Volvo 2016’da WTCC’ye Geri Dönüyor

yazar:

kategori:

2011’de WTCC’de C30 ve Robert Dahlgren ile ilk tam sezonunun ardından çekilen Volvo, seriye geri dönme kararı aldı.

STCC ( İskandinavya Binek Otomobiller Şampiyonası ) ve V8 Supercars’ta yarışan Volvo, Polestar Cyan Racing adıyla şansını bir kez daha deneyecek. V8 Supercars’ta olduğu gibi S60 modeliyle yarışacak olan takım Citröen, Honda ve Lada’dan sonra serideki 4. marka olacak.

FIA Başkanı Jean Todt ; ” FIA WTCC olarak yeni bir üreticiyi ağırlamaktan memnunuz. Adı touring car yarışları, güvenlik ve teknoloji ile eşdeğer bir marka olan Volvo’nun gelişi TC1 kurallarının üreticiler için çekici olduğunun bir kanıtıdır. Umudum onların başarılı olmasıdır. ” dedi.

Polestar Motorsport Başkanı Alexander Murdzevski Schedvin ise ” Bu hepimiz için harika bir gün. Dünya şampiyonluğunu İsveç’e getirmek için mutlak bir bağlılık ve saygımız var. Kış testleri için önümüzde kapsamlı bir program bulunuyor. 2016 sezonu bizim için bir öğrenme yılı olacak. ”

Takvimi henüz açıklanmayan 2016 WTCC sezonunda 12 yarış haftasonu bulunacak. Volvo’nun pilotları ise eski WTCC, STCC, V8 Supercars pilotu Robert Dahlgren ile yine STCC’nin tecrübeli pilotları Thed Björk ve Fredrik Ekblöm olacak.

Screenshot_1
Screenshot_2

www.youtube.com/watch?v=3KtrB_7GO20


Yorumlar

“Volvo 2016’da WTCC’ye Geri Dönüyor” için 10 yanıt

  1. Gelsin gelsin. Volvo zaten Polestar’ı satın almıştı. Bu karar da iyi oldu. Citroen’i geçerler mi bilemem ama Honda’lardan her türlü daha iyi olurlar.

    Bilmeyenler için; evet Honda WTCC’de de batık 😀

    1. BTCC’de şampiyon oldular 😀

    2. bilip bilmeden konuşma nereye batık

    3. haklısın o yüzden son yarışı pedrosa kazandı

  2. bu araç gelir şimdiki citroenleri geçer

  3. Arkadaşlar şu bizim yerli otomobil in fotosu ve videosu çıkmış piyasaya,ama cadillac a benziyor düşünceleriniz???

    1. Cadillac bls zaten araç. Başlangıç için iyidir.

    2. Aracın önü Cadillac BLS, arkası Saab 9-3 zaten. İçi de BLS.

      Atak helikopteri gibi faaliyete geçen bir girişim olursa bizim için başlangıç olarak iyi kabul edilebilir. ancak milli piyade tüfeğimiz gibi çalıntı olduğu ve izinler alınmadan üretildiği anlaşılırsa seçim yatırımından ileri gitmez, millet de görüp oy verir. Bugünkü bültenlerden hiçbiri Saab veya Cadillac’tan alınma olduğundan bahsetmiyordu, hepsi bir ağız Tübitak yaptı diyorlardı. Belli ki seçim yalanı olacak.

      1. 9-3’te zaten bildiğiniz opel vectra idi.

  4. Volvo için gereksiz bir yarışma alanı WTCC..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir