2. Şampiyonluğun Ardından Wolff: “Mercedes’te Rahatlamaya Zaman Yok”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, art arda kazandıkları iki takımlar şampiyonluğuna rağmen rahatlamaya yer olmadığını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

2010’da spora dönen ve 2014’te turbo motorlarından gelmesinden beri sporu domine eden Mercedes, 2. takımlar şampiyonluğunu son yarış Rusya’da resmen ilan etmiş oldu.

Wolff “Bugün ‘Dünya Şampiyonu’ kelimelerini düşünmemiz için bir dakika fırsatımız var. Bu sene dünyanın en iyisi olduğumuzu söyleyebiliriz ve bu çok özel bir şey.”

“Ancak bunun gelecekte bize bir şey kazandırmayacağını hepimiz biliyoruz. Tekrar şampiyonuz demek ve 2016’da daha iyi olmak istiyorsak daha da sıkı çalışmalıyız.”

“Dün Nico’yu pedal arızasıyla üzdük ancak o en başından beri takımın olağan üstü bir parçası.  Takımın bu hale gelmesinde çok yardımcı oldu. Bu şampiyonluk aynı zamanda onun. Lewis ise inanılmaz sürüşle inanılmaz bir sezon geçiriyor.”

“Onlara çok şey borçluyuz. Sporumuzda her şeyi çok hızlı bir şekilde geride bırakıp sıradaki hafta sonuna, sıradaki mücadeleye odaklanmak gerekiyor.” dedi.

Teknik Patron Paddy Lowe “Art arda dünya şampiyonluklarını kutlamak çoğumuzun ancak hayal edebileceği bir şeydi. Bu işte sıkı çalışmak yeterli olmuyor. Akıllıca çalışmak da gerekiyor.”

“Bu bir gecede ya da bir kaç senede olmuyor. Mercedes-Benz’in adanmışlığıyla uzun zamanda oldu. Bu Brixworth ve Brackley’deki takımların iyi bir şekilde entegre olması sonucu oldu. Bu ekip dünyanın en iyi motorunu ve en iyi yarış aracını hazırladı.”

“Bu kurallar altında herkesin aynı performansı gösterme fırsatı vardı ve her biriniz bugün bu kutlamayı yapma hakkına sahipsiniz. Aynı zamanda Nico ve Lewis’e harika yeteneklerinden ve pist dışındaki büyük profesyonelliklerinden dolayı da teşekkür etmek istiyorum.”

“Bunu garanti görmek kolay ancak en iyilerden iki pilotla çalışma ayrıcalığına sahip olduğumuz için mutluyum. Bu anı kutlayalım ve ardından tekrar kazanmak için çalışmalara devam edelim.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir