arasındaki ilişkiyi uzun uzun anlatmayayım şimdi.:) Kısaca bu en iyi en güçlü demek değil biliyorsunuz.

    Bana göre hız ve güç konusunda kendilerinden çok daha üstün olduğunu değil başka bir noktayı anlatmış oda
    kendi tecrübesi üzerine. İstikrar tabiri önemli belki ama yüceltmek ve başarı için kafi değil.

    Yani açıklamadaki ana tema ve önem de rakiplerinin kendi koltuğundan gördüğü pist üstündeki durumu, araç dengesi.
    Mercedes konusundaki ayrıntı da bunu gösteriyor zaten. Misalen bu bilgiler benim için hoş ve önemli. Bizim bunları
    nereden bakarsak bakalım görmemiz mümkün değil. Bu tip şeyleri ancak pilotlar koltuklarından görebilir ve oda arkalarında seyrettiği sürece bunları hissetmiş. Açıklama gereği de belki kendi yaşadığı denge hislerindendir. Ki ben anlattığından onu anladım. (Biz ancak büyük kontra vermeleri ve genel kaymaları görebiliriz. Simülasyon oynayanlar kokpitten öndeki araçların durumunu Jenson gibi tecrübe edebilirler.)

    Button'ın aracı ile anlattığı da bana çok anormal gelmedi. Mclaren'larda böyle bir olay var uzun yıllardır.
    Bazı araçların da çok hızlı ama denge stabilite sorunu yaşayabiliyorlar. Sanırım yine bu oluyor. Pilotlar için
    gerçekten zorlayıcı bir durum. Rakiplerle mücadele etmeden önce Mclaren pilotları kendi araçları ile savaşıyor oluyor. Bunu berbat olarak görmemek lazım pilotlar için önemli bir nokta tabi ama Mclaren'da önceki senelerde gördük bunları. Lewis'de bunu yaşıyor mu birşekilde görüntülerden anlayabilecekmiyiz merak ediyorum doğrusu.
    Yoksa bu sadece Button'ın alışkın olmadığı üzereyse Mclaren onun rahat edebileceği noktaya gelir umarım. Yoksa
    total performansı etkiler mutlaka.

    Birde böyle açıklamalardan bence Mclaren taraftarları da Ferrari taraftarları da gurur duymalılar. Saygılı rekabet en iyisidir. Olacaksa böyle rakibimin olmasını dilerim.:) Çirkefçe, abartılı laflar etmesindense böyle pilotumun olmasını isterim. 🙂

    Onur'un yazdıklarına da katılıyorum.

    He belki her turda 0,5 sn alır ama son turlar da hepsini verdikten sonra ne kıymeti kalır. En hızlı turu atana
    değil en çok puana veriyorlar kupayı. Buda başka bir arkadaşa gelsin. 🙂

    Benim için ikisi de değerli. İkisi de farklı özellikleri olan 1 er şampiyonluğu olan kıymetli rakiplerim.

  10. arkadaşım benim aklımda kalmıyor kimseye kin gütmediğim için hatırlamadım seni son yorumun bana çok mantıklı geldi o yüzden yazdım bunları.O zaman söylediklerimin arkasındayım çünkü seviye muhabbetini ilk sen açmıştın benimki karşı cevaptı tepkide diyebilirsin buna.Herneyse ben son yorumuna bakarak bunu söyledim.Anlamaya çalışmana gerek yok arkadaşım ihtiyacım da yok zaten beni anlamana…

  11. http://www.trf1.net/formula1_haberler/12381-button-dereceler-onemli-degil-haberi.html

    47. yorum;

    feel_it61 Tarih: 06.02.2010 03:22:35

    HAklısın Onur arkadaşım seviyemiz bir değil:)

    Seni çözebilmiş değilim ben arkadaş.

  12. Bu sene Mclarenin şampiyonluğunun diğer senelere oranla daha zor olduğunu işte bu yüzden düşünüyorum.Kaynakların fazla olması F1 de bazen biçok şeyi daha rahat halletmenizi sağlar…

  13. Onur arkadaşım yorumuna noktası virgülüne katılıyorum.Böyle bilgili arkadaşlar yararlı tartışmalar yapabileceğim kişiler olduğunu görmek sevindirici…

  14. Son 10 – 12 yıla baktığımızda (daha öncesini bilemiyorum) genelde Ferrari McLaren'e oranla sezona daha iyi başlıyor. Ferrari aracı daha iyi, daha hazır olduğu için sezon içi gelişim yapılacak alan McLaren'e oranla daha kısıtlı kalıyor. Bu sebeple de sezon içinde McLaren Ferrari'den daha çok gelişim gösterebiliyor. Geçen sezonu çöpe atan Ferrari, 2010 aracı inşaası konusunda 2009'un son yarışlarına kadar zorlayan McLaren'e karşı 3 – 4 ay kadar önde. Yani şunu demem şu ki; Ferrari'nin 2010'a McLaren'in (aynı zamanda Mercedes ve Red Bull'un) önünde başlaması doğal bir durum. Peki McLaren bu sezon da tıpkı diğer sezonlardaki gibi agresif bir gelişim gösterebilecek mi?… 2009 bütçelerini konu alan habere göre biraz zor. Çünkü 2009 bütçesinin yaklaşık yarısını finanse eden Mercedes artık yok.

  15. ben bizle aynı güçteki ferrariyi yenmeyi; bizden güçsüz durumdaki ferrariyi yenmeye tercih ederim. Yoksa bu iş spor olmaz; işin içinde rekabet yoksa…
    mclaren yavaşmış. ohh! mutlu oldum gibi ifadeler bence çok ezikçe 🙁 ama aslında değil 🙁 insanoğlu buraya bile düşmanlık tohumlarını ekmiş ne denebilirki? umarım ferrari hızlıdır ve önümüzdeki 10 yıl da hızlı olur ve üst üste 10 muhteşem sezon geçiririz ne şahane olur düşünsenize hatta şöyle yapalım tüm rekabetçi takımlar çekilsin ferrari gitsin virgin gibi takımlarla yarışsın abd 2005 hesabı 😀 alonsoda 10 yıl üstüste şampiyon olsun tarihe geçsin 😀 ne saadet ama 😛

  16. Ben bu yorumlarda kimsenin şampiyonluğu ilan ettiğini görmedim,bu arkadaş hangi yorumlara istinaden ferrari taraftarını şampiyonluğu ilan ettiğini kast ediyor acaba?

  17. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    espri havasını herkesin algılayabilmesi dileğiyle:)
    stres yapmayın, dostluk kazansın (?^+%)

  18. en ifadesini kullanmasa iyi olurdu. mclaren taraftarları içinde antipati toplar bu ifadeler…

  19. Şuanki durumda araçları kullanan pilotlar dışında böyle bir açıklamayı kimse yapamazdı zaten. Ama bunu basına değil takım mühendisine anlatması gerekirdi çok gereksiz.

    Ayrı yetten McLaren ın yapısını düşünürsek böyle bir açıklama yap demişler sanki.

    Bir de takım ve pilot fanatikliği var birde tarafsız yorumculuk bu site de gördüğüm kadarıyla ilki baya fazla. O yüzden bazı arkadaşların açıklamaları gayet doğal.

    Şu var ki testlerde gördüğüm kadarıyla Hamilton baya hızlı sıralama formatında ki bu da aracın iyi olduğunu gösterir. Uzun sürüşler herkes için sorun!

  20. İşte profesyonellik nasıl yapılır bilmeyen taraftarlarla yorum yaparsan olacağı bu..
    Bahreyn için bi şey söylemek istemiyorum çünkü Ferrari( yada Massa) gerçekten iyi bahreynde ama genel olarak sezon açılışına bakarsak ilk 3,4 yarış yani o zaman görücem bakalım burda böyle kafasına göre konuşan Ferrari taraftarlarını..
    Daha testlerde şampiyonluğu ilan ettiler nerydese..

  21. herşeyden öte, Ferrari inanılmaz derecede fazla tur atarak, yeni araçlar konusunda en çok bilgiye sahip takım oldu, dayanıklılıkta üst düzeyde, işler fena gözükmüyor şimdilik

  22. Umarım bu bir taktik değildir şimdiye kadar aldığım en güzel haber,gerçekten heyecanlandım birde doğru çıksa ne güzel olur.

  23. Testleri doğru düzgün, adam gibi izleyen ve uzun sürüşleri tur zamanlarına göre değerlendiren herkes ferrari'nin çok güçlü olduğunu görebilir. Button'u ben de pek sevmiyorum ama adam doğruyu söylemiş bence, ne eksik ne fazla. Hamilton'un sezon boyunca Button'u yerle bir edeceği gerçeği ise apayrı bir mevzu, her fırsat bulduğunuzda Hamilton'u alçaltmaya çalışmanıza da hasta oluyorum. Adam açık ara Alonso'yla birlikte F1'deki en iyi iki pilottan birisi, bazı arkadaşlar çıkıp biraz abartarak 0,5 saniye fark yapıcak dediyse bunda bir gerçeklik payı da var sonuçta, hemen taarruza geçmenize gerek yok..

  24. Bana biraz ilgiyi Mclaren'in üzerinden çekmek için yapmış gibi gözüktü. Ferrari'yi övelim ki biz arka planda rahat rahat çalışalım der gibi. Bakacağız yarın bir gün kendileri en hızlı olursa ne diyecek bakalım?

  25. ne hamiltonmuş be , 0.5 saniye daha iyisini yaparmış :). button'u de la rosa sandı bazı arkadaslar galiba :). önceki günler nerdeydi o zaman bu hamilton o zamanda bikac arkadas diyodu hamilton gelince daha iyi yapar diye :). tamam bi gün birinci oldu ama button'u da bu kadar düşürmeyin mclarenci arkadaslar . ama iyi bir avutma şekli yaw. bizimde bir pilotumuz geride kalınca digerinin 0.5 fark atacagını düşünürüz de avuturuz kendimizi.

  26. button ferrarilerden yawaş olabilir, ancak hamilton herkesten hızlı olacaktır asdfghj

  27. Mclarenciler hemen suratlarınızı asmayın yaw:)) Blöftür blöff kanmayın pilotunuza:))

  28. Mclarenbcilerde hemen suratlarınızı asmayın yaw:)) Blöftür blöf kanmayın pilotunuza:)

  29. evet biz pilot değil yorumcu muhalif almışık galiba

  30. Mc Laren ~Mercedes GP yarıldım lan:))

  31. Ertan Akkaş avatarı

    Profesyonelce bir açıklama, ama SF daha profeyonel zannımca 🙂

  32. Ferarri en güçlü takımsa bizde en iyi gelişim gösteren takımız o yüzden testlerden en cok ve en iyi yararlanması gerekn takım mclaren . Sezonun baslamasına 20 gün var , 20 günde ferrariye yetişebiliriz diye düsünüyorum ama unutmamak lazım ki Ferraride yerinde durmayacaktır .

    Ayrıca ben Button'u fazla onemsemiyorum , Buttonun elde ettigi bu tur zamanının Hamilton 0,5 sn daha iyisini atabilir aynı depoyla .

  33. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    açıklama manidar.

  34. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    spiker mi aldık lan

  35. ben button'a katılıyorum, bence de durum böyle, ancak onları yakalama için çok geç değil.

  36. Konuşmak için hala erken.

  37. rakibini iyi olsa dahi övmemesi daha profesyonelce olurdu. alonso da geçen sene testlerden sonra en güçlü takım brawn demişti ama tüm test sonuçlarından sonra söyledi ve renaultun çok fazla iddiasının olmadığının farkındaydı. daha testler bitmeden erken bir açıklama olmuş bence.

  38. Button saçmaladın bence..
    Yani tamam Ferrari en güçlü takım olabilir de olmayabilir de o konu hakkında bişey diyemem de bu yorumu bugünün ardından yapman bence biraz acaip olmuş..
    Yani amacı farklı gibi ..

  39. hedef şaşırtma button. ferrari dünkü takım değil, yemez bu ayakları =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir