Webber, RB6'nın Hızı Konusunda Temkinli

yazar:

kategori:

Webber, bugün geçirdiği kuru günün ardından aracın gerçekten iyi olduğunu ancak rakipleri Ferrari ve McLaren’a göre ne kadar iyi olduklarını söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.

“Bugün iyiydi, gelecek hafta farklı olabilir. Şampiyonanın ilk bölümlerinde gelişmeleri göz önünde tutmalıyız. Sizi temin ederim ki Malezya’da Jerez’deki ikinci testlerden bahsetmeyeceğiz bile. F1’de her şey çok çabuk değişir.”

“Bugün çok kötü değildi. Kuru pistte sürüş yapabilmek güzel. Yüksek yakıt ve diğer yakıt yüklerinde sürüş yaptık. Bugünlerde kuru pistte atılan her tur önemli ve böylece beklediğimizden daha iyi bir günü geride bıraktık.”

33 yaşındaki Avustralyalı, RB6’nın kendisinden bir önceki RB5’e oranla daha da geliştiğini ancak yeni yakıt ikmali yasağı kuralı ve 2010 lastikleri ile ikiis arasında tam bir karşılaştırma yapmanın zor olduğunu belirtti.

“Temel olarak iyi bir aracımız var. ancak daha öğrenmemiz gereken şeyler var ve sıkı çalışmamız gerek.”


Yorumlar

  1. Testlerin başlangıcında bir yerlerde söyledim hala söylüyorum… Ferrari öne koşan araçlardan ya 1 sn geride yada 1 sn ileride… RB nin güçlü olabileceği ihtimali çok ama Renault motor bunu kaldırabilirmi? Yakıt tasarrufunun iyi olacağını sanıyorum ama diğer noktalardaki endişem dewam ediyor.

  2. Ben de tam aksini düşünüyorum. Geçen seneki pozisyonlarını korumak için diğer iki takımdan daha fazla şey ortaya koymaları gerekiyordu fakat bunun olduğuna dair bir kanaat oluşmadı bende. Benim zaten büyük bir beklentim yoktu RB'dan ama çok geriye düşmelerini de istemiyordum. Düşmeyeceklerini algılamak bile sevindirdi. Ama sezona önde başlamak için çok daha radikal, büyük adımlarla gelmeleri gerekiyordu.
    Anlık değiller, olmamalılar ama şampiyonluk onlar için çok daha zor bu sezon.
    Sezonun 2 nci çeyreği veya en geç 2 nci yarısı gelişimler ile en önde olabilirler. Adrian ve yardımcılarına büyük iş düşüyor ama büyük değişimler harici küçük gelişimlerde daha fazla zorlanıyor o.

  3. redbull çok iddialı olabilir.

  4. Test yasağını göz önüne alırsak sezona kim hızlı başlarsa büyük avantaj yakalamış olacak,sezon içinde aracı geliştirmek çok kolay olamasa gerek.

  5. Sezon başında güçlü olacaklarını düşünüyorum ama sezonun ortasından itibaren eminimki en üstte olamayacaklar.

  6. redbull bu sene yine en güçlü şampiyonluk adayı olcak fakat sezon içerisindeki gelişimleride bu konuda kilit noktasını oluşturuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir