Pirelli F1 Lastiklerini Daha Agresifleştirebilir

yazar:

kategori:

Pirelli, gelecek senelerde Formula 1 lastiklerinde daha fazla seçenekle daha agresif olabileceğini söyledi.

Mevcut anlaşması 2016 sonunda biten Pirelli, geçtiğimiz günlerde 2017 ve 2019 yılları için anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Pirelli lastiklerde denge tutturma konusunda sorunlar yaşadı. İlk dönemde çok çabuk bozulan lastikler nedeniyle eleştirilen Pirelli, geçen seneden beri aşırı tutucu olmasıyla eleştiriliyor.

Paul Hembery, 2017’den itibaren daha agresif olabileceklerini söyledi.

Hembery “Hala 2-3 pit stoplu yarışlar olması fikri isteniyor. Geçmişte gördüğümüz aşınma seviyesine yakın lastikler isteniyor.”

“Belki farklı durumların olduğu bir fikir geliştirebiliriz. Bazı yarışlarda minimum aşınma ile zorlayabilirken bazı yarışlarda daha önceki senelerde olanlara benzer durumlar olabilir.”

“İlginç bir durum çünkü taraftarlarla konuştuğumuzda onlar ilk dönemi, geçiş manevralarındaki artışı sevdiklerini söylüyorlar.”

“Görsel açıdan ilginçti ancak pilotlar için büyük bir değişiklikti ve bu duruma alışmakta zorlandılar.”

“Şu anda ortada bir yerlerdeyiz.  Bu sene yarışlarda tek pit stop olmasından mutlu değiliz. Bizden gerçekte istenen bu değil. Bu fark ettiğimiz ve gelecekte değiştirmemiz gereken bir durum.” dedi.

 


Yorumlar

“Pirelli F1 Lastiklerini Daha Agresifleştirebilir” için 13 yanıt

  1. taraftarlarla konuştuğumuzda onlar ilk dönemi, geçiş manevralarındaki artışı sevdiklerini söylüyorlar.

    Kiminle konuştuklarını bir söyleseler de toplu bir irlandalı dayağı atsak.

    Bitik lastikle yeni lastiğin sağladığı geçişin DRS’den ne farkı var? Yine aynı kalitesiz geçiş manevrası. F1’e insanlar geçişleri değil, zor geçişleri ve bunun için yapılan mücadeleleri seviyor. Kafa basmıyor ki heriflerin.

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Şu Ross Brawn ne alemde caba ? Bu adamı bir şekilde takıma dahil etmek lazım. Kulağı deliktir maşallah. 2009da çift katmanlı difüzör ve 2014 kurallarından sonra bir şeyler duymuş olabilir lastik hakkında da. Umarım lastik daha yumuşak yada daha agresif olacak diye araca downforce eklememezlik yapmaz bizimkiler. Malum 2011 de sıralama bitti yarış zamanı diyerek 300 turda lastiği ısıtan araç yapmışlardı

    1. Ahmet Dönmez avatarı
      Ahmet Dönmez

      hocam adamın kulağının delikliğini geçtim bence hem iyi bir mühendis hemde iyi bir takım patronu kendisi, adamın gidipte başaralı olmadığı takım yok gibi birşey, Benettonda şampiyonluk yaşadı,Ferrarinin kötü zamanlarında katıldı takıma sonra kazanılan şampiyonluklar zaten malum, 2007 de pekte iç açıcı bi Hondaya katıldı Honda sabredip 2009 da çekilmese yine onlarlada şampiyonluk yaşıyacaktı yinede yılmadı neredeyse sponsorsuz kısıtlı imkanlarla Brawn gp ile şampiyonluk yaşadı, keza günümüze dönersek herkes hala Mercedeste Brawn ın adını anıyor bugünkü başarıda, hani bence Formula 1 de değerindenin altında ilgi gören adamlardan Mercedesten sonra bikaç kez Ferrari ile görüştü ama sanırım daha çok dosthane görüşmelerdi bakalım belki yine ileride yine belki bi şekilde Ferrari ile yolları kesişir…

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Brawn içeriden torpilli bence 🙂 bu kadar başarı tesadüf değilse iki ihtimal var ; ya gerçekten kurallar erkenden elindedir ya da işi bilen büyük bir adamdır. Ben her iki ihtimalden de biraz var derim.

        1. Ahmet Dönmez avatarı
          Ahmet Dönmez

          bende şöyle diyorum o zaman bu adam kuralları diğerlerinden daha iyi yorumluyor 2009 çift katman difüzör meselesinde mesala redbull ve Brawn gp sezona çift katmanlı difüzörle başladı demek diğerlerinin görmediği okuduğu ama aklına gelmeyen bi açığı bunlar kullandı yani duyumla ilgili pek bi işi olduğunu sanmıyorum bi tek Mercedesteyken ortaya çıktı bu haber herkes Neweyi öve öve bitiremiyor adamın hakkıdırda övülmek ama bence Brawn ın boşta gezmesi Formula 1 için bi kayıp…

          1. Bildiğim kadarıyla 2009 yılında Redbull’da çift katmanlı difüzör Monaco yarışına kadar yoktu,Monaco ile çift katmanlı difüzör gibi bir sistem geliştirdiler ve İngiltere güncellemeleri ile öne çıkmaya başladılar.

            2009 sezonuna çift katmanlı difüzör ile başlayan takımlar Toyota,Williams ve Brawn idi. Williams takımı o yıl Toyota motoru kullandığı için çift katmanlı difüzörden haberdar olmuş olabilir.

            Brawn takımının ise 2009 aracını Honda geliştirmişti diye biliyorum(Honda gidince de Mercedes motoru ile anlaştılar) ve maddi olarak çok zor durumda bulunan Brawn takımı sezon içinde aracı pek geliştiremediği için de geri düşmeye başlamışlardı.Sezonun ilk 7 yarışının 6 sını Button kazandıktan sonra geri kalan 10 yarışta 2 galibiyet aldılar ikisi de Rubens Barrichello tarafından gelmişti.

            Velhasıl Ross Brawn çok önemli bir isim Brawn GP’yi Mercedes fabrika takımına dönüştürdü,M.Schumacher’i emeklilikten geri getirdi,Aldo Costa ,Paddy Lowe,Andy Cowell,Lewis Hamilton gibi isimleri takıma katmayı başardı ve kazanan takımı yarattı.BakalımF1’den daha ne kadar ayrı kalacak.

            1. Ahmet Dönmez avatarı
              Ahmet Dönmez

              doğru hocam dediğin gibi redbull sonradan kullanmaya başlamış çift katman difüzörü ben yanlış hatırlamışım sağolasın düzeltme için :)…

              1. insanız hocam ne de olsa 🙂 herkes yanlış yapabilir önemli olan birbirimizi kırmadan hakaret etmeden düzeltmek 🙂

    2. Dominik gönderildikten sonra Ferrari’ye takım patronu olarak geleceği söyleniyordu ama olmadı. Ferrari’ye gelmediyse hiçbir yere gelmez herhalde.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Evet bir ara fia için teknik kuralları yazacak diyorlardı ama sonra ses çıkmadı

      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Arrivibaneden sonra Ros gelir Ferrariye

        1. Gelmek isteseydi Ferrari’nin takım patronu yok iken, görev boş iken gelirdi bence. Brawn’ın şu an F1 ile ilgilendiğini düşünmüyorum.

    3. Ross Brawn Montezemolo döneminde gelip başını belaya sokmazdı tabi de, belki şimdi gelebilir. O adama öyle bir alışmışım ki gridde görmezsem, demeçlerini okumazsam eksik hissediyorum. Kesinlikle önemli birisi.

      Ama benim gönlüm Williams için gelmesinden yana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir